Skip to content
7 reacties
463 weergaves

films jaren '60

Wie heeft ook deze enigszins vreemde interesse in die klassieke zwart/wit fims meestal die zich afspelen in de jaren '60 op kazerne's en kostscholen toen deze nog volop bestonden, die sfeer, dat traditionele van kameraadschap beleving, misschien mijn internaat ervaring die hier een rol in speelt, maar zie dit niet bij de meeste van mijn groepsgenoten daar. Praat er wel over met een vriend van mij die net als ik ook die belangstelling toont voor films als dead poets college, if, lord of flies, officier and a gentleman, om enige voorbeelden te noemen, we hebben als hobby samen om dit soort films op te sporen en te bekijken.

20 jaar
5 jaren geleden

7 Reacties

  • Waarom een vreemde interesse? ben 17 maar hou ook wel van dit soort films, die verbondenheid van onderlinge kameraadschap, wat gewoon is tussen zowel hetero als homo jongens zoals ik, jammer dat ik hier niet over kan praten met andere jongens met wie ik wel een soort van broederschap op zou willen richten.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • clock work orange , jaren '70, nog steeds modern.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Interesse in iets is nooit vreemd, verzamel stripboeken ook klassiekers zoals bijvoorbeeld Roodbaard.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ook internaat gewend en voel het zelfde evenals mijn vriend den bewondering van deze klasiekers, meen eerder dat dit onderwerp ter sprake kwam in oude topics? Dead poets society is onze favoriet, we kunnen wel commentaar hebben nu in dezen tijd maar toen was het die tijdgeest van toen. De school was trots op hun lijfspreuk waar respect en discipline hoog aangeschreven stonden. Ineens kwam dien moderne leraar die zeer populair werd en iedereen die deze film zag was het met hem eens, toch zorgde hij voor verwarring enigszins, hij wou het roer omgooien naar zelf inzicht van de leerling.Dit tot ergernis van de gevestigde orde die er toen heerste, zelf was ik voor dien leraar maar mijn vrien enigszins ook maar zegt het was te vroeg ,wat hij wou schepte verwarring die jongens waren gewend aan den discipline en regels van den school en ineens werd dit omgegooid, kijk, dit kan een leuke discussie worden,dan jongen 22 snap je wel enigszins waarom die verwarring,persoonlijk stond ge er toch buiten?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ga de OG starwars kijken

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Die zartlichkeit der wolfe ken ik niet wel der junge Torles,echt zo'n klassieker, waarom keek je liever niet naar deze films, ja, ze zegt een verwarrende invloed, wij vinden vooral de psysologie die er achter zit heel interessant, die machtsverhoudingen onderling, dan de tegenstand, het in opstand komen ,kortom die hele sfeer die er heerste in dit soort instituten , het had iets geheimzinnigs,totaal een andere wereld dan die we nu kennen, al voel je in sommige internaten en vooral in het buitenland nog wel de geest die er toen heerste.Maar net als je zegt idd een speciale sfeer die ons enigszins boeit en ietwat herkenbaar was of is.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Die films hebben idd een speciale sfeer. Toch keek ik liever niet want ze hadden een verwarrende invloed op me (16 toen). Slapeloze nacht nadien. Maar als je liefhebber bent dan moet je zeker "Der junge Toerless" van Volker Schöndorff en "Die Zartlichkeit der Wolfe" van Rainer-Werner Faszbinder opzoeken op YouTube. Veel kijkplezier gewenst maar niet my cup of tea.

    22 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten