Skip to content
18 reacties
618 weergaves

Kerstkleding

Hi, ik ben van plan dit jaar een pak te dragen tijdens de kerstdagen. Normaal draag ik altijd een overhemd tijdens de kerst. Wat dragen jullie eigenlijk bij kerst? En heeft iemand nog tips voor een pak?

16 jaar
5 jaren geleden

18 Reacties

  • J14 met alle respect dat je nu veilig in Nederland woont en heel erg triest dat je je ouders verloren bent gecondoleerd daarmee. Maar kerst zijn niet de feesten waar ik van hou. Ik doe gewoon graag m’n eigen dingen. Als het voor 1 dag zou zijn oke, maar m’n ouders doen het liefst t/m oud en nieuw gezamenlijke dingen. En daar heb ik gewoon een hekel aan ik kan ook bijna niet met m’n vrienden afspreken. Terwijl zij juist heel vrij zijn wat ze in de kerstvakantie willen en kunnen doen. Ik hoop dat je mij ook begrijpt

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Dit jaar trek ik een skinny fit onesie met zo'n Noors kerstpatroon aan, als protest tegen die apenpakjes die ik voorheen altijd aanmoest van m'n moeder. Kerst vind ik supergezellig, maar die oncomfortabele nette pakke kunnen me gestolen worden.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik hou ook niet van dat opgefokte kerstgedoe. Daarom draag ik dit jaar een gescheurde jeans en een shirt uit de sexshop met twee neukende kerstmannen op.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 12 die geen heeft zin in kerst en andere feesten. Ik ben Syrische jongen. Jij moet blij zijn en jij leeft in Nederland. In Syrië mag geen kerst vieren en als christen kan worden doorgemaakt. Mijn ouders zijn dood en ik gevlucht met opa en oma. En ik ben blij ik nu kan leven in Nederland en kerst vieren.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • J22 ik ben de jongen die geen zin heeft in kerst. Mooie kleren hoef ik gelukkig niet te dragen, gelukkig kleren die ik door het hele jaar draag. Om cadeaus geef ik niks ook niet op m’n verjaardag en knuffels hoef ik niet te krijgen. Het eten is altijd wel super lekker maar te uitgebreid maar ik geef er weinig om. Ik wil gewoon mijn ding kunnen doen. Ik heb zo mijn hobby’s ed en 3 dagen aanpassen aan familie is voor mij gewoon erg lastig voor mij. M’n ouders houden van wandelen waar ik een een hekel aan heb. Ik ben gewoon een slanke sportieve jongen. Maar ik wil gewoon m’n eigen dingen kunnen doen. Ik vraag nooit om cadeaus daarom krijg ik altijd van die stomme dingen, een spel of ofzo of iets voor op m’n kamer. Het klinkt misschien raar maar voor mij mag elke dag hetzelfde zijn dus gewoon niks aan het handje. Geen verjaardagen geen feestdagen en al helemaal geen dagen zoals Hemelvaart, Pinksteren en weet ik veel hoe die dagen allemaal heten. Maar dat ben ik

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Als ik jou was, zal ik zeker een pak aandoen. Ik draag zelf best vaak een pak (bij verjaardagen/feestjes, als er bezoek is van mijn ouders, tijdens kerst en oud en nieuw en als we uit eten gaan) moet van mijn ouders. Het klinkt stom, maar vind het eigenlijk wel fijn. Het zit lekker en ziet er netjes uit. Draag op school ook altijd overhemden.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ga op kerstavond en eerste kerstdag naar familie. Tweede kerstdag ga ik met mijn beste vriend eten en de dag daarna met andere vrienden. Ik draag met de familie gewoon donkerblauw pak met wit overhemd (zonder stropdas), tweede kerstdag draag ik altijd wel een stropdas (beste vriend doet dit ook altijd) en laatste dag ook stropdas en pak. Ik zelf raad aan een keer bij wehkamp te kijken bij wefashion. Heb daar 3 witte overhemden gekocht en twee stropdassen en colberts en pantalons.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen12. Maar wrm heb je dan zo'n hekel aan de Kerst? Geen zin in mooie kleren? Geen zin in cadeautjes? Geen zin in knuffels? Hou je niet van lekker eten en gezelligheid? Ik ken nog mensen die gruwen van Kersttoestanden maar als je dan vraagt waarom dan weten ze het niet. Kan jij het uitleggen?

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Vanaf kleins af aan in pak. Ik draag deze kerst een zwart pak, een wit overhemd, zwarte bretels met een strikje. Zo kleed ik mij ook als ik naar de kerk ga. Buiten kerst draag ik ook vaak een blouse en bretels naar school, maar dan wel met een spijkerbroek.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Pfff is kerst nog niet voorbij

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • MODE : IS KErst nu ook al verplicht ik kostum na het apepakje van de kerstman, , kleed je gewoon mooi, wat als je morst met de saus ?
    trouwens kerst is een fake feest net zoals nieuw

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Wow, een smoking is wel heel erg "beau monde". Wonen jullie op een kasteel of zo? En dragen de dames dan ook van die glitter avondjurken met duizelingwekkende inkijk?

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Nachtblauwe smoking, zwarte vlinderdas en natuurlijk ook zwarte bretels (riem is een absolute no go bij een smoking!!) en natuurlijk geklede zwarte schoenen

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb gewoon een jeans aan met kerst met een net overhemd, doe m’n brede witte riem om en m’n overhemd natuurlijk in m’n jeans. Staat netjes en ook stoer.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja idd, Hilfiger heeft hele classy jasjes in college style. Die combineren super mooi met een polo. Je kan zelfs een stijlvolle college stropdas dragen op de polo. Je doet hem gewoon onder het kraagje maar je snoert hem niet helemaal tot je keel dicht (snap je?). Staat heel chique en tegelijk ook casual. En je bent verlost van dat wurgende gevoel van een stropdas.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn 2 broers en ik dragen tijdens kerstmis altijd een donkerblauw pak (met stropdas). Moet van mijn ouders bij het familiediner. De rest van mijn neven doet het ook en is hartstikke gezellig. Als ik jou was, zal ik eens kijken bij hilfiger ofzo.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn vriendin, mijn moeder en mijn schoonmama eisen dat met de Kerst de mannen uit een doosje komen. Dat wordt een zwart pak met een wit hemd en een zilvergrijs vlinderdasje. Niet bepaald mijn fav outfit maar wat de dames willen is nou eenmaal wet in onze familie.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Gewone kleding die ik het hele jaar draag, en dan hopen dat kerst zo snel mogelijk voorbij is. Vind er niks aan

    12 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten