Skip to content
9 reacties
1163 weergaves

Mijn moeder wil dat ik PrEP gebruik

Sinds mijn 15de ben ik er achter dat ik homo ben en sinds mijn 16de ben ik uit de kast. Ik had voordat ik uit de kast was al een seks met een man maar sinds ik uit de kast was gebeurde dat vaker. Mijn moeder werkt als doktersassistente en heeft mij diverse keren voorlichting gegeven. En zelfs op aangedrongen dat ik regelmatig een SOA test doe. Nu kwam laatst een keer ter sprake over mijn condoom gebruik en toen heb ik aangeven dat ik niet altijd een condoom gebruik als ik geneukt wordt en met pijpen helemaal niet. Mijn moeder keurde me gedrag af en wees me op risico's. Maar ze wilt nu dat ik PrEP ga slikken een medicijn dat er voor zorgt dat je geen HIV infectie kan oplopen. Mijn moeder vertelde me dat dit maar gedeeltelijk vergoed wordt maar dat zei die kosten wel wilt betalen ze zou het namelijk heel erg vinden als ik een HIV infectie oploop.

Ik twijfel alleen heel erg of ik het zelf wel wil. Ik ben me bewust dat ik soms risico's oploop maar om nu iets te slikken om juist beschermd te zijn tegen onveilige seks voelt wel heel vreemd. Ik ben daarom benieuwd wat jullie hiervan?

Overigens zijn meer mensen die ouders hebben die in de zorg werken en zijn die ook zo irritant dat ze zicht volledig bemoeien met je gezondheid?

20 jaar
4 jaren geleden

9 Reacties

  • ik ben ts en ben bij GGD en heb besloten om dagelijks te slikken en omdat ik zeer recent nog controle heb gehad kon ik gelijk starten met prep.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben ook gay en slik elke dag prep. Ik heb ook een open relatie maar en daarmee veel wisselende contacten; soms neuk ik een maand alleen met m’n vriendje maar soms heb ik op een week seks met vier andere jongens. Het is gewoon fijn dat je veel vrijer seks kan hebben door prep en je je over hiv geen zorgen hoeft te maken. Als ik jou was zou ik het dus elke dag gewoon slikken. Het is een kleine moeite en geeft je een veel veiliger gevoel.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb volgende week maandag een afspraak bij de GGD

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Uiteraard ben ik een jongen en geen meisje. Foutje!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Waarom vind je het vreemd om prepp te slikken bij onveilige sex? Het is toch juist fijn om door prepp beschermd te zijn. Laatst stond er een artikel in de krant over een een gehuwd gaystel uit Haaren die het erg goed verwoordde (even googelen op gehuwd stel uit Haaren en prepp). Veel gays waaronder ik hebben onveilige sex. Mijn vriend en ik hebben ook veel wisselende contacten waarbij ik me net als jij laat neuken, vaak zonder condoom. Pijpen altijd zonder condoom. Sinds kort krijg ik via de GGD ook prepp. Gelet op de hoeveelheid wisselende contacten adviseerden ze ons dagelijks prepp te gaan gebruiken. Dat voelt goed. Net als het gaystel uit Haaren werkt Prepp enorm om van sex te genieten. Jouw moeder heeft groot gelijk. Je zult zien dat jouw sexleven enorm ontspannen wordt door Prepp.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • PrEP werkt beter als je het regelmatig slikt. Dus niet alleen de dag voordat je onveilig seks gaat hebben, maar gewoon consistent.

    PrEP is best wel ideaal want alhoewel neuken met een condoom geen probleem is, is pijpen met een condoom wel echt kut.

    Afhankelijk van de kosten is het misschien fijner om gewoon ervoor te zorgen dat je altijd een condoom gebruikt. Beschermt ook tegen andere ziektes en hoef je niet elke dag te slikken.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Hier de TS aller eerst bedankt voor jullie reacties. Ik heb al best veel informatie opgedaan over PrEP maar misschien kan een afspraak maken bij de GGD inderdaad niet kwaad. Waar ik zelf beetje moeite mee heb is dat ik me nog erg jong vindt om dit te gebruiken en een beetje een vrijbrief vindt om niet altijd een condoom te gebruiken echt bied het alleen bescherming tegen HIV. Nu gebruik ik meestal gewoon een condoom als ik geneukt wordt maar er is een risico dat die schuurt of dat je hem van geilheid vergeet. En dan hoeft het in principe maar een keer fout te gaan en je bent voor je leven getekend. @j20 Gebruik jij PrEP aangezien je er best veel vanaf weet?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Je moeder heeft wel gelijk, wees zuinig op je lichaam en vermijd onnodige ricico's. Gebruik altijd condooms en waarom onveilig vrijen, dat is het niet waard,gezondheid is echt het belangrijkste wat er is, dus wees voorzichtig en vooral met onbekenden, waarom jezelf niet beschermen en onnodig risico lopen, dus luister naar je moeder die nogmaals volkomen gelijk heeft.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je slim bent vraag je een PREP-consult aan bij de GGD. Dat is gratis. Dan kan je altijd nog beslissen. Voor PREP-gebruik moet je via de GGD een minimale eigen bijdrage betalen. Het risico op HIV is in jouw geval reëel aanwezig doordat je je laat neuken. Je komt er nooit meer van af als je het hebt en dan mag je de rest van je leven aan de pillen. Je hoeft overigens niet continue PREP te slikken. Het kan ook rondom het moment dat je sex hebt. Bovendien help je zo ook mee om HIV niet verder te verspreiden. Heel goed dat je moeder zich hiermee bemoeit.

    20 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten