Skip to content
20 reacties
1176 weergaves

Benaderd door een man

Ik ben afgelopen weekend (seksueel) benaderd door een man. Daar ben ik best van geschrokken. Maar mijn vrienden zeggen dat ik me niet druk moet maken, en het als een compliment moet beschouwen. Nu ben ik bang dat ik die man nog vaker tegenkom. Wat moet ik doen?

18 jaar
4 jaren geleden

20 Reacties

  • Deze man is echt uit op sex dus wees op je hoede

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • TS, ben je nou echt zo naïef? Deze truuk is zo oud als de wereld. Je mag kleren uitzoeken, je zal zakgeld krijgen en hij zal je meenemen op citytrip en je hoeft er bijna niets voor terug te doen. Maar op een keer willen ze wel seks of anders moet je hun geld terug geven. En dat kan je niet want inmiddels is het een fors bedrag. En dan heeft hij jou in de tang.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen, als je wilt weten wat hij met aanraken bedoelt dan moet je maar eens naar sexfilmpjes kijken waar ze aangekleed beginnen en naakt eindigen. Kijk vooral naar daddy with son filmpjes, want dat is wat hij wil.
    Dat aanraken is bedoelt om je opgewonden te maken en voor je het weet liggen je skinny jeans en je strakke t-shirt op de grond. Zo'n eerste sex-ervaring kan emotioneel heel ingrijpend zijn, vooral als je denkt dat wat je doet eigenlijk verkeerd is. Zelf heb ik van nabij zoiets meegemaakt met een jongen in mijn klas. Dat was ook een zachte jongen en ook 18. Er kwam een jongen van 22 in de klas van een andere school en die heeft hem verleid. De volgende dag was hij heel stil en niet aanspreekbaar. De rest van de week is hij thuis gebleven. Ze zijn door blijven gaan en hij is nooit meer dezelfde geworden. Toen hij stage ging lopen is het gelukkig gestopt. Die man van jou heeft dit meer gedaan en hij weet hoe hij jou krijgt waar hij wil. Dat aanraken kan niet in het openbaar, dus neemt hij jou mee naar een besloten ruimte, bij hem thuis of ergens anders. Soms doen ze wat in een drankje en misschien wil hij foto's of een filmpje en dan kan hij je pas echt chanteren.
    Ik denk dat je de afgelopen weken erg eenzaam bent geweest. Je hebt er met niemand over durven praten, alleen hier. Je vriendin weet gegarandeerd dat jij homo bent, meisjes voelen dat gewoon. Je vrienden vermoeden het ook wel denk ik maar als jij er niet over praat doen zij dat ook niet. Ik kan je nog maar één advies geven, praat er over met iemand die dicht bij je staat. Vertel gewoon alles! Je vriendin wil zeker luisteren en je vrienden misschien ook wel, dan ben je niet meer zo alleen. Je mag best emotioneel worden want het is een akelige zaak. Misschien wil je vriendin wel met je mee gaan als je uit gaat met die man. Dat zal hij niet leuk vinden want dan weet hij dat anderen weten wat hij wil. Als hij ergens met jou naar binnen wil zeg dan dat je daar nog niet aan toe bent. Als je mee gaat heeft hij alles. Het enige wat hij nu nog heeft is dreigen te vertellen dat jij homo bent. Dat gaat hij nooit doen want dan moet hij ook vertellen dat hij het zegt omdat dat hij sex wilde en jij niet. Lees je eigen postings eens door en zie hoe het van kwaad tot erger is gegaan. Het had nooit zo ver mogen komen! Het enige wat ik nu nog kan doen is je sterkte en veel moed toewensen. Het is niet erg als jij sex hebt met een man, maar niet met zo'n misbaksel die jouw leven verpest. Ik hoop dat het goed afloopt en je de juiste keuzes maakt want ik heb sympathie voor je gekregen en ik vind het heel naar wat er met je gebeurt. Het mooiste zou zijn dat je een lieve vriend leert kennen waarmee je samen de liefde kan ontdekken. Dan moet je wel uit de kast komen want anders vindt hij je niet. Het ga je goed

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb nog geen ervaring. Weet ook niet zeker wat ik ben, want ik vind sommige meisjes heel mooi, maar ik heb nog geen vriendin. Misschien ben ik wel bi. Ik ben wel heel blij dat ik geen seks hoef, dat hebben we afgesproken. Maar het aanraken wilde hij perse wel. Ik weet niet wat dat precies inhoud en hoe ik me daarbij voel, maar het kan nooit heel erg zijn toch.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen, je hoeft helemaal niet blij te zijn dat je geen sex hoeft, dat is vanzelfsprekend. Blijkbaar heeft je "bewonderaar" nu een andere weg gekozen om te komen waar hij je hebben wil. Jullie gaan gezellige dingen doen en hij mag je aanraken waar hij wil. Van het een komt het ander en voor je het weet gebeurt toch wat je niet wilt. Heb je al ervaring met homosex? Je zult wel weten wat er dan allemaal gebeurt en wat jouw rol daarbij zal zijn. Ben je daar klaar voor? Als je onervaren bent is het niet zo erg om ingewijd te worden door een ouder persoon, mits die persoon jou als een mens met gevoelens ziet en de nodige tederheid en voorzichtigheid kan opbrengen. Ik heb veel aan je moeten denken en ik ben niet blij met de weg die je gekozen hebt maar ik wens je veel sterkte toe. Voor mij is die man een verachtelijk mens die jou chanteert met je homosexualiteit. Je hebt geen enkele verplichting naar hem! Hij bluft gewoon. Je moet niet bang zijn. Als hij dreigt te gaan vertellen dan zeg je maar dat hij dat vooral moet doen en dat jij dan ook wat te vertellen hebt. Toen je zei dat je niet wilde dat je ouders er achter zouden komen had ik al een vermoeden wat het probleem was. Zijn je ouders zo anti-homo dat je er nog niet over hebt durven praten? Ben je bang dat ze niet meer van je zullen houden? Ik weet dat zulke dingen voorkomen. Zijn er misschien anderen zoals je vriendin en je vrienden die er van weten en er met je over willen praten? Jezelf acceppteren voor wat je bent en er open over kunnen zijn werkt heel bevrijdend. Dat maakt je ook minder kwetsbaar voor figuren zoals je "vriend". Waag de stap, je zult er geen spijt van krijgen. Je zult merken dat er heel veel mensen van je zullen houden en je willen helpen. Iedereen wil wel een lieve zachtaardige jongen in de armen sluiten! Je heel je leven verstoppen maakt je alleen maar ongelukkig, bang en kwetsbaar. Dat wil jij niet!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb een gesprek met hem gehad en we hebben een oplossing, ik hoef geen seks. We hebben nu afgeproken volgend weekend een middagje te gaan shoppen, eten en daarna wat te drinken. Hij betaald alles. Ook licht hij mijn ouders niet in over mijn homoseksualiteit. Enige minpuntje is dat hij me tijdens ons uitstapje overal mag aanraken. Maar ja, dat overleef ik wel.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind het vreselijk dat een lieve zachte jongen als jij het slachtoffer dreigt te worden van zo iemand. Daarom dacht ik kunnen jouw vrienden jou niet helpen? Volgende keer met jou mee lopen voor zeg maar een goed gesprek met jouw belager? Ik zou het wel weten als een vriend dit aan me vroeg. Daar zijn vrienden voor.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste Jongen 18, je laat je verleiden om het één keer met hem te doen zodat hij zijn zin heeft en het afgelopen is. Ben jij degene die bepaalt dat het bij één keer blijft? Nee! Het is die man die dat bepaalt. Als hij eenmaal zijn zin krijgt dan krijgt hij dat ook de volgende keer en de volgende keer en de volgende keer. Als je één keer toegeeft geef je altijd toe. Waarom ben je zo bang dat je ouders er achter komen? Als je een meisje was en dat overkwam je dan zijn er heel wat vaders die die man een pak slaag willen gaan geven. Nu ben je een jongen en schaam je je voor wat er gebeurt? Jij hebt toch niets verkeerds gedaan! Kun je het niet met je moeder bespreken? Moeders kunnen tijgerinnen zijn als iemand aan hun kinderen komt. Je zegt dat een vriendin jou je een lieve zachtaardige jongen vindt en blijkbaar ben je dat ook. Daarom is het des te gemener dat die man van jou zwakheid gebruik maakt. Hij is een roofdier dat op zwakke prooien jaagt. Hij ziet jou en aan je lichaamstaal ziet hij dat hij jou kan hebben. Dat maakt hem geil. Je vrienden zeggen dat je meer van je moet afbijten. Ze hebben gelijk. Als je niet zo assertief bent dan is dat moeilijk, maar het moet! Jij moet bepalen wat er met jou gebeurt en niet allerlei vreemden die jou als een lekker hapje zien of als een makkelijk slachtoffer. Als je steeds toegeeft dan gaat dat een hele negatieve invloed op de rest van je leven hebben. Probeer sterk te zijn en de toenaderingen van die man te weerstaan. Gebruik gerust grove taal en schreeuw luid zodat het duidelijk is en mensen in je omgeving erbij betrokken worden. Het houdt alleen op als jij hem duidelijk maakt dat hij moet opsodemieteren, nooit vanzelf. Je moet dit winnen. Als het lukt wordt je sterker en voel je je beter en krijg je meer zelfvertrouwen. Zonder zelfvertrouwen kom je nergens. Wees sterk!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik wil het hooguit maar één keertje met hem doen. Dan heeft hij zijn zin en hoeft hij niet meer zo te zeuren. Ik ben niet van plan om zijn sexspeeltje te worden hoor. En al die rompslomp met politie enzo heb ik ook geen zin, volgens mij geeft dat alleen maar een hoop gedoe en komen mijn ouders het ook te weten. Wel gek dat hij zo specifiek mij moet hebben. Een goede vriendin zei dat ik erg lief en zachtaardig was, misschien ligt het daaraan. Mijn vrienden zeggen al jaren dat ik meer van me af moet bijten, maar dat durf ik niet. Ik hoop dat deze situatie snel ophoud.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Je zegt: "Nu denk ik misschien moet ik het toch maar 1x doen, dan ben ik van hem af." Ben je gek geworden? Als je het eenmaal doet dan ben je niet van hem af maar zit je aan hem vast en wordt je zijn sexspeeltje. Bovendien verlies je zo je zelfrespect als je jezelf laat gebruiken door iedereen die maar genoeg aandringt. Blijkbaar kom je die man tegen in een bepaalde omgeving dus is het enigszins een bekende. Vertel hem de volgende keer dat je echt geen belangstelling hebt en als hij door gaat met je lastig te vallen dat je dan een klacht bij de politie gaat indienen.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Die man heeft mij weer aangesproken. Toen ik zei dat ik niet wilde, zei hij dat ik precies was wat hij wilde. Hij zei dat hij aan mij kon zien dat ik het wel wilde en er zelf om vroeg door er zo bij te lopen. Maar ik had geen sexy kleding aan. Volgens mij gaat die man niet ophouden, maar hij heeft mij nog niet aangeraakt ofzo, alleen nog maar aangesproken, dus niets strafbaars, dus ik kan er niets tegen doen. Nu denk ik misschien moet ik het toch maar 1x doen, dan ben ik van hem af.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • "Hij zei dat ik er zelf om vroeg als ik er zo bij liep". Dat is respectloos, opdringerig en hij probeert je een schuldgevoel aan te praten. Er leuk uitzien is meestal ook sexy en daar is niets mis mee. We leven in een beschaafde samenleving en we dienen respect voor elkaars vrijheid en bestaan te hebben. Als volwassene je zo gedragen naar jongeren is nogal onvolwassen.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat is normale leuke kleding die we allemaal dragen en een strak kontje hebben we meestal ook. Waarom zou je in vredesnaam slobbertruien en slobberbroeken gaan dragen? Om je lichaam te verbergen? Waar gaat dit naar toe? Dit is gewoon een opdringerige kwal die je moet afschudden. Mijn tip: neem een foto van hem en zeg dat je naar de politie gaat. Daarom hoef je het nog niet te doen. Kom op, TS, ben je een vent of niet?

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik droeg gewoon een leuke skinny jeans, zwarte dr. Martens boots, hoog model met gele veters en een strak wit t-shirtje. Niets bijzonders dus eigenlijk. Maar hij was vooral gefocust op mijn billen, want hij zei dat ik er zelf om vroeg als ik zo met mijn kontje liep te draaien. Nu zie ik hem van het weekend waarschijnlijk weer, ben nu bang voor hem. Maar ik kan er niets tegen doen want hij doet niets echt strafbaar. Ik denk dat ik cit weekend maar een ruime losse workersjeans met dikke trui aandoe, dan kijkt hij misschien niet naar mij.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • J18 "Hij zei dat ik er zelf om vroeg als ik er zo bij liep. Maar als je draagt wat je leuk vind dan ben je toch nergens op uit" Dit is precies wat ze ook altijd tegen vrouwen zeiden (of nog zeggen). Anderen dienen gewoon met hun vingers van je af te blijven, geen suggestieve opmerkingen te maken want dat is ook geweld, al loop je in je blote kont. Respect heet dat. Die vent is gewoon een ouwe viezerik die z'n plaats niet kent of denkt dat iedereen jonger dan hij een soort prooi is. Apengedrag

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat had je aan dan? Ik vind persoonlijk aandacht van leuke mannen wél leuk. Maar ik ga niet in op voorstellen van mannen die mij niet aanstaan.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Hij zei dat ik er zelf om vroeg als ik er zo bij liep. Maar als je draagt wat je leuk vind dan ben je toch nergens op uit? Hij vond dat ik er uitdagend bijliep en er zo om vroeg om gepakt te worden. Nu ben ik bang om door hem gepakt te worden. Hij zegt dat ik het op deze manier zelf uitlok. Ligt het aan mij en moet ik nu mijn kleding aanpassen?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoeft geen probleem te zij. Zeg gewoon dat je geen belangstelling voor mannen hebt. Aardig zou zijn hem te bedanken voor zijn interesse in jouw lichaam, maar dat het niets kan worden.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Sorry maar dat je het als een compliment moet beschouwen is flauwekul. Ik weet niet hoe groot het leeftijdsverschil tussen jullie is, maar dit klinkt behoorlijk ziek (vanuit die man gezien) ook al ben je 18 en zou seks dus 'legaal' zijn. Sws vallen oudere mannen meestal op jongere jongens dus dat is geen compliment, het is gewoon vrij gebruikelijk. Dit is een ouwe rukker die iets probeert te fixen wat hij anders niet kan krijgen. Hij zal wel door niemand meer gevraagd worden ofzo dus neemt hij maar initiatief. Wegsturen, zeggen dat je niets van hem wilt en bij voortdurend lastig vallen idd politie bellen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Die dingen gebeuren. De eerste keer is dat idd schrikken. Gewoon zeggen dat je hier niet mee gediend bent. Blijft hij insisteren dan zeggen dat je de politie gaat bellen.

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten