Skip to content
9 reacties
1157 weergaves

Schaamhaar

Ik ben nu 13 en begin best wel wat schaamhaar te krijgen. Dat jeukt verschrikkelijk. Maar nu is mn dilemma, zal ik het afscheren of niet. Wat doen jullie?

13 jaar
4 jaren geleden

9 Reacties

  • Ja kaal is veel nicer

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zou het wel scheren ik scheer het zelf altijd helemaal weg. Puur omdat ik dat beter vind uit zien

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik kreeg schaamhaar op m'n 12e en tot eind 15 liet ik alles gewoon staan. Toen ging ik scheren omdat veel in me voetbalteam het ook deden. En kaal is ook wel echt chiller, minder jeuk en je krijgt geen sperma in je schaamhaar met het rukken

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik krijg pas mijn eerste schaamhaartjes en vind dat heel erg erg. Ik vind het heel erg lelijk en ze moeten weg. Ge ziet ze niet zo heel erg omdat ze ook blond zijn maar ik weet dat ze er zitten en ze moeten weg. Broer scheert ze ook weg en ik doe dat nu ook, ook al is er nog niet erg veel om te scheren, maar dan zijn ze ook weg. Eerst zag ik dat niet zo zitten om met zo een scheermesje langs mijn piemel te gaan, schrik om me te snijden. Broer zegt altijd onder de douche doen onder stromend water zodat dat mesje goed glijd en dan gaat dat inderdaad als gelijk niks. Hij heeft het de eerste keer gedaan bij mij en nu doe ik dat zelf. Alles mooi terug glad maar ik weet dat ik schaamhaar heb nu en blijf dat toch heel erg vinden, ook al is alles terug netjes.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zelf scheer het weg. Vind ik mooier. Het moost vind ik een beetje schaamhaar maar dat groeit wel weer bij.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Jeuken deed het niet bij mij maar ik vond die haartjes vreselijk vies en ik schaamde me ervoor. Ongeveer gedurende zes maand heb ik ze geëpileerd met een tangetje van mijn oudere zus.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Mijn vriend eist kaal, dus ik heb geen keuze. Iedere 2 weken verplicht pijn lijden bij de schoonheidsspecialiste tijdens de hars-behandeling. Mijn vriend is wel tevreden over het resultaat als ik ben geweest.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat moet ge zelf kiezen. Ik heb niet zo heel veel schaamhaar maar ik scheer het toch weg. Gewoon, ik vind dat dat veel mooier is en het ziet er netter uit. Het is ook veel leuker om af te trekken als ge geen schaamhaar hebt. Mijn broertje (14) begin ook zijn eerste haartjes te krijgen en zelfs die kleine beetjes scheert hij gelijk mij weg. Ik weet eigenlijk geen voordelen aan schaamhaar laten staan.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik had ook dat dilemma toen ik 13 was. Ik ben het gewoon scheren. Al helemaal als je straks aan seksuele handelingen met een parter gaat doen, is geschoren wel zo fijn.

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten