Skip to content
5 reacties
598 weergaves

Bepaald uiterlijk jullie gedrag?

Denk zelf dat je uiterlijk je gedrag bepaald. Als je lang en slank bent denk ik dat je leven er anders uit ziet dan als je zoals ik niet zo groot bent maar wel stevig. Heb het over benadering naar jezelf zowel van jongens als meisjes.

17 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Het is me opgevallen dat mooie slanke meiden juist veel moeite doen voor hun uiterlijk, weinig eten, veel sportschool, terwijl ze dat helemaal niet nodig hebben. Terwijl dikke meiden alles laten verslonzen. Een superslank meisje zei laatst dat er nog 3 kilo af "moest" en ze daarom bijna niets mocht eten, maar ze hield zich er wel aan. En een ander dik meisje waar wel 30 kilo af kon doet helemaal niets eraan en ging friet eten. Dus als je mooi bent wil je alleen maar nog mooier worden en werkt je uiterlijk verslavend en heb je er veel voor over en als je dik en lelijk bent doe je er niets aan omdat je denkt dat het toch niets meer uitmaakt. PS ik heb niets tegen dikke mensen hoor maar probeer alleen maar gedrag te verklaren omdat de vraag van TS daarover ging.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Je mate van zelfverzekerdheid bepaalt mede je gedrag en ook je uitstraling.
    Er kunnen vele redenen zijn die de mate van je zelfverzekerdheid beïnvloeden. Je lengte, gewicht, uiterlijk, evt. handicap spelen daar zeker een rol.
    Maar die negatieve componenten zijn niet absoluut dominant. Je kan toch wel zo goed 'in je vel zitten', dat een tekort aan lengte, overgewicht, minder mooi uiterlijk, etc. in ruime mate worden gecompenseerd en daardoor ondergeschikt van belang zijn.
    Kortom, uiterlijk kan je gedrag mede bepalen maar dat hoeft niet en is ook beslist niet altijd zo.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Uiterlijk kan zeker je gedrag soort van beinvloeden. Draag je leuke/nieuwe kleding? Dan kan je dit ook uitstralen qua gedrag. Maar ik ben zelf van mening dat het grootste gedeelte van je gedrag uiteindelijk in je Core zit. Oftewel. het heeft er deels mee te maken, maar niet veel.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik denk dat je moet leren om jezelf te accepteren zoals je bent of mss binnen bepaalde grenzen je leefgewoonten aan te passen zodat je meer tevreden kunt zijn met jezelf. Wanneer je dat kunt komt dat zekere gedrag vanzelf. In het begin van de pubertijd zijn mensen soms wat onzeker over hun uiterlijk, bijv lang en dun of juist korter en wat voller. Dan wil je juist altijd iets meer van wat je net niet hebt.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat ontkennen is moeilijk. Mooie, grote mensen hebben gans hun leven een voordeel. Het kan echter zorgen voor een erg onaangenaam karakter. Na de eerste passie verdwijnt is het dan ook snel voorbij. Op lange termijn winnen de lieve jongens en meiden.

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten