Skip to content
6 reacties
460 weergaves

Besneden hoe vragen aan ouders?

Hi mn voorhuid scheurt steeds en ik wil het eigenlijk aan me pa vertellen maar durf niet heeft iemand tips?? Want het doet pijn en ik denk dat hormoonzalf niet gaat werken help aub

14 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • Met 14 jaar mag je best al wel alleen naar je huisarts. Die heeft een geheimhoudplicht dus je ouders komen het dan niet te weten. En anders je probleem melden op de site dokter.nl/forum Je krijgt daar antwoord van iemand met een medische achtergrond. Evt kun je een foto plaatsen waarop het probleem is te zien. Zorg dan wel dat je daar niet herkenbaar op staat. Succes.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen 14, Ik had het zelfde probleem als jou. Ik keek ook heel erg tegen op om dit onderwerp bij mijn ouders aan te kaarten, ik had van kleins af aan al problemen en mijn vader was absoluut tegen besnijdenis. Uiteindelijk heb ik het probleem bij mijn moeder aangekaart en is zij ermee verder gegaan. Mijn vader is er nog steeds niet blij mee maar ik wel want mijn probleem is opgelost. De moed bij elkaar rapen en het bespreekbaar maken is het enige wat je kunt doen.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Gewoon met je pa over praten. Mannen snappen dat echt wel. Je vader heeft ook n piemel dus dat is normaal. Ik begon met masturberen toen ik 14 was. M’n pa had dat denk ik gezien in m’n boxer. Die kwam savonds n keer naar m’n kamer met n doos papieren zakdoeken. Altijd handig zei hij met n knipoog. Vaders vertellen echt niet alles door.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste j14, natuurlijk schaam je als het gaat zaken over je geslachtsdeel te moeten bespreken met je ouders. Praat dan eerst met je vader, hij heeft ook zo’n ding en kan zich daar beter op inleven. Uiterlijk zul je naar de huisarts moeten om te kijken wat nodig is, niets voor te schamen, die krijgt vaak van deze “gevallen”. Hoofdzaak is dat jij wordt geholpen, succes.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Gewoon zeggen, schraap de moed bij elkaar.
    Of wil je met een zere ook blijven rond lopen.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat je zegt klinkt erg heftig, daar moet je niet mee door blijven lopen. De enige die jou kan helpen is de dokter en als je naar de dokter wil moet je het met je vader bespreken (of je moeder). Hij zal echt wel naar je luisteren en doen wat het beste voor jou is. Zeg maar tegen hem dat je denkt dat je voorhuid te nauw is en dat je daar last van hebt bij het wassen. Over dat aftrekken hoef je niet te praten, dat snapt hij zo wel.. Misschien gaat hij wel mee naar de dokter. Hormoonzalf kan wel helpen, maar die krijg je alleen op recept.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten