Skip to content
20 reacties
1377 weergaves

Nog geen druppel sperma.

Ik word binnenkort 18 en ik heb nog steeds geen druppel sperma, moet ik me zorgen maken en naar de huisarts of moet ik gewoon geduld hebben? Ik heb wel de baard in de keel, ik heb ook schaamhaar en ook al groeispurt gehad.

17 jaar
4 jaren geleden

20 Reacties

  • Ts hier:
    Oh bedankt, ik ga gelijk even dat topic lezen. Het is inderdaad grappig dat iemand zoals ik nog helemaal geen meisje zwanger kan maken, en een andere jongen van precies van dezelfde leeftijd als mij al een kindje. Respect hoor. Ja, die prikken zijn niet echt lekker, maar daar word je hard van.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Wel bijzonder man, dat het zo kan verschillen tussen jongens. In de rubriek 'jong en zwanger' staat het topic van een jongen die op zn 17e zijn vriendin bezwangerde... (topicnaam: vriendin is zwanger) die had dus een hele andere lichamelijke ontwikkeling op zn 17e! Inmiddels is hij 18 en is zn vriendin weer zwanger, interessant topic om te volgen. Ik hoop voor de topicstarter dat het snel goed komt! Sterkte man, ook met dat prikken enzo!

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Hallo jongen 17, Bedankt dat je ons op de hoogte hebt gehouden. Moedig dat je uiteindelijk toch naar de dokter bent gegaan! Nu hopen dat de hormooninjectie heeft geholpen en blijf moedig en positief. Groetjes Jongen 20.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey TS hier, ik ben gisteren naar de huisarts geweest, toen ben ik doorverwezen naar de uroloog. Er werd mij verteld dat ik uitermate laat ben met de puberteit en dat ik allang sperma hoor te hebben (wist ik zelf natuurlijk ook al :) ik heb bloed moeten laten prikken en wat ik zelf ook al verwachtte, mijn hormoonproductie is gewoon te laag. Nu krijg ik injectie's met pregnyl (een soort hormoon) voorgeschreven. Ik moet in een periode van 3 tot 6 maanden spuiten en als het goed is, krijgen mijn hormonen een soort extra boost. (Want andere puberteitskenmerken heb ik al wel, alleen nog geen sperma). Als er binnen 6 maanden niks is gebeurd gaan ze mij nader onderzoeken, en gaan ze kijken of ik geen erfelijke ziekte ofzo heb. Wat ik natuurlijk niet hoop. Ik vind her best wel spannend om mezelf te moeten prikken. Maar ik hou de moed er gewoon in, en ik houd jullie up-to-date :)

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ts, wanneer heb je de afspraak bij de dokter?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Goed dat je naar de dokter gaat. Wees niet bang om erover te praten

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • verschilt van jongen tot jongen, ikzelf was 11 toen ik al sperma had
    ik ken jongens die 13 zijn en al serieus veel witte sperma spuiten van hun buik tot op hun borst in verschillende slierten, maar evengoed ken ik gasten die 17 zijn en ook nog geen zaad hebben, kameraad was 17,7 als zijn eerste sperma er uit kwam, en nu heeft hij al meer zaad als mij :p

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ts hier:
    Ja @j19 ik zal jullie op de hoogte houden!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi Jongen, Zou je ons op de hoogte kunnen houden hoe het is gegaan? Groeten

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • TS hier:
    Nee eigenlijk niet. Ik ben 1.90m en ik weeg 90kg dus niet zo mager. Ik heb geen broers of zussen. Mijn vader was ook laat, maar niet zo laat als mij. Ik ben zelf ook wel heel benieuwd wat hier uit gaat komen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Goed dat je een afspraak hebt gemaakt hiervoor met je huisarts. Ben je soms heel erg mager ofzo? Heb je ook nog een broer met wie je kan vergelijken, ik bedoel dan of hij op die leeftijd al wel sperma heeft of een jongere broer die het al wel heeft? Veel succes alvast en hopelijk is het niet te ernstig.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • TS hier.
    Ik heb een afspraak gemaakt voor volgende week bij de huisarts. Die vond dit ook maar raar.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Is wel raar. Je zou toch wel sperma moeten hebben. Ik zou ff de huisarts vragen.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Je kunt ook eerst een telefonisch gesprek vragen bij je dokter en probleem voorleggen indien je dit prettiger vind. Niet te lang hiermee wachten

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat voel je / gebeurt er nu wel als je klaarkomt?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ts hier. Ja, ik trek me regelmatig af. Maar er komt gewoon niks, het voelt gewoon precies hetzelfde als toen ik 10/11 was.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Hallo Jongen, Ik denk dat je je wel zorgen moet gaan maken. Heb je verder al meer puberteitskenmerken, zoals grotere ballen en okselhaar etc. Als ik jou was zou ik wel even naar de huisarts gaan. Groetjed Jongen 19

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • TS heb je je wel al afgetrokken?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Denk wel dat je je zorgen moet maken ja

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Hallo jongen, heb je wel geprobeerd om klaar te komen. Ik weet niet meer precies welke leeftijd, ik schat 10/11jaar. In het begin was deze waterig dun. Later werd de hoeveelheid meer en dikker. Ik ben benieuwd of het jou gaat lukken

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten