Skip to content
10 reacties
726 weergaves

Is dit raar?

Oké ik zit nu dus in mijn eerste jaar op de middelbare school en toen ik voor het eerst geschiedenis kreeg als lesuur zei de lerares dat we met 10/10 starten en als we geen respect hebben, onze telefoons niet in het bakje leggen of dat we onze spullen voor geschiedenis zijn vergeten thuis ,Dan gaat er 1 punt vanaf . En ik krijg mijn rapport met kerst en daarna beginnen we weer met 10/10 . Is dit raar, hebben jullie ook zoiets? Aan de redactie: als ik iets post komt het niet altijd online   Moderator Als het aan de regels voldoet, dan moet het geplaatst worden. Of het moet heel erg off topic zijn. Ik vraag even bij mijn collega. 

12 jaar
4 jaren geleden

10 Reacties

  • TS hier, Ik had vandaag weer geschiedenis en de juf zei dat de punten van de toetsen erbij worden getest. MODERATOR: sluit deze post maar

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Eigenlijk is het dus gewoon een cijfer voor gedrag. Zien je ouders dat jj 10 punten hebt gehouden dan weten ze dat jij een intens braaf iemand bent. Als ouders zou ik mij dan een beetje zorgen gaan maken. Al te braaf is ook niet goed. Aan de andere kant, als jij geen of bijna geen punten hebt over gehouden dan weten ze dat je leraar/lerares helemaal niet blij is met hoe jij je in de klas gedraagt. Tijd voor een ernstig gesprek. Je cijfers voor je prestaties zijn natuurlijk ook belangrijk bij de afweging of het echt zorgelijk is.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Waar het om gaat is dat je leert dat er nou eenmaal regels zijn waar iedereen zich aan moet houden. Tegenwoordig denkt iedereen dat men zich niet aan regels hoeft te houden. Spreek je iemand aan op zijn gedrag dan krijg je een grote bek word je neergestoken of krijg je een kogel. Kappen met dat eeuwige gezeik over de zin van regels.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Op het rapport

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat gebeurt er als al je tegoed punten op zijn dus bij 0/10?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Nee hoort niet, wat vinden je ouders hiervan?

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb zo'n vermoeden dat het verhaal anders is dan mensen hier opvatten. Docenten mogen inderdaad geen cijfer aftrek doen als een van de "voorwaarden" niet bereikt zijn. Volgens mij staat dit puntensysteem buiten de cijfers om.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • een paar docenten deden dit systeem ook bij ons op school. Is niet zo heel raar denk ik

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Nee dat is niet raar wij gebruiken ook punten

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Dit klopt van geen kanten. Ik zou daar als ouder klacht voor indienen bij het schoolbestuur en wel hierom :

    1) hoe kunnen jullie voor 'geschiedenis' 10/10 krijgen, wanneer je nog niets gepresteerd hebt ?

    2) hoe haalt zij het in haar hoofd om punten af te trekken voor dingen die niets met het vak geschiedenis te maken hebben (neen, ook niet als je 'spullen voor geschiedenis' thuis vergeet )

    3) hoe kan ze jullie nog punten geven voor een toets of examen voor haar vak ?

    4) overigens vind ik dit de beste manier om de leerlingen een hekel aan het vak geschiedenis te doen krijgen

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten