Skip to content
45 reacties
969 weergaves

Wat vinden jullie van President Trump ? (2)

In een vorige topic over dit onderwerp, door iemand anders in het leven geroepen, werd deze man reeds uitvoerig becommentarieerd. Ik zou daar nog even willen op doorgaan - althans tot de presidentsverkiezingen in de VS hun beslag hebben gevonden. Ik ben echter niet van plan, elke scheet van Trump te becommentariëren, mocht hij tegen de verwachtingen in toch herverkozen worden.     Waarom toch deze topic, vragen sommigen zich wellicht af. Dan denk ik in de eerste plaats aan de uitspraak van Edmund Burke : ' The only thing necessary for the triumph of Evil is for good men to do nothing '.   Van de redactie: bedankt voor het openen van een nieuwe! De andere zal ik sluiten (dan kan die nog wel gelezen worden maar geen reacties meer). Kunnen jullie op deze verder 

20 jaar
4 jaren geleden

45 Reacties

  • Hoi jongen 15. Mijn moeder is Amerikaanse. Ze is wel in Nederland geboren maar toen zij anderhalf jaar was zijn mijn opa en oma geëmigreerd. Voor familiebezoek kwam ze naar Nederland en kwam mijn vader tegen. . Ben vorig jaar een half jaar bij mijn opa en oma geweest. Dus, wat ik schreef is uit eigen ervaring.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Verontrustend is, dat DT vanaf dag 1 na de uitslag- in alle stilte- begonnen is met een reshuffle aan de top van het Pentagon en bij Defensie. Kortom, hij is druk in de weer om op alle strategische plekken zijn eigen mannetjes neer te zetten. Ik ben er werkelijk niet gerust op. Die zit op hele nare plannetjes te broeden.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Meisje van 19 die reageerde, Ik zou graag van u weten waar u de informatie vandaan haalt dat een zwarte als een zware crimineel geboeid naar het politiekantoor wordt meegenomen, voor dezelfde verkeersovertreding als die blanke die een boete krijgt van enkele dollars. En dan heb ik het over een bron of zelf getuige zijn, niet wat je concludeert uit bepaalde media. Alvast bedankt.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • YESYESYES. Het is zover. Biden did it !!! Exit Trump. De hele wereld slaakt een zucht van opluchting. Iedereen hoopte het maar iedereen zweeg uit angst voor die bullebak. Mijn dag kan niet meer stuk. Wat zeg ik: mijn vier volgende jaren kunnen niet meer stuk. Er is weer toekomst voor iedereen op aarde. We kunnen weer plannen maken. De dreigende onweerswolk die vier jaar boven onze hoofden hing is weggeblazen. OMG, ik ben zo blij dat ik wel kan huilen.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Trump is een slechte verliezer. Hij heeft het zelf over corruptie maar wat is zijn eigen strategie dan? Trump en de rest van de Republikeinen proberen met rechtszaken af te dwingen dat het verkiezingsproces zo loopt als zij willen. Dit is een vorm van communisme. De macht willen hebben en deze te krijgen door corruptie en omkoping. Maar wat ik me afvraag, waarom doen er alleen oude sokken mee aan de presidentverkiezingen? Hoe rijker hoe meer macht?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Nou meid 19 (boven mij) je schrijft dat Trump geen nieuwe oorlogen wil. Waarom lokt hij steeds Noord Korea en Iran uit? De ene dag is Poetin een beste en de dag er na is Poetin een 1 van de meest leugenachtige wezens ter wereld. En dan te bedenken het geweld in eigen land. Als je als blanke 10 km te snel rijdt krijg je een boete van enkele dollars. Een getint of donker persoon wordt met handboeien om naar het politiebureau gebracht als een zware crimineel. Deze kan het afkopen voor het tienvoudige van wat een blanke betaalt. Trump zal alleen de uitslag van de verkiezingen aanvaarden als hij zelf wint. Dat je wilt winnen door het tellen van de uitgebrachte stemmen te stoppen, stemmen per post ongeldig wilt verklaren, dat is een achterbakse manier om je winst te halen. Hoezo democratisch verkozen als je mensen om wilt kopen? Trump is net een klein kind die al jankt voor ie geslagen wordt met achterbakse truckjes om terug te slaan en zelf zijn handen in onschuld wast.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • een vervolg uit de column van Roderick Veelo; "Trump krijgt de credits niet, maar verdient ze wel."

    Hier is een aantal feiten die kunnen helpen.

    IS
    De periode Donald Trump was niet het einde van de Amerikaanse democratie of van ons bestaan op aarde. Hij beloofde juist geen nieuwe oorlogen en hield zich aan die belofte. Hij rekende wel af met IS en hun leider Al Baghdadi. En met de Iraanse terreurgeneraal Soleimani.

    Er is een vredesproces gaande in het Midden-Oosten. Onder leiding van de VS sluiten steeds meer Arabische landen vrede met Israël. U hoort daar weinig over, maar het zijn reuzenstappen.

    Onder druk van Trump nemen meer NAVO-landen hun uitgaven aan vrede en veiligheid serieus. De economische en strategische expansiedrift van China vindt in deze president - als enige - een geduchte begrenzer. En sinds de toenadering van Trump houdt kernmacht Noord-Korea zich gedeisd.

    Dit zijn prestaties die ook voor ons van het grootste belang zijn en waarvoor Donald Trump de credits niet krijgt, maar wel dik verdient.

    Tot zover dit citeren.
    Waarschijnlijk zal Trump niet herkozen worden. De negatieve publiciteit (waarvoor hij zeker zelf ook voor een deel verantwoordelijk is) is daar mede debet aan. Maar minstens ook de terreurcampagne van de democraten en de media. Tja, iemand die zich anders en afwijkend presenteert krijgt vaak in eerste instantie veel kritiek. De samenleving is daar immers niet aan gewend en zien dat als een bedreiging. Jammer, want hij heeft toch wel degelijk gepresteerd waar presidenten voor hem faalden.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik kan het niet laten; bij deze citeer ik uit een column van Roderick Veelo: "Trump krijgt de credits niet, maar verdient ze wel.
    Het 'derangement syndroom' is een term uit de fysiotherapie en duidt op pijnlijke klachten in nek en rug door langdurige eenzijdige belasting. De aandoening is progressief: zonder behandeling beperkt de pijn de bewegingsvrijheid steeds verder en uiteindelijk komt de patiënt niet meer uit zijn asymmetrische houding.
    Als equivalent van deze lichamelijke aandoening spreken mediacritici in Amerika ook wel van een psychische variant: het Trump derangement syndrome. Daarmee wordt gedoeld op een langdurige eenzijdig negatieve kijk op de Amerikaanse president. Ook de psychische variant is progressief: de vrees voor het reilen en zeilen van Trump nestelt zich in het brein om te groeien en ontneemt ieder zicht op een genuanceerder beeld.
    Zonder behandeling leidt het Trump derangement syndroom tot voortdurende gedachten aan catastrofes die het gevolg zijn van het presidentschap - ja zelfs van het bestaan - van Donald Trump.

    U denkt misschien dat ik een flauwe grap maak, maar misschien kunt u zich nog herinneren hoe wij vier jaar geleden van alle kanten gewaarschuwd werden dat het licht uit ging. Met de verkiezing van Trump was Amerika en de wereld overgeleverd aan een dictator. Het Duitse weekblad Stern presenteerde Trump op de cover als de nieuwe Hitler.

    Democratie
    Onder de Democraten en grote delen van de Amerikaanse en Europese pers heerste de overtuiging dat Trump de Amerikaanse democratie zou afbreken en ons bestaan op aarde zou beëindigen met een roekeloos gebruik van de kernbommen, die hem als commander in chief ter beschikking kwamen.

    Normale mensen - van gewone burgers en journalisten tot politici en zakenlui - gingen het als hun taak zien, om vroegtijdig van deze gekozen president af te komen. Twee jaar lang moest er een samenzweringstheorie bewezen worden dat de Russische leider Putin eigenlijk verantwoordelijk was voor de overwinning van Trump.

    Voorheen betrouwbare nieuwsmerken als CNN, New York Times en Washington Post kozen voor een onafgebroken stroom beschuldigingen en geruchten aan het adres van Trump. Alles was de afgelopen vier jaar slecht aan die man.

    Omdat dit nieuwsbronnen zijn waar ook Nederlandse media op varen kregen wij dezelfde negatieve berichtgeving voorgeschoteld. Amerikadeskundige Koen Petersen uitte daar onlangs zijn zorgen over in een artikel van het programma Medialogica. Uit die negatieve beeldvorming lijkt namelijk geen ontsnappen meer mogelijk.

    Al zouden we genuanceerder over de man wíllen denken, dan maakt de negatieve nieuwsstroom dat zo goed als onmogelijk. Zowel journalisten, commentatoren als nieuwsconsumenten in ons land lijden aan het Trump derangement syndroom. In een vergevorderd stadium bovendien. Zelfs een neutraal stuk over Trump is nauwelijks te vinden.

    En we zijn hoogst waarschijnlijk nog niet van de man af. De definitieve verkiezingsuitslag laat mogelijk nog even op zich wachten, maar Trump staat er niet slecht voor. Dus gun uzelf de komende vier jaar enige nuance, in plaats nog eens vier jaar die eenzijdige belasting van uw oordeel. Hier is een aantal feiten die kunnen helpen."

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 20jr.; ik denk dat je afgelopen nacht weinig en slecht hebt geslapen. En waarschijnlijk loopt 'het dun' inmiddels door je broekpijpen... haha.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Trump vindt dat er te veel over het coronavirus gezeurd wordt ? Een klap in het gezicht van de zieken, de familie en vrienden van de overledenen, en het zorgpersoneel dat zich uit de naad werkt. Hij durft het zelfs te vergelijken met een FICTIEVE vliegtuigramp met 500 slachtoffers waar zogenaamd niet over gerept wordt ! De coronacurve is volgens hem integendeel aan het 'afvlakken' ! Terwijl ze volgens de experten net blijft stijgen.

    Dat is dan de man die het voortdurend over 'fake news ' heeft, terwijl hij het zelf aan de lopende band blijft produceren. Hopelijk wordt dat varken op 3 november e.k. geslacht.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind ook dat Trump psychisch gestoord is. Daarom vraag ik mij steeds meer af : hoe komt het, dat zo iemand zich verkiesbaar mag stellen voor zo 'n belangrijke functie als president van de VS ?

    Is Trump ooit psychisch gescreend ? En beter nog : zou hij zo 'n onderzoek ooit weigeren ? Die vraag mag best wel eens gesteld worden. Wie zegt er mij of hij zich niet oppept met speciale pillen voor zijn rally 's en debatten met Biden, zodat hij 'krachtig' en 'dynamisch' overkomt i.t.t. die 'slome' Biden, die al bij al meer waardigheid en menselijkheid in zijn pink heeft dan Trump in heel zijn volgevreten lijf.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • @ meisje 15

    Trump wordt echt niet door iederéén verheerlijkt, hoor. Gelukkig maar ! Vaak gaat het om idioten die zich niet informeren en er helaas altijd zullen zijn. Belangrijk is wel, dat dat soort mensen onze toekomst niet mag bepalen en hoe wij moeten leven. Want eigenlijk denken zij voornamelijk aan zichzelf, zoals Trump ook vooral aan zichzelf denkt en zelfs geen zier geeft om zijn aanhangers, maar wel hun stem nodig heeft om president te blijven en uiteraard ook om zich door hen te laten bejubelen.

    Laat ons dus hopen dat het 'welwillende' deel van het Amerikaanse volk het haalt en de historische vergissing van 2016 wordt rechtgezet.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je de vraag stelt wat je van Trump vindt, stel je inclusief de vraag, wat je vindt van de wereld waarin wij leven, waar dat soort gekken verheerlijkt worden.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Laten we toch maar niet het vel van de beer verkopen voor hij geschoten is. Maar Melaniaatje die wil ik wel van hem overnemen. Dan weet het meisje ook een keer hoe het is met een echte vent ipv een zichzelf aanbiddende blaaskaak.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • En Melania, die vrouw van hem, zal wel een andere tycoon vinden !

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Volgens buitenlandse verslaggevers zou Trump intussen doodsbang zijn, dat hij de presidentsverkiezingen zou kunnen verliezen. Stel je even in zijn plaats, wanneer 'Sleepy Joe' jou een verpletterende nederlaag toedient. Dan is hij meteen zijn macht kwijt, raakt hij wellicht bankroet en belandt hij uiteindelijk in de gevangenis.

    Laten we niet vergeten, dat hij in zijn tomeloze arrogantei talloze mensen heeft beledigd die dat nog niet vergeten zijn. Dan pas zal hij te weten komen hoeveel vijanden hij heeft en hoe weinig vrienden.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Zopas nog iets grappigs gelezen over Mike Pence, de huidige vice-president. Tijdens zijn debat met Kamala Harris, Bidens running mate, zat er namelijk minutenlang een vlieg op het hoofd van Pence. En weet je waarom ? Ze had zich van stront vergist !

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Nog maar eens een gevleugelde uitspraak van Trump tijdens een recente verkiezingsrally, waar hij Joe Biden ' de slechtste presidentskandidaat in de geschiedenis van de VS ' noemt. En dat wordt dan gezegd door iemand die door een Amerikaanse vrouwelijke prof in Geschiedenis aan de Universiteit van Harvard ' de slechtste PRESIDENT in de geschiedenis van de VS ' genoemd wordt. Uiteraard zou Trump dat FAKE NEWS noemen !!

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Hij heeft iedereen te pakken, want met behulp van China en Rusland gaat hij weer winnen

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Echt, dat narcisme van hem krijgt langzamerhand psychopatische proporties. Hij vindt zichzelf mooi. Ook dat nog. En Melania heeft het bevestigd, toetert hij. Je zou er om kunnen lachen als het niet zo kotsmisselijkmakend was. Tuurlijk, anders gooit hij haar er ook uit. Wat mij wel boeit - en alleen Melania weet het - is of hij ook van dat oranje geföhnde schaamhaar heeft?

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten