Skip to content
33 reacties
5196 weergaves

scouting.

Wie is ook nog een echte scout, en kan het nog echt waarderen.
Heb een jongen leren kennen op een zomerkamp, die net als ik ook helemaal fanatiek is van het beleven van scout.

17 jaar
3 jaren geleden

33 Reacties

  • Je hebt gelijk, jongen 18, gesmeerd met mayo en tomatensaus was er bij onze club echt niet bij. Maar ergens snap ik het wel geklieder geeft vaak veel lol bij jonge kinderen. Zelf waren we ook 12 of 13 , maar we waren wel echt gemotiveerd, en we bootsten gewoon dingen na die we zagen uit films , speelden dit na omdat we het spannend vonden.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ondanks dat het een nepscouting was hadden mijn vriend en ik hier misschien wel liever aan deel genomen. Omdat je dan zelf je eigen regels en wetten kan handhaven. Ging er wel serieus aan toe als ik dit lees.
    Wat ik bij echte scouting eigenlijk zo kinderachtig vind is die ontgroening dat geklieder met mayo en tomatensaus , of elkaar natspuiten met water, en dan soms ook nog aan de schandpaal. Zelf hadden we liever toch een traditionele traditie als nieuwkomer. Om je even te bewijzen, op een echte stoere spannende manier. Anderen vinden dit misschien niet normaal maar wij zouden er geen moeite mee hebben als het iets harder was. Gewoon laten zien dat je een echte jongen wilt zijn.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Jammer dat het geen echte scouting was, maar vond die zelf opgerichte scouting ook wel spannend eigenlijk. Was echt niet kinderachtig, best wel met een soort van gezag en discipline . De leider had dit wel, hij was een jaar ouder als ik, maar viel niet met hem te spotten. Ongehoorzaamheid en regels overtreden werd ook nog bestraft. Na eerst een behoorlijke reprimande te hebben gekregen. Wat door de hele groep werd beluisterd.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Jammer dat er geen echte scouting was voor jou. Maar denk dat jullie je wel vermaakt hebben. Dit was een goede vervanging van kameraadschap of team, zoals he het mag noemen.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Had graag op scouting gewild, maar was geen scouting bij ons.
    Dus richten wij zelf enige jaren terug zelf met een aantal jongens een soort scouting op. Een ouder schuur als ons clubhuis. En we hadden geluk dat we in een natuurgebied woonden met bos en velden. Konden we een grote legertent op zetten en ons daar in uit leven. We hadden ook een soort van uniform in military stijl. Daarbij werd er een leider gekozen, waar we best ontzag voor hadden als jongens begin pubertijd. Vlag hijsen, veldmarsen, en veldoefeningen deden we ook. Kampvuur ook. Zwemmen in een kanaal of bosmeertje. Het had wel iets van scouting, alleen we misten het massale als een jaarlijkse bijeenkomst van anderen. Maar beter dan niets zo dachten we en we hebben toch een aantal jaren er veel plezier en ervaring en kameraadschap op gedaan.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zit net bij de scouts

    11 jaar
    2 jaren geleden
  • ik zit er al vanaf de bevers op en ik wil er ook niet meer af

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zit al 6 jaar op waterscouting en vind het heel leuk, ik wil nog wel 6 jaar door!

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zit nu ookal vanaf het begins af aan bij de scouts. Geen enkele activiteit of zelfs minuut spijt van gehad. Lekker met de maten op kamp, de chiro verot schelden, heerlijk! Je leert sjorren, overleven in het wild, vuur maken. Het is een kleine kans maar wie weet ga je deze dingen ooit nodig hebben. Op kamp waren we in Leuven eens heftig gaan zuipen, ookal mochten alleen de derdejaars dat.. achteraf nog drill voor gekregen. Maar het was het waard. Ik ben op veel kampen geweest maar scouts kamp blijft toch altijd wel de beste. Zeker als je 2daagse hebt. Echt echt echt een aanrader!

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 20 , vond het een dappere knaap die niet bang was voor een aantal klapkes op zijn billen. Hij zag in dat hij zich niet aan den regels hield vandaar, en gij en uw makkers hadden een plesante vertoning.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Je leert er zelfstandigheid, met anderen omgaan, genieten van de natuur, het samen iets tot stand brengen, alleen maar positief.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vindt prima als bij scouting wil. Wat je ook ben maak niet als je. Meld je aan en ij wordt een scout Je gaat een uniform dragen en ik vindt mooi. Als je uniform ook korte broek zo vroeger de padvinder aan hadden Ik,heb fijne tijd gehad daar ben ik nog trost op

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Kom even op mijn reactie terug over speciale scouting groepen in Amerika. Zo positief is dit niet heb me er in verdiept op internet. Ze zijn er wel die speciale groepen voor homo's. Maar komen niet echt van de grond. Ze willen ze oprichten omdat ze deze jongens apart willen houden. Omdat nog steeds homo's niet welkom zijn bij de reguliere scoutings. Zelfs rechters bepalen dat ze niet verplicht toegelaten mogen worden. Zelf vind ik dat homo's wel toegelaten moeten worden. Alsof je als homo met iedere heterojongen iets wil. Totale onzin,dus zou me toch in zo'n Amerikaanse homoscouting niet thuis voelen alleen om de reden dat je niet welkom bent. En ik wil gewoon geaccepteerd worden en niet apart worden gezet.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Nu geen scout meer, na jarenlange scouting jaren. Wij hadden geen homo jongens in onze groep, maar was ook niet zo groot. Begrijp goed heb niets tegen homo's, en natuurlijk horen ze erbij. Alleen als hetero op kamp in een tent met een andere jongen dan toch het liefst wel een hetero. Jongen 19, hoe lossen jullie dit op?

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • jongen 19 nu denk ik te oud voor scouting om er nog mee te beginnen, de meesten zijn al vanaf kind scout, en hebben alle onderdelen mee gemaakt. Maar nu het weer meer in de belangstelling staat volgens mij had ik het wel gewild. Je zegt zelfs in de leiding zijn homo's en enkele jongens zijn openlijk homo. Maar denk als ik bij scouting zou gaan of was de enigste zou zijn. Las dat in Amerika er ook scoutings zijn voor alleen homo jongens, zou ik me toch meer op mijn gemak voelen denk ik.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben ook scout en nu sinds enkele jaren ook in leiding. @jongen 17j bij ons in de scouts zijn er enkele jongens openlijk homo en zelf in de leiding. Dit mag echt geen probleem zijn. Scouts zijn echte vrienden.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ben Gay dus niet echt welkom bij scouting denk ik. Jammer.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey Ik zit Sinds een een jaar nu bij Scouting ben er blij mee ben begeleiding groep 15 tm19 Maar zit ook bij jongeren Nature Bond Zoiets als de njn Vind het allemaal heel leuk de mensen en de natuur en het bezig zijn Ik geniet ervan

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ben ook ex scout, mooie tijd, van de natuur genieten, met vrienden en vriendinnen optrekken, veel plezier, en totaal geen rare toestanden mee gemaakt. Daar is scouting echt niet voor zou het iedere jongere aan raden.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Geen scouting, wel herkenbaar verhaal ex schout, gebeurd soms in groepsverband in het geniep. Herkenbaar voor mij. Die uitdaging. Enigzins spannend, ofwel laten homo, wat niets met homo zijn te maken heeft.

    21 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten