Skip to content
4 reacties
467 weergaves

Imac kopen

Ik wil graag een imac kopen als vaste pc ik heb hier al goed over nagedacht en heb er ook al t geld voor maar mijn ouders vinden het niks omdat ik ook al een laptop heb maar zelf vind ik het fijn om met grote werkstukken een groter beeld te hebben en niet te de hele te hoeven switchen tussen tabladen hoe zou ik mijn ouders kunnen overhalen om er toch een te mogen kopen

18 jaar
3 jaren geleden

4 Reacties

  • Je kan btw ook altijd een monitor kopen, flink goedkoper vooral als je 2e hands koopt, maar dan moet je wel ff opletten of alles werkt. Als je het puur zodat je niet hoeft te switchen zou ik dus zeggen koop een monitor, dit kan op alle laptops wel bijna aan gesloten worden. Als je een oudere latopt hebt die geen HDMI heeft dan moet je een speciale kabel erbij kopen, en moet je goed opletten of de kabel ik in de monitor kan.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Met programeur evaring: Wat type wil je kopen en wat type heb je nu, wat is de grootste reden. En kzou een windows aanraden, als je ze wilt overhalen zal ik dat wel moeten weten om argumenten te geven, maar 1 ding dat altijd werkt is virussen downloaden maar ja soms komen ze dan weer met iets nieuws dus dat zou ik in ieder geval niet doen.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik raad je iMac volledig af!! Je bent beter af met een Windows pc. Je kunt er veel meer mee en het is handiger voor school. In school werken we bvb met Autodesk Inventor. 2 jongens hebben een Apple computer en zij hebben erg veel moeite om Inventor te downloaden. 1 raad: koop GEEN Apple

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Toen ik las: imac, dacht ik waar heeft hij het over? Nu weet ik dat je een iMac bedoelt.
    Over je vraag: Jij bent 18, dus in principe kun jij vrij beslissen over wat je met je geld doet. Echter, je woont nog thuis en het is het niet waard om over zo iets een conflict te riskeren dat de sfeer thuis verpest.
    Jij hebt bepaalde argumenten om die computer te willen, maar ze overtuigen je ouders niet. Misschien dat zij voorzichtig met geld moeten omgaan om rond te komen en ze zullen ook nog wel bijdragen aan jouw levensonderhoud en jouw studie. Daar komt een bepaalde houding uit voort naar wat je wel en wat je niet kan doen met je geld. Jouw voorgenomen uitgave vinden ze dus onverantwoord.

    Wat jij nu dus moet doen is precies uitzoeken wat hun problemen zijn met die aankoop. Je moet aannemelijk maken dat het werkelijk voor jou voordelen biedt, niet om spannender spelletjes te kunnen spelen, maar vanwege je studie dan natuurlijk. Vervolgens moet je aantonen dat je het geld hebt en dat je niet in problemen komt als je die computer koopt. Ik neem aan dat jij een baantje hebt.
    Meestal willen jongens van jouw leeftijd zo gauw mogelijk een rijbewijs halen en als het even kan een autootje kopen. Hoe zijn jouw plannen wat dat betreft en valt dat te combineren met de aankoop van dat dure ding?

    Moeilijke beslissingen, maar zo is het leven. Als je het een doet dan wordt het andere moeilijk. Wat het zwaarst is moet dan het zwaarst wegen. Sterkte er mee!

    23 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten