Skip to content
8 reacties
1089 weergaves

Hoe plas ophouden

Ik wil zo lang mogelijk mijn plas op kunnen houden. Dan kan ik daarna in 1 keer heel lang pissen. Dat lijkt me lekker opluchtend. Maar wat is haalbaar? Hoe lang kunnen jullie je plas ophouden?

14 jaar
4 jaren geleden

8 Reacties

  • Kijk maar uit jongen 19 , dan kom je ineens in een actie van de boeren terecht en kun je twee uur geen kant op. Ik heb toen bijna echt in mijn broek geplast.
    . Dat luchtte toen ook wel op , maar vooral omdat de angst om het in mijn broek te doen weg was.
    Ga je ook met je voeten in een emmer ijsblokjes zitten om daarna een warm gevoel te hebben als je ze er uit haalt?

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik hield het op school wel vaak op als het ff kon, omdat de wcs super smerig waren. Dan liever met het gevoel dat je moet pissen in de klas zitten. Het makkelijkst is om aan andere dingen te denken, dan wordt het gevoel iets minder hevig. Soms vind ik het zelfs een lekker gevoel als ik moet pissen in de auto bijvoorbeeld, dan weet je gewoon dat je voorlopig even niet kunt, zeker als je zelf niet achter het stuur zit. Als je dan uiteindelijk kunt is het echt een lekker gevoel. Je moet alleen uitkijken dat je het niet te lang en te vaak achter elkaar ophoud.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ieder plasje gelijk weg te brengen is net zo’n onzin als het ekspres ophouden tot je niet meer kan. Beide leidt tot blaasproblemen dwz in het eerste geval met de buikspieren waarmee jeje plas ophoudt in het tweede geval kan je blaas uitgerekt raken en leeg je hem daardoor niet meer helemaal. In ekstreme gevallen kun je er een nierkwaal van krijgen.
    Het een keer lang ophouden, zelfs totdat je het in je broek doet geeft helemaal niets. Is dan normaal is mij vorig jaar door arts verteld

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ophouden is onverstandig, niet doen! Als je voelt dat je moet gaan, ga!

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Je kunt het ophouden totdat je blaas helemaal vol is en zichzelf beschermt. Hij trekt zich dan samen en leegt zich. Als je geen goed getrainde buikspieren hebt wordt de aandrang eerder zo groot dat je het niet meer tegen kunt houden met die spieren.
    Het zolang ophouden is niet goed als je het vaak doet, zonder overleg met een arts. Bij één keer is het enige dat je mogelijk ineens in je broek plast

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Teveel kleine plasjes krijg je een luie blaas van. Het is een spier die je moet oefenen net als de andere. Hangt af van hoeveel ik drink en zweet maar als het echt moet kan ik de hele dag ophouden.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Het is leuk om te voelen hoe de spanning uit je buik wegvloeit als je echt heel erg moest. Maar ik heb nooit een wedstrijdje gehouden.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ga als je aandrang voelt zo vlug mogelijk pissen. Ophouden is niet gezond
    Je blaas wordt er echt niet groter door en het voelt ook niet fijn. Waarom zou je niet gaan pissen als je blaas vol is ?

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten