Skip to content
10 reacties
817 weergaves

Afspreken maar gevolgen?

Hallo, er is een jongen van 11 die mij ziet als zijn voorbeeld en ik ben daar in tegen ook zijn vertrouwens persoon. Ik ben er voor hem uiteraard maar hij wilt mij graag weer eens zien. Maar kan zo iets überhaupt, ik ben mezelf natuurlijk van geen kwaad bewust haha vermeld het er toch even bij mochten daar vragen over komen, maar ja dat weet hij en dat weet ik maar voor een buiten staander. Ik weet dat dingen omtrent kinderen heel gevoelig liggen in de maatschappij en daarom maak ik me dus ook zo zorgen ik wil best hem nog eens zien maar ben gewoon bang dat ik er door in de problemen kan raken ook al is het met de beste bedoelingen. Hopelijk weet iemand raad ik lees alles alvast bedankt gr S

18 jaar
4 jaren geleden

10 Reacties

  • Hallo topicstarter hier, de S staat voor mijn voornaam. De ouders van de jongen weten van ons contact dat vind ik wel zo gewoon, ik weet wel wat goed is of niet goed is (als maatschappelijk werker moet je dat wel weten) Mar zoals jullie ook wel weten is en blijft het stukje kinderen altijd een gevoelig onderwerp hoe goed je het ook voor hebt met het kind in kwestie (dit bedoel ik ff algemeen), daarom had ik ook mijn vraag niet omdat ik iets niet vertrouw of dat er iets mis is maar meer een soort dubbel check als jullie mij begrijpen Ik zag ook een reactie dat die jongen beter naar zijn ouders kan gaan voor dingen te bespreken maar ik weet niet hoe het zit in jouw omgeving maar sommige kinderen/pubers zoeken een ander iemand als vertrouwenspersoon puur omdat diegene misschien net meer klikt en je begrijpt (misschien niet helemaal juiste woorden) maar je hebt altijd een andere band met je ouders dan met bijvoorbeeld een goede vriend of zoals in onze situatie, sommige kinderen weten dat ze alles bij hun ouders kwijt kunnen en voelen zich wel vertrouwd maar neigen toch naar een ander iemand toe (de vertrouwenspersoon) Ik ben ook nog het type die hem juist positief pusht om dingen wel bespreekbaar te maken thuis en ik ben blij vooral voor hem dat ik zoveel voor hem betekenen kan Groet S

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste S, ik waardeer het dat je nog even op deze manier reageert. Persoonlijk ben ik van mening dat er tussen mensen allerlei relaties kunnen bestaan en dat leeftijd niet echt een grote rol hoeft te spelen. Waar het om gaat is dat je jezelf bewust bent van je gevoelens en je verantwoordelijkheid beseft als het om een kwetsbaar iemand gaat, zoals bij jou om iemand die veel jonger is. De basis is, geef je echt om die ander en staat zijn/haar belang bij jou voorop. Als dat zo is dan zijn er geen problemen. Wat van belang is dat je ook relaties hebt op je eigen niveau. Dan sta je sterker in je gevoelens naar je jonge vriend. Goed dat jij nog steeds contact hebt met je oudere vriend van vroeger. Dat geeft vertrouwen naar de toekomst. Voor die jongen kan het fijn zijn om een luisterend oor te hebben. Eigenlijk zouden dat zijn ouders en misschien grootouders moeten zijn maar er zijn misschien dingen waar hij makkelijker met jou over praat dan met zijn ouders. Het blijft een beetje een mijnenveld dus ik wens je veel wijsheid.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • aan j van 18 jaar,

    Waarvoor staat de S? is dat je voornaam en zo ja, wat?
    En veel geluk met die vriend van je. Ik hoop dat jullie vrienden kunnen blijven ondanks de moeilijke omstandigheden dat voorkomen bij jullie.

    Groetjes,

    j
    18

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Hallo toppicstarter hier, er is geen spraken van gevoelens nou ja jiet verliefde gevoelens zoals iemand al zei meer als hoe je om een hondje geeft of een goede vriend ofzo meer niet. Ik ken hem in het echt anders had ik sowieso geen contact gehoeven want dan vind ik dat je als kind zijnde iemand moet opzoeken die je persoonlijk kent en niet een vreemde of iemand via internet (ook vreemd dus) Deze jongen heb ik leren kennen bij een bedrijf waar ik werkte en ben daar nu weg en heb gewoon een goede band met deze jongen er aan over gehouden volgens hem ben ik de enige die hem echt begrijpt en daarom voelt hij zich veilig bij mij om zijn ei kwijt te kunnen. Bonus info: ik heb zelf ook zo iets gehad toen ik 10/11 was dus ik kan me heel goed in hem verplaatsen en ja met die persoon heb ik nog contact ik hoop dat dit wat duidelijkheid geeft voor de eventuele vragen wel bedankt voor de reacties misschien wat late reactie van mij maar kreeg geen meldingen blijkbaar beetje appart groet S en hoop van jullie en misschien anderen nog wat te horen bedankt.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste S, ik kan mij niet zo goed voorstellen dat jij zelf geen idee hebt of je relatie met die jongen van elf een gepaste relatie is. Jij weet zelf wel wat voor soort gevoelens je hebt naar die jongen. Hoe ken jij die jongen? Is het familie, een buurjongen, ben je hem ergens tegengekomen bijvoorbeeld in het zwembad, bij een sportclub of iets dergelijks?     Jonge jongens kunnen erg opkijken tegen oudere jongens maar een echte volwassen relatie kun je als achttienjarige niet hebben met een kind. Je kan van hem houden, maar dan zoals je bijvoorbeeld van je hondje houdt. Je kunt met hem praten, misschien leuke dingen doen, maar als hij een grote rol in je leven gaat spelen dan zit er iets fout. Het blijft ook geen kind en als je hem dan niet meer leuk vindt, wat dan?   Een ander punt, weten zijn ouders van jullie contact of is het "stiekem"? Hoe ontmoeten jullie elkaar? Als zijn ouders het niet weten en ze komen er achter dan kan dat hele grote problemen opleveren! Allemaal zaken die je voor jezelf eens op een rijtje moet gaan zetten.   Wij hoeven dat allemaal niet te weten, maar jij moet daar wel over nadenken.     Heb je ook vriendschappelijke of wat verder gaande relaties met leeftijdsgenoten en zijn die het belangrijkst voor jou? Als dat niet zo is, misschien dat je dan eens moet gaan denken over hoe jij je toekomst ziet. Kijk in je hart en wees heel eerlijk, Dat kan alleen jij zelf doen. Als je volwassen aan het worden bent dan kun je dingen in jezelf ontdekken waar je helemaal niet blij mee bent. Er is maar een aanpak, accepteer jezelf zoals je bent en kijk hoe je er mee kunt leven en wat er misschien nog te veranderen of bij te sturen is. Zoek desnoods professionele hulp anders kun je misschien een heel moeilijk leven krijgen.     Misschien zie ik het allemaal veel te zwaar, maar het zit je dwars en daarom wilde ik het toch gezegd hebben.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Als de ouders er nog niks van weten, zou ik eerst met de ouders praten, anders lijkt het mij prima, zolang je maar geen gekke dingen doet

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik weet niet precies hoe het zit, maar ik denk dat het toegestaan is.. Je zegt dat je een vertrouwenspersoon bent, je bent er om met hem te praten... (lijkt mij)

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Precies wat J17 zegt, maar volledig contact verbreken hoeft dan ook weer niet. Als er echt dingen zijn waar hij mee zit, zouden jullie via de app kunnen bespreken. Maar hoe kennen jullie elkaar dan?

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • is het een jongen die je echt kent of een vreemde? Als je hem wel echt kent, dan is dat geen probleem. Meer mensen zijn tegenwoordig ongerust als iemand die meerderjarig is afspreekt met een minderjarige, maar dat is echt niets voor nodig.

    Daarbij zie je hem ook staan?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Als jij denkt dat je in de problemen kan komen door een bepaald contact met een 11 jarige is er waarschijnlijk iets niet in orde. Hoe erg die 11 jarige je ook als vertrouwenspersoon ziet en hoe makkelijk hij ook is voor jou, doe het niet! Vertel hem met zijn problemen naar een leraar te gaan. Verbreek het contact en maak geen misbruik van zijn vertrouwen in jou

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten