Skip to content
8 reacties
1436 weergaves

Val niet op eigen leeftijd, veel meer op jonger

Ik ben een jongen van 23, homo, en zit ergens mee. Ik val namelijk (bijna) niet op jongens van mijn leeftijd. Zeker niet op ouder in ieder geval. Ik val zo ongeveer op de leeftijd 15-20 jaar. 21/22 soms ook nog wel als het laatbloeiers zijn. Nu weet ik dat vanaf 16 jaar in Nederland legaal is wat betreft seks hebben met anderen. Maar vind het zelf lastig om aan anderen te vertellen, omdat het wel een soort van apart/raar is denk ik. Hebben mensen hier op dit forum ervaring met dit soort dingen? Ik kan het opzich redelijk accepteren van mezelf, volgens mij heeft het ook niks met pedo te maken ofzo. Maar ben er toch ietwat onzeker over, alvast dankjulliewel voor de hulp. Een jongen van 23.

23 jaar
3 jaren geleden

8 Reacties

  • Ik val ook op jonger, zijn vaak knap en gewoon lekkere lichamen. Maar wat maakt t uit?

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind jongere jongens gewoon leuker omdat ze niet zo'n baard hebben.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Val ook op jonger 15/16

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Nou ik val dus ook op jonger, 14-17 jaar.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Relatief gezien is het leeftijdsverschil misschien groot, en zoals al eerder geschreven kan er een flink verschil zitten in ontwikkeling en denkvermogen. Maar er zijn genoeg voorbeelden van relaties op oudere leeftijd waarbij een dergelijk leeftijdsverschil niks bijzonders is.
    Se met iemand van onder de 16 lijkt mij niet verstandig! Vanaf 16 is het wettelijk toegestaan, mits er geen sprake is van dwang of (enige vorm van) betaling. Maar, ik zou als ik jou was niet zo snel iets intiems beginnen met iemand van 16-17 tenzij je elkaar al enige tijd kent en er allebei zeker van bent dat je het echt met elkaar wil doen. Als je iemand van 16 op welke manier dan ook overhaalt om sex met jou te hebben en hij krijgt daar later spijt van, kun je alsnog in de problemen komen, en heb je daarbij die jongen mogelijk voor het leven getekend. Dat moet je (beiden) niet willen!
    Is het een probleem? Ik weet het niet, het hangt er vanaf hoe je er mee om gaat. Ik val ook op jonger en dezelfde leeftijdscategorie die jij noemt vind ik ook erg aantrekkelijk, maar ik hou het bij kijken en fantaseren omdat ik niet in problemen wil komen en ook zo'n jongen in de bloei van zijn (sexuele) ontwikkeling op geen enkele manier zou willen schaden ten gunste van een vrijpartij.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Vind 23 en 15 toch een te groot leeftijdsverschil. Omdat het toch een ongelijke relatie is tussen een volwassen iemand en een pubertiener. Zelf ben ik 17 en val op mijn eigen leeftijd of een jaar ouder , zoiets. Zelfde soort van ontwikkeling, met jonger heb ik niets.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi ts. Je moet je niet te veel storen aan wat andere mensen vinden en denken. Als jij je er goed bij voelt en je begaat geen wettelijke overtreding of misdrijf, wie is de ander dan om te beletten wat je wilt? Vanaf 16 jaar is iemand seksueel meerderjarig. Dat betekent dat je vrij bent om te bepalen met wie je seks wilt hebben. Het is een fabel dat seks onder de 16 door de wet verboden is. Dit is niet zo! Als 2 tieners van 14 iets met elkaar willen doen mag dat. Als een jongen van 18 verkering heeft met een meisje van 15 dan zal er geen rechter in Nederland zijn die daar een uitspraak over doet. De wet is bedoeld om tieners te beschermen tegen mensen die fout zijn. Dat heeft dus niets te maken met verliefde stelletjes en tieners die seks ontdekken. Heel veel volwassenen in Nederland hebben een mening. Gaan op de stoel van de rechter zitten. Of erger nog erger, ze gaan zelf veroordelen. Dan krijg je een soort angstcultuur met... Als je dat doet dan... Als iedereen elkaar een beetje meer accepteert en in de waarde laat dan heb je al een stuk mooiere wereld.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, dit is wel herkenbaar voor mij, val ook op jonger, maar ben mij terdege bewust dat onder de 17 no-go is. Wat mij bezig houdt is dat het leeftijdsverschil relatief klein is, maar dat er bij de emotionele ontwikkeling nu wel grote verschillen zijn. Ik vind het nog te grijpen om over pedofilie te praten, als ik over 10 of 20 jaar nog steeds op zo’n jonge leeftijd geil dan ga ik mij echt zorgen maken.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten