Skip to content
11 reacties
1476 weergaves

Ik wil niet gay zijn

Hallo, ik word erg veel pepest en uitgescholden voor homo enzo normaal geef ik er niks om maar ik denk dat ik het echt ben ik weet niet wat ik moet doen want mijn omgeving is erg homofobisch hebben jullie misschien tips om te zorgen dat ik gewoon op vrouwen val

14 jaar
3 jaren geleden

11 Reacties

  • Jongen met de genuanceerde teksten hier. @j20, waarom zou je iets aan je homoseksualiteit willen doen? Afsluitende moraal:

    Het maakt dat ieder zijn eigen unieke persoonlijkheid heeft. De perceptie dat je afwijkend bent kan je opbreken. Ik vermoed dat de maatschappij vandaag de dag nog niet heeft ondervonden dat afwijkendheid bij de mens niet bestaat. Er zijn er die dit idee persoonlijk opvatten en daarom anderen ook (on)bewust schade berokenen. Het is een vicieuze cirkel die alles te doen heeft met de afwijzing van authenticiteit.

    Met het willen breken van die cirkel riskeer je alleen maar emotionele schade. Door jezelf te zijn laat je zien dat die niet hoeft te bestaan.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ts hier, Bedankt voor alle lieve reacties het helpt me heel erg. Oja @j17 ik begreep je tekst wel hoor en bedankt daarvoor.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Luister er zijn mensen die het kunnen verbergen maar zoals er al vaak genoemd is homo is homo en daar kun je helaas niks aan doen

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Je hebt helemaal gelijk Jongen 17 hierboven. Ik heb er te weinig bij stil gestaan wat mijn reactie zelf kan doen met de persoon in kwestie.

    Om enige onduidelijkheid weg te nemen, ik volg geen studie gerelateerd aan dit soort onderwerpen. Het is dan ook absoluut niet mijn bedoeling om een bepaalde juistheid voor te schrijven. Laat staan hiernaar te neigen, of anderszins wel vanuit de eigen ervaring. Met dat in het achterhoofd heb ik mijn teksten herzien, en hoop dat mijn steun en ervaring, al dan niet wenselijk voor TS, alsnog van nut kunnen zijn. Zo niet, hierbij alvast mijn verontschuldigingen, dan heeft het waarschijnlijk aan de formulering gelegen. Dankjewel wat de complimenten betreft. Jij ook veel geluk!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • J17: ik heb toch het een en ander moeten opzoeken want het was moelijk te begrijpen, maar daardoor wel een paar woorden bijgeleerd. Sus Antigoon is trouwens een spook uit Suske en Wiske :-). Broer en ik wisten niet dat dat woord gebruikt werd in de spreektaal :-)

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste J17, Heel sympathiek dat jij TS een steuntje geeft, jij weet hoe moeilijk het is om anders te zijn en te leven met gevoelens waar je niet met anderen over kunt praten. Ik zou je wel willen adviseren om even naar de leeftijd van TS te kijken en je taal daar op aan te passen. Volgens mij volg jij een studie welzijn en pas je wat je geleerd hebt toe op TS.
    Ik dacht dat ik aardig taalvaardig was maar ik heb het toch een paar keer moeten lezen om te begrijpen wat je bedoelde. Dat antagonisme heb ik even moeten opzoeken.
    Als jij welzijn studeert dan doe jij dat om mensen te helpen en ik denk dat jij dat dan gekozen hebt vanuit je eigen ervaringen. Sinds ik hier reacties post ben ik gaan merken dat het veel voldoening geeft als je iemand kan helpen. Het is dankbaar werk.
    Er is wel een gevaar, soms raakt wat iemand schrijft je zo dat het je niet los kan laten en je graag meer zou willen betekenen voor zo iemand maar dat kan meestal niet en die iemand zit er ook niet altijd op te wachten.
    Sommige mensen krijgen te weinig liefde en anderen geven graag liefde, maar dan moet er wel iemand zijn die het hebben wil. Die zijn er natuurlijk altijd, maar hoe vind je ze?
    Welke studie je ook doet, ik wens je veel geluk en dat je bereikt wat je graag wil, zowel maatschappelijk als prive.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik voel echt met je mee. Ik ben ook gay en ik heb helaas ook geen naasten die altijd voor een veilige omgeving hebben gezorgd waarin ik mezelf kan zijn. Je omgeving kan nog zo lief zijn, maar kan je niet altijd dekken of er altijd voor je zijn. Bijvoorbeeld als het handelt vanuit een irrationele overtuiging, of als het onwetend of ongezond is. Je hoeft jezelf dan ook niet aan te sterken met het meningsverschil dat hieruit voorkomt en emotioneel te worden. Zoals Jongen 22 zegt, zij worstelen waarschijnlijk ook met persoonlijke problemen, of het kwartje is nog niet gevallen bij ze. Wees jezelf, dat is je goed recht.     Het leven is dan ook niet altijd rozengeur en maneschijn. Daarom is het zo belangrijk dat je zelf de slingers ophangt en goed voor jezelf blijft zorgen. Geniet ervan en doe waar jij blij van wordt. Jij beslist zelf over het pad dat je inslaat in het leven. Ik hoop dat je geluk vind en je gevoel je de weg wijst, maar ook dat je begeven raakt met mensen die je alle liefde geven die je nodig hebt, in voor en tegenspoed.    Btw, sorry als ik wat moeilijke woorden gebruik. Vraag maar als je iets niet begrijpt.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • @m19 ik verbaas me daarover want zulke mensen zijn zo geboren en kunnen er niets aan doen

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Versier een meisje en laat ze zien dat dat niet zo is!

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Lieve jongen, Zoals meisje 11 al zegt, als je homo bent dan ben je homo en daar is niets aan te doen. Je kunt proberen om net te doen alsof je geen homo bent en sommigen lukt dat wel maar ik denk dat jij een zachte jongen bent en dan hebben ze het wel in de gaten. Jammer genoeg voor jou leef jij in een omgeving waarin onverdraagzaamheid naar, en het pesten van mensen die een beetje anders zijn in de mode zijn. Daar is ook al niet veel aan te doen. Er is tegenwoordig veel gedoe over diversiteit, maar jouw soort diversiteit daar zitten al die diverse mensen helaas niet zo op te wachten. Misschien hebben ze het nog niet begrepen.

    Wat moet jij nu doen? Om te beginnen accepteren dat het nu eenmaal is zoals het is. Ga er over praten, thuis en op school met de persoon die er daar is voor dit soort problemen. Als je dat gedaan hebt dan is het volgens mij het beste om op school maar gewoon tegen je pesters te zeggen dat het zo is en ze te vragen wat hun probleem is. Pesten doen ze toch al en als jij er niet omheen draait dan ontneem je ze een wapen.
    Het voordeel is ook dat anderen die ook zo zijn, gemiddeld 1 of 2 in elke schoolklas, naar je toekomen en misschien je vriend willen worden. Dan ben je niet meer alleen.
    Hoe is het verder? Doe je aan sport? Heb je op school of in jouw buurt vrienden waar je gewoon leuk mee om kan gaan en de dingen doen die jongens van veertien doen? Als ze weten hoe het met jou zit en toch je vriend blijven dan zijn het echte vrienden.

    Er is een website, jongenout.nl, die is speciaal voor jongeren t/m 18 jaar zoals jij, waar je net als hier kunt posten en met elkaar kunt communiceren. Het verschil is dat het niet anoniem is en daarom moet je je aanmelden en je identificeren. Dat heeft als voordeel dat je daar geen personen met verkeerde bedoelingen tegen komt. Ze houden ook meetings door heel Nederland waar je elkaar in het echt kunt ontmoeten. Je kunt daar vrienden vinden.

    Jongens zoals jij zijn in bepaalde kringen erg populair. Je bent eenzaam, misschien durf je er niet over te praten en dan kom je een ouder iemand tegen die aardig en begripvol doet. Voordat je het weet liggen jullie in bed en gebeuren er dingen die je misschien helemaal niet leuk vindt, of misschien ook wel. Die nieuwe vriend van je heeft dan een vriend die ook wel eens wil kennismaken en die heeft ook weer een vriend en zo gaat het verder en opeens ben je in een homocircuit beland waarin jij als jong en gewillig ventje heel populair bent, totdat je versleten bent en er weer een nieuwe gevonden is.
    Het maakt enerzijds je zelfrespect kapot als je alles maar doet en laat doen wat je "vrienden" willen, maar sommigen vinden het ondanks dat toch wel leuk en spannend. Ze hebben een nieuw thuis gevonden waar ze zich gewaardeerd voelen. De vraag is alleen, hoe loopt het af?

    Het is niet gemakkelijk om homo te zijn maar met een beetje geluk vind je goede vrienden en misschien iemand waarmee jij je leven wil delen. Wees een beetje voorzichtig, vooral als je op internet naar vrienden of dates gaat zoeken. Daar gaat het meestal vooral om de seks. Jij hebt in de eerste plaats echte vrienden nodig en die seks komt dan vanzelf wel als je daar aan toe bent. Zoek het vooral bij jongens van jouw leeftijd. Blijf de baas over jouw leven en jouw lichaam!

    Ik wens je veel moed, veel sterkte en veel geluk. Voor jongens zoals jij is het leven wat moeilijker dan voor anderen en daarom heb jij wat meer liefde nodig. Ik hoop dat jij dat krijgt.



    22 jaar
    3 jaren geleden
  • als je een homo zijt kun je er niets aan doen

    11 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten