Skip to content
21 reacties
1097 weergaves

Naam veranderen

Hoi, ik zit met een klein probleem: ik wil mn roepnaam veranderen alleen weet ik niet hoe ik mn ouders moet benaderen. Ik heb dit geval wel vaker ALLEEN met mn moeder besproken maar die zei de hele tijd: zullen we het even afwachten? Tips zijn heel erg gewaardeerd! P.S. Ik heb deze post hierin gezet omdat ik niet wist waar ik hem anders moest plaatsen

16 jaar
3 jaren geleden

21 Reacties

  • Ts hier, ik heb dit iets het is echt gaar maar ik wil altijd dat mensen goed over me denken, en ik was bang door te vertellen aan mn moeder om mn naam te veranderen dat ik haar verkeerd zou raken omdat ik de naan wilde veranderen die zij mij gegeven had.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • TS nee het was idd geen meisjes naam. Het is gwn zo'n ouderwetse naam weet je wel iets als Jaap ofzo of Teun. En ja dat vond ik gwn niet leuk.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Zie je nu wel? Was dat nou zo erg? Heb je daarvoor nou twee maand onder de stress geleefd? Ik zei het toch als een van de eersten hier? Het is je volste recht, kerel. Er is niets awkwards aan. Tenzij natuurlijk het een meisjesnaam is....maar dat zal wel niet. Jammer dat je hier geen namen mag plaatsen want het benieuwt me wel wat je gekozen hebt.. Was je oude naam dan zo stom? Gefeliciteerd alvast met jouw nieuwe zelfgekozen naam.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Guys, nog een keer TS hier, ik heb t er met mn moeder over gehad. En ze reageerde positief, nu gaan we eerst het tegen de familie te zeggen en daarna gaan we verder

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Guys TS hier, ik met een kleine vertrouwenscirkel heb t er over gehad en ben nu ff aan het piekeren wanneer ik het mn ouders ga vertellen...

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik herinner me een interview waarin Maxima het had over Willem - Alexander die ze Lex noemde. Zelfs in de hoogste kringen wordt het gedaan. Dus wat houdt je tegen?

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • @J20 bovenste topic: Het is niets artistieks ofzo. Ik vind gewoon dat mijn naam te ouderwets is, en daarom wil ik hem veranderen. Mn vader heeft hetzelfde gedaan toen hij ongeveer mijn leeftijd was. @J20 thanks voor jouw goeie idee. Ik zal het zeker uitproberem

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • @TS misschien is het een idee om jouw nieuwe naam eerst onder vrienden door te voeren. Die hebben daar veel minder bezwaar tegen en werken wel mee. Al zullen ze in het begin moeten wennen en beide namen door elkaar gebruiken. En overal waar je voor het eerst komt gebruik je direct je nieuwe naam.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ach welja, blijf lekker wie je bent. Ik vond het eerlijk gezegd een beetje aanstellerig idee om je anders te laten noemen dan je heet. Beetje filmster of popster kapsones, denk je ook niet?

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi guys, ik moet wat bekennen: ik heb het niet gevraagt, omdat ik het om een of andere reden niet durf. Ik wil het zeker wel, alleen ik durf het gewoon niet

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi guys TS hier, ik ga het dit weekend proberen, ik update jullie later hoe het gegaan is

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • De verschillen tussen voornaam , roepnaam en achternaam; https://wikikids.nl/Voornaam

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @ J20: Als bijvoorbeeld Johannes als voornaam in je paspoort hebt staan dan kort men het gewoonlijk af tot bijvoorbeeld Jan voor dagelijks gebruik. Dat is dan je roepnaam. Misschien vind je dat geen stoere naam meer als je wat ouder wordt en dan ga je je voortaan bijvoorbeeld John laten noemen. Dan heb je dus je roepnaam veranderd. Ik heb een paar nichtjes die dat ook gedaan hebben. Voor je gevoel heb je een bepaalde identiteit, een bepaald imago, en dan vind je soms dat de naam waaronder je vrienden je kennen niet meer bij dat imago past en dan kies je wat anders. Heel simpel, maar voor je ouders is dat soms wat moeilijk te accepteren. Wel, dan hou je thuis toch gewoon je oude roepnaam!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat is een roepnaam dan? Is het nog iets anders dan je voornaam? Snap dit niet goed.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Je bent vrij je roepnaam te veranderen zoveel je wil want die heeft geen enkele juridische of kerkelijke waarde in tegenstelling tot je doopnamen. Roepnamen worden gebruikt in het dagelijkse leven ter vervanging van doopnamen omdat die laatste meestal allesbehalve sexy zijn. Stel: jij heet Carolus Jacobus Victorianus + familienaam. Dan heb je het volste recht om jezelf Charly of Jack of Vic te noemen. Het bekt beter, meer zit daar niet achter.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Het gaat niet zo zeer om mn familie naam. In mn paspoort staan mn namen gegeven, dit is niet de roepnaam, dit zijn de doopname(ben niet gedoopt ofzo, zo staat het in mn paspoort) maar daarnaast heb ik ook nog een roepnaam, en die wil ik veranderen...

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Bespreken met jouw ouders zeggen dat je er lang over na hebt gedacht en een goed overwogen beslissing hebt genomen en dat je vanaf nu ‘...’ genoemd wil worden. Bij vrienden kun je dat ook bespreken. Het zal even duren voordat je nieuwe naam is ingesleten.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Je familienaam wijzigen kan heel uitzonderlijk maar is omslachtig en duur.   Maar je voornaam of roepnaam is toch geen probleem. Je kiest zelf hoe je wil aangesproken worden door je omgeving. Dat moet je ze dan wel laten weten en waarschijnlijk een aantal keer herhalen. Om dit even op mezelf te betrekken : ik heet *** en ik hield niet van die naam wegens te bekakt. Dus heb ik afgesproken met vrienden en familie dat ik ** heet. Op zijn Engels uitgesproken xxx. Voor de bevolkingsregisters blijft uiteraard je echte naam bestaan maar in het dagelijkse leven kan je je perfect laten noemen hoe je wil.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • citaat; " P.S. Ik heb deze post hierin gezet omdat ik niet wist waar ik hem anders moest plaatsen."
    Post hoort hier idd niet thuis. Hoort beter thuis in "Ergens mee zitten".....
    Maar ja, de moderators hier.......

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Heyyy Uhm bedoel je je roepnaam als in je nickname of je volledige voornaam?

    16 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten