Skip to content
39 reacties
6366 weergaves

Zaadlozing eerste keer van broertje

Mijn broertje van 13 heeft me laten zien wat er vanmorgen in z'n bed lag. Ik denk dat hij z'n eerste zaadlozing heeft gehad. Hij is onzeker of hij het moet vertellen aan onze ouders. Ik vind van niet, hij eigenlijk van wel. Ik denk dat ze er vanzelf wel achterkomen en dat het iets van hemzelf is. Wat vinden jullie?

15 jaar
4 jaren geleden

39 Reacties

  • J12 Hij had z'n eerste keer sperma gehad. Intussen weten onze ouders het. Paar dagen na de post maakte hij er aan tafel een grap over en kreeg een enorme rooie kop. Toen wist iedereen het :p

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ts wat heeft je broertje gedaan?

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Er is geen noodzaak om het aan je ouders te vertellen, maar het maakt dingen wellicht handig als je ouders dit weten zodat ze vaker zijn bedtextiel kunnen wassen of hem kunnen vertellen hoe hij kan masturberen als hij wakker is om zo te voorkomen dat hij 's nachts ongecontroleerd klaarkomt.

    Dit is geen geval met 1 goed antwoord. Als je broertje vind dat hij het moet vertellen, laat het hem dan doen, tenzij je weet dat je ouders hier negatief op zullen reageren. Leg hem dan ook duidelijk uit waarom je het niet met hem eens bent, zodat hij zijn beslissing kan nemen gebaseerd op goede informatie.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Op internet komt ge ook verschillende versies tegen van hoe en wat er nu juist gebeurt als ge klaarkomt.We proberen er soms echt op te letten wat ge allemaal dan voelt en wat het juist is dat ge dan voelt, en soms kunt ge ook echt zeggen van wat ge gevoeld hebt. Zoals als wanneer alles naar de prostaat gepompt wordt, dat kunt ge voelen. En dan wordt er druk opgebouwd denk ik, juist het moment voordat alles naar buiten geperst wordt. Dat is het fijnste gevoel, dat moment juist voor het spuiten, en na dat alles binnenin begint te vloeien.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Om precies te zijn: sperma wordt aangemaakt in de teelballen en rijpt in de bijballen. Bij het klaarkomen wordt daar vocht aan toegevoegd door de prostaat (1/3) en de zaadblaasjes (2/3). Een ejaculatie bestaat slechts voor een paar procent uit sperma en de rest is vocht. Toch zitten er in die 3 tot 5 ml. die je gemiddeld spuit zo'n 100 tot 200 miljoen zaadcellen. Eigenlijk best een wonder en gelukkig ook heel lekker om te lozen (en proeven).

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Je hebt gelijk jongen 17, al is het zo dat het sperma in de bijballen wordt opgeslagen, niet in de eigenlijke teeltballen. Mijn stukje heb ik uit het hoofd getypt zonder alles te controleren, maar waar het mij om ging lijkt mij wel duidelijk, masturbatie is geen zonde maar een geschenk van de natuur.
    Het viel nog niet eens mee om uit te vinden hoe het precies in elkaar zit.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • J21 Ik heb altijd geleerd dat zaad in de teelballen wordt opgeslagen en zaadvocht (dus ook het voorvocht) uit de prostaat komt. Bij een zaadlozing komen die bijelkaar naar buiten gespoten. Heb jij wel een goede biologieleraar gehad?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Aan jongen 21: zo zou ik het niet hebben kunnen zeggen en het is voor zover ik weet allemaal juist wat ge zegt. Dus: aftrekken of het komt er vanzelf wel uit en niks zondig aan :)

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • TS weer hier. We hebben het nu 2x samen gedaan en het is erg fijn. Voor m'n broertje is het fijn dat hij nu waarschijnlijk geen nattigheid meer in z'n bed krijgt.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen 18, jij hebt duidelijk een gebrek aan kennis van biologie. De natuur wil dat levende wezens, dus ook mensen, zich voortplanten. Om die wezens zo ver te krijgen dat ze genetisch materiaal uitwisselen heeft de natuur gezorgd dat het leuk is.
    Als mensen zo 13, 14 jaar worden dan vindt de natuur dat ze rijp zijn om zich te gaan voortplanten en krijgen ze dus het verlangen dat te gaan doen. Dat zijn die sexuele gevoelens waar zij zo bang voor bent. Jij bent daar bang voor omdat jij als kind gehersenspoeld bent met de gedachte dat het zondig is en dat God je daar voor zal gaan straffen.

    Wat jij ook doet is oorzaak en gevolg met elkaar verwisselen. Sexuele gevoelens komen niet voort uit masturbatie maar het is andersom. Bij sexueel rijpe jongens en mannen worden continu zaadcellen geproduceerd. Die worden opgeslagen in blaasjes van de prostaat, vermengt met zaadvocht. Als de eigenaar van die prostaat zelf niets doet dan zorgt de natuur er voor dat die voorraad aan sperma regelmatig afgevoerd wordt. Dat heet een natte droom. Fysiek gezien moet dat gewoon!

    Hoe voller de prostaat wordt des te sterker wordt de drang om tot een ontlading te komen. De natuur zegt als het ware: "Doe eens wat!". En (in jouw ogen zondige) jongens en mannen slaan dan de hand aan zichzelf. Het is net als met plassen, als je niet naar de wc gaat plas je uiteindelijk in je broek.

    Jongeren die je beknot in hun sexuele verlangens raken gefrustreerd en ongelukkig. Die gaan allerlei rare dingen doen. Het is niet leuk om met de gedachte te leven dat wat jij zo graag wilt slecht is en dat jij dus een slecht mens bent!
    Wat jij wilt is kinderen geestelijk verminken en ongelukkig maken door ze onnodige schuldgevoelens aan te praten. 's Nachts de handen vast binden is helemaal te erg voor woorden! Misschien is wat jij doet wel zondig in de ogen van God, God is toch liefde, begrip en mededogen!

    Je vertelt kinderen dat sexuele verlangens zondig zijn en ze geloven het omdat een volwassenen het zegt en ze met de Bijbel zijn opgevoed. Voor jou is het al te laat, maar laat onschuldige kinderen met rust en laat ze genieten van wat de natuur ze gegeven heeft!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Waarom leest die jongen van 18 deze berichten. Zit hij zich daar, als streng gelovige, aan op te geilen?!! Zoek dan iets anders, ga naar de hoeren o.i.d. maar zit niet dit forum te verpesten met je achterlijke gepreek. Dat moet je maar op de kansel doen van die 'zwarte kousen kerk'!

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik weet niet of dit dezelfde j18 is dan die andere 2 berichten! Maar volgens mij kun jij beter een forum kiezen waar ze suffe boeken lezen ofzo. Of een forum waar ze streng gelovig zijn. Dit is duidelijk niet de plek voor jouw. En welke ouder controleert hun zoon wel of niet aan z’n trekken komt, laat die jongens met rust en verdwijn van dit forum

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Als aan het kind duidelijk wordt uitgelegd dat de masturbatie-beperkende hulpmiddelen er zijn om hem te helpen zondig gedrag te voorkomen dan accepteren dat zelf. Al op jonge leeftijd hiermee starten geeft de beste resultaten en minste weerstand. Het beste is als ze al aan de fixatie gewent zijn voordat ze seksuele drang krijgen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja j12 helemaal waar. We gaan vanavond in bed het voor de eerste keer samen doen nu hij ook kan spuiten.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Reactie van 2x j18 slaat echt helemaal nergens op. Als jongens van rond mijn leeftijd (en jonger en ouder) lekker willen trekken doen ze dat toch. En als het niet thuis kan dan doen ze het wel ergens anders, we leven in 2020 en niet meer in 1600 nog wat! En als je het van je geloof niet of nog niet mag doen moet je dat zelf weten. Een gezonde Hollandse jongen trekt zich wanneer hij dat wil. En houd op met dat geloofs-gedoe

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Een natte droom tijdens je slaap is een spontane zaadlozing waar je handen niet aan de pas komen. Het is geen masturbatie, maar een biologisch verschijnsel dat iedereen tijdens zijn slaap kan overkomen.

    De orthodoxe maatregelen zoals de handen fixeren aan de zijkant van het bed, waar jongen 18 het over heeft, zal een natte droom niet helpen voorkomen.

    Om de kans op natte dromen te verkleinen kunnen jongens het beste zoveel mogelijk masturberen. Als ouder zou ik mijn tienerzoon dan ook stimuleren om zichzelf dagelijks één of meerdere keren af te trekken.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • J18 wat zeg je nou?! Handen vastbinden?? Barbaarse methodes. Jongens trekken zich nu eenmaal af, als dat in bed niet kan doen ze het ergens anders. Of in bed zijn zonder handen ook wel manieren denkbaar hoor. Laat ze.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen van 18. Met alle respect voor je geloof, maar je werkt de natuur volkomen tegen! De kerk is een fenomeen wat heel wat oorlogen en verboden liefdes op z'n geweten heeft door alle verboden en poespas er omheen. Bij RK mochten ze bv. geen vrouw hebben wat dus resulteerde in ontucht met jongens. Zo tegennatuurlijk is vaak het geloof dus ik geloof er niet (meer) in. Inenten hoeft van jou ook niet zeker?! Ik wist niet dat er nog zulke barbaarse gelovigen zijn anno 2020.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Gemeenschap (neuken) als je getrouwd bent met als doel kinderen verwekken is wenselijk. Echter het stimuleren van seksuele lust door masturbatie vinden niet alle ouders wenselijk bij hun jonge kinderen. Daarom worden kinderen vanaf die leeftijd soms beperkt om zondige handelingen bij zichzelf te voorkomen. Daarvoor zijn (aloude) handige hulpmiddelen. 100% garantie kan niet, maar het zet wel een stevige rem op onbeperkt seksuele driften stimuleren. Voor ouders is het niet altijd even makkelijk om die vervelende beperkende middelen te gebruiken, maar vaak achten zij het wel noodzakelijk.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • TS hier. Haha anti-masturbatiedingen zal mn ouders roesten. Gewoon openheid naar elkaar toe. Hij heeft er zelf na 2 dagen aan tafel een grapje over gemaakt. OK dus. Thanks!

    15 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten