Skip to content
6 reacties
614 weergaves

4Havo Bi?

Ik ben 16 jaar oud en zit op havo 4. Ik ben net ingestroomd en heb alle klasgenoten leren kennen, maar eentje trekde mijn aandacht... Een 16jarige jongen met veel problemen(ouder gescheiden etc etc) hij is heel verlegen, nou ben ik pas achter gekomen dat ik bi ben en dus ook op jongens val. Ja helaas voel ik wat voor hem en zou het liefst goed willen zoenen, heb wel wat bi/gay acties van hem gezien o.a tijdens gym. Mijn vraag is of ik een risico moet nemen, ik ben natuurlijk bi(closed) dus als hij hetero blijkt te zijn en dit door verteld betekent het de einde van mn havo. Hebben jullie tips over hoe ik stappen kan zetten om te kijken of die gevoelens voor jongens heeft? Of zouden jullie je eigen ervaring willen delen? (Ps:spelfouten kunnen erinzitten zit snachts 01:06 met een oog open te typen)

16 jaar
4 jaren geleden

6 Reacties

  • Beste TS, Die jongen waar jij vrienden mee wil worden heeft helemaal geen vrienden zeg je. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Misschien is hij inderdaad gay. Dan ben je eenzaam, vooral op zo'n school en omgeving waar jij zit. Dan trek je je terug in jezelf omdat je weet dat je geen begrip gaat vinden maar gepest gaat worden. Het kan ook zijn dat hij slechte ervaringen heeft gehad, misschien op een vorige school. Tenslotte kan het zijn dat hij een minderwaardigheidscomplex heeft en denkt dat hij niet aantrekkelijk is of de moeite waard om iemands vriend te zijn.     Ik vind het mooi van je dat je in de eerste plaats voor de vriendschap gaat. Het zal moeilijk zijn om de vriendschap van die jongen te winnen. Hij moet jou gaan vertrouwen en dat kost tijd, kijk maar naar de reactie van jongen 17. Als het je lukt dan denk ik dat je een hele goede vriend aan hem zal hebben.   Praat met hem en laat je niet ontmoedigen als hij niet erg reageert, hij zit opgesloten in zichzelf en is bang zich bloot te geven. Vertel over jezelf, vraag hem dingen, wees aardig naar hem en dan zal hij op een gegeven moment wel open bloeien. Raak hem af en toe eens aan, een schouderklopje of zo iets. Dat is hij niet gewend denk ik en maakt gevoelens wakker. Alleen iemand die jou aardig vindt doet dat.   Een goede vriend hebben waarmee je over alles kan praten, en dan vooral in jouw situatie, is wat tijd en moeite waard.   Misschien kan het wel vlugger en moet je gewoon maar tegen hem zeggen dat jij graag vrienden met hem wil zijn. Dan weet hij wat jij wil en gaat hij denken.     Doe je best en veel succes! Ik hoop voor je dat er een tijd komt dat je openlijk kan zijn wat je bent.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • jongen van 16 en 21, dit zou het einde van mijn havo carrière betekenen omdat.. Mijn familie/omgeving/buurt etc.. tegen het gay/bi "gedoe" zijn en de guys op school ook. Maar heel erg bedankt voor de tips, die neem ik zeker mee. Ik zal me richten op een goede vriendschap en als er wat meer bij komt altijd leuk. Zoals ik zij is hij erg verlegen en denk ik soms bij mezelf waardeert hij het wel/wilt hij wel in communicatie komen met mensen(hij zit namelijk al 1 jaar op de havo en geen vrienden op school of in zijn omgeving) het zal erg wennen en moeilijk voor hem en mij zijn, omdat hij nog niet weet wat vriendschap is en ik ook een stap van hem zal verwachten. Ik sta nog altijd open voor andere tips of eigen ervaringen!!

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Jij wilt dus zoenen met een jongen uit jouw klas. Wat ik mij afvraag is of jij ook gewoon vrienden met hem wil zijn of dat het alleen om de seks gaat?
    Ik zal maar aannemen dat jij ook graag een vriend wil waarbij je open over je gevoelens kan zijn en behalve met hem vrijen ook dingen met hem wil doen die vrienden gewoonlijk met elkaar doen.

    Je vertelt dat hij heel verlegen is, dus hoop ik maar dat dat niet ook voor jou geldt want dan wordt het moeilijk. Als je graag contact met hem wil dan moet je dat contact zoeken. Jij bent nieuw in die klas, hij misschien ook wel. Vraag hem of het bevalt en wat hij hier voor gedaan heeft. Als je wat lekkers bij je hebt, biedt hem ook wat aan. Ga in de schoolkantine bij hem aan een tafeltje zitten. Bij het omkleden voor de sportles ga je naast hem staan, kortom, zorg dat je bij hem in de buurt bent en praat met hem.

    Op die manier bouw je een band met hem op en gaat hij jou als vriend zien. Je bent gay, en je wil graag iemand om mee te "zoenen". Het kan zijn dat hij dat ook is en dat hij dat ook wel wil. Dan is het zo voor elkaar. Blijkbaar ben jij erg bang dat anderen dat te weten komen. Waarom? Dat zou het einde van je Havo betekenen. Is dat niet een beetje overdreven? Ben jij een drama queen? Tegenwoordig is dat toch geen probleem meer, of zit jij op een school met veel achterlijke types die dat heel eng vinden?

    Misschien is die verlegen jongen ook wel gay en net zo bang als jij. Dan moet je een goede vriendschappelijke band met hem opbouwen en moeten jullie elkaar gaan vertrouwen. Dat doe je door open te zijn over jezelf. Je hoeft niet gelijk te zeggen dat je gay bent maar je kan wel eens over meisjes beginnen en zeggen dat jij daar (nog) niet zo veel belangstelling voor hebt. Hoe is dat met hem? Misschien valt hij gewoon op meisjes en voelt hij niets voor "zoenen" met jou, maar je weet maar nooit. Jongens van jouw leeftijd zijn heel flexibel, ook op dat gebied. In ieder geval heb je een vriend en dat is ook veel waard.

    Zijn ouders zijn gescheiden en dat is voor de meeste kinderen helemaal niet leuk. Misschien is hij daarom zo stil. Dat is ook iets waar je over kan praten. Toon belangstelling! Iedereen wil graag aandacht. Geef maar toe, jij vindt het ook heel leuk dat ik dit verhaal voor je schreef.
    Misschien vindt zijn moeder het wel fijn dat haar zoon een vriend heeft en ben jij daar welkom. Misschien kun jij daar wel eens blijven slapen als jullie eenmaal goede vrienden zijn geworden en dan is alles mogelijk!

    Zoek hem op, wees een vriend en je hebt een vriend. De rest komt dan vanzelf wel. Succes!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Waarom zou dit het eind van havo als anderen weten dat je bi bent?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zou zeggen praat met hem leer hem kennen wie weet krijg je een goede band met die jongen.

    Zelf heb ik mijn vriendje ook op school leren kennen hij was the new boy was net verhuisd en heel verlegen ik kreeg de opdracht hem school door te leiden waar alle klassen zijn hoe en wat. En het heeft een maand geduurd voor hij wat minder verlegen werd en wat meer los kwam en na 3 maanden was het zeker hij vond me leuk en ik hem.

    Nu zijn we bijna 1 jaar samen en delen we alles met elkaar.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zou misschien voorstellen om hem beter te leren kennen, samen een werkstuk voor school maken, beetje met hem gaan fietsen.

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten