Skip to content
12 reacties
2262 weergaves

Operatie kort toompje

Hoi,

Ik ben erachter gekomen dat ik een te kort toompje (de pees waar je voorhuid aan je eikel zit) heb. Ik kan met een erectie mijn voorhuid niet naar achteren krijgen, omdat het toompje te strak ik.
Ik ben bang dat ik geopereerd moet worden. Dan snijden ze het toompje door en hechten ze de losse velletjes.

Wie heeft dit ook gehad (of iets soortgelijks)? Hoe ging dit?
Wiens toompje is een keer uitgescheurd? Hoe was dit?

20 jaar
4 jaren geleden

12 Reacties

  • Valt best mee. Wel flinke last erna

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • @J17

    Hoe ging de operatie zelf? (hoe was de plaatselijke verdoving?)
    hoe was de tijd na de operatie?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • @J20 Ja, bij mijn besnijdenis is het toompje langer gemaakt met die sneetjestechniek. Het heeft geen functie meer voor de voorhuid (die is nl. weg), maar is wel een extra gevoelig plekje. Ben dus blij dat ze dat zo gedaan hebben.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Dit heb ik als baby gehad. Het velletje kon niet over de eikel heen en kon ook niet goed plassen. Ben geopereerd toen ik 5 maanden was. Ze hebben geprobeerd om het velletje te behouden maar dat kon niet. Dus, ben besneden met een medische reden.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 17 Hoe heb jij dit ervaren?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi TS, niet helemaal zeker of je mij bedoelde maar ik reageer maar even. Als je je toompje weg laat halen, snijdt de chirurg het hele bandje (zeg maar vanaf het plasgaatje tot aan de schacht) weg. Het is dan na genezing helemaal "glad". Nadeel ervan is dat je daarvoor gevoeligheid gaat missen. Bij insnijden blijft je toompje zitten, het wordt alleen met 2, 3 sneetjes overlangs langer gemaakt, waardoor de spanning eraf gehaald wordt. Daardoor heb je veel minder kans op spontaan inscheuren en hou je de gevoeligheid.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben de topic starter

    Wat is het verschil tussen het toompje weg laten halen, of in laten snijden?
    Ik heb het dus niet over de voorhuid

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • J17,ik zeg het toompje weg laten halen,dat staat ook mooier. Ik had toen ook de keuze om het te laten herstellen. Ik wou echt een blote eikel zonder losse frutsels daar nog

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • J17,heb jij m ook besneden?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Je wilt echt niet het risico lopen van een gescheurd toompje! Ga er mee naar je huisarts en zoals gezegd een besnijdenis is vaak de beste oplossing. Sommige artsen halen toompje dan helemaal weg, anderen verlengen het zodat je er nog wel plezier van hebt :-)

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi dat had ik ook icm met een strakke voorhuid. Ik raad je aan om voor een besnijdenis te kiezen. Dan ben je gelijk van het getob met de voorhuid af

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • heb je er last van? pijn? ontstoken? als je er geen last van hebt moet je niets doen maatje

    kameraad van mij heeft dit ook, je ziet enkel zijn plasgaatje, en dan nog is zijn plasgaatje voor de helft bedekt, maar hij heeft er geen last van, dus dan is er ook geen probleem, ik vind dit net super geil bij hem, wanneer hij klaarkomt kan het dus niet spuiten omdat zijn vel in de weg zit, dus dan loopt het er uit, over zijn vingers, het buikje op in 1 dikke brij, vind ik net super geil aan mensen met een vernauwde voorhuid, dus als je er geen last van hebt moet je niets doen

    mijn eikel was altijd héél mooi te zien bij het velletje naar beneden doen, maar op 24 oktober 2016 heb ik toch een infectie gehad, ik ben opgestaan met een opgezwollen penis, was vrij pijnlijk, ik kon zelfs moeilijk stappen enzo, ik dacht gewoon dat het vanzelf wel zou overgaan natuurlijk, ik dacht dat het van te masturberen was de dag voordien, maar een week later liep ik daar dus nog mee, op 31 oktober 2016 kon ik het niet meer houden van de pijn en heb ik een dokter van wacht gebeld, die heeft me direct naar spoed gezonden, en op 1 november 2016 moest ik met spoed geopereerd worden (normaal gezien doen ze geen operaties op een feestdag, dus het moet wel erg geweest zijn, naar het schijnt stond men leven op het spel) maar ik wou dat niet, was in shock, mijn mannelijkheid kwijt, dus weende ik gans het ziekenhuis bij elkaar, uiteindelijk hebben ze beslist om te kijken hoe ik reageer op de bakster, en toch een dag te wachten, maar op 2 november 2016 was er dus geen beterschap dus moest ik geopereerd worden, ik terug wenen natuurlijk, en ja nu ben ik dus besneden, op zich valt een besnijdenis nog redelijk mee, maar toch kan ik er op de dag van vandaag nog steeds niet mee leven, ik vind dat ik mijn mannelijkheid kwijt ben, maar bon, de eerste 2 dagen heb je wel wat pijn, de 3de dag mocht ik naar huis, bloedgeil natuurlijk want normaal trok ik me 2 of 3x per dag, aftrekken lukte nog niet op dag 3, maar ik heb gewoon porno opgezet en zachtjes beginnen strelen en op den duur ben ik toch eens dik klaargekomen, op dag 4 heb ik dit gewoon herhaald, en vanaf dag 5 kon ik terug normaal aftrekken :)

    20 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten