Skip to content
31 reacties
3127 weergaves

beleving op een internaat of instelling.

Tijdje op een Belgische internaats school door gebracht, wegens moeilijkheid, gelukkig kreeg ik vriendschap met andere jongen met wie ik een klik kreeg, zelfde uiterlijk, stevig gebouwd, veel ondeugde uitgehaald, verzet, weerstand, maar ook hard aan gepakt, door een commissie, beetje intmidatie en uitdaging, wie heeft ook ervaring met niet thuis wonen.

17 jaar
5 jaren geleden

31 Reacties

  • Heftig zo'n instelling en opgesloten te zijn, op een internaat heb je wel vrijheid, alleen uitgaan is minder dan thuis, vooral de weekends, je bent wel gebonden aan tijd, dus s,nachts doorzetten kon niet, maar met een concert kreeg je wel toestemming voor later.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Een internaat is minder erg dan een jeugdinstelling denk ik en voor al in Belgie waar ik 3 maand heb door gebracht , hoor jullie zeggen eigen schuld, maar goed heb me over laten halen en is ook niet meer belangrijk. Heb mijn lesje wel geleerd. Allereerst de dagbesteding is een chaos door personeels gebrek. Dan blijf je in je cel. Weekend ook een puinhoop, te weinig leiding,zo erg soms dat je het hele weekend binnen zat. Als je geluk had in een goede bewaker mocht je er uit voor een paar uurtjes in de recreatieruimte. Dan geen privé, Weinig kamers maar noem het cellen zodat je met 2 man opgesloten word. Nu, iedere keer in de betrekkelijke kort tijd heb ik 4 jongens gehad, Nu, eentje had constant huilbuien, een ander was nors en 2 die waren wel vriendelijk, maar echt goed kennen leer je altijd niet ondanks de beperkte ruimte. Dan altijd toezicht, het begint met s'morgens al met douchen,In de rij naar de badruimte's, bewakers houden je in de gaten, ook buiten, geen groepsvorming, afstand houden bij het lopen,alles onder een millitaire dril, Je zit er echt voor verbetering en ze laten merken dat het echt geen hotel is. Dan om 10 uur verplicht naar bed,nu lig je daar met 2 jongens op een stapelbed. Praten doe je wat maar je raakt uit gepraat als je de hele dag bij elkaar zit. Je mist je vrienden en vriendinnen en je familie. Bezoek 1 keer in de 3 weken en dan een uur. Weinig beweging dus je wordt ook nog dik als je er aanleg voor hebt. TV, muziek en alles in de recreatieruimte waar je een paar uurtjes mag verblijven, echt het is geen luxe al hoor je dat wel eens , het is echt een gevangenis ook al heet het iets anders,Vrijheid en prive heb je totaal niet, dus echt niet met een internaat te vergelijken.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Top dat het zo goed met je gaat jongen 18 met jou en die vriend.Ook geen verlangen weer naar het internaat, maar moest eerst weer wennen aan vrijheid. Geen contact meer met begeleiders wel met enkele bewoners nog.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Terug naar het internaat?? Nee! Het was er beter dan thuis maar heb nu de vrijheid samen met mijn vriend. We houden de eerste jaren nog wel contact met onze begeleiders. Het gaat super met ons, we studeren, leuk appartementje. Wij roken en drinken niet! Daar hebben wij allebei te veel ellende van meegemaakt. Maar dat ligt gelukkig achter ons.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Internaten en kostscholen hebben niet meer dat geheimzinnige en klassieke en traditionele zoals in die films van toen, zoals Dead Poets College, misschien nog enkele zoals Amerika en Engeland, maar die eeuwige dikke bestaat nog wel, zoals ik.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Al eerder topic gelezen over klassiekers, j 18 toen is mijn interesse begonnen ook internaatjongen geweest.Heb nu nieuwe gemaakt, boeit me nog steeds.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Van huis , geen ouders met toezicht, en met jongens onder elkaar dan vorm je toch een team, ofwel een eigen maatschappij die zichzelf vormt, met leiders, die weer bestuurders kiezers ofwel die hun steunen en de onderdanen of de meelopers, dit alles vormt zich op een natuurlijke wijze.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Zou ook weer kiezen voor een jongens internaat, ook al dat misschien iets conservatiever of strenger, maar ge zijt geen watje toch, wel herkenbaar uit die fims uit de jaren '60 die klassiekers die ergens mijn aandacht hebben nu omdat mijne vriend dit erg waarderen kan deze fims omdat ze herkenbaar zijn omdat toch den eeuwige dikke er wel bij hoort, maar altijd den dupe is van den ondeugd en gein, zelf waren we ook nogal stevig en dan hebt ge toch een stempel zovan daar kunnen we plesant mee hebben en je kunt verzetting bieden maar het over je heen laten lopen wat den kameraadschap bevorderd.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ook internaat ervaring , begrijp je goed, de kameraadschap, de verwantschap , Ook de stoerheid ,jezelf bewijzen, mocht kiezen tussen gemengd of met jongens,Koos voor het laatste, Niks geen gedoe , haantjes gedrag, populair doen, je uitsloven voor de meiden, neen, gewoon jongens onder elkaar, mis het ook.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Toch mis ik de kameraadschap ,ondanks velen denken dat je buiten de maatschappij staat, juist daarom die verbondenheid misschien, moeilijk uit te leggen aan buitenstaanders.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • heb destijds in het internaat veel discipline geleerd masturberen mocht niet met uitzondering als je om een incontinentiebroekje vroeg uit properheid en bescherming voor het beddengoed.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • #jongen19,uniformplicht op internaten heb je in Belgie nog steeds kan er ook over meepraten,ik was er ook zoals jij misdienaar

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen19 Ik ben ook misdienaar geweest. Inderdaad dat omkleden voor de mis in die speciale misdienaarskleding was niet fijn.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Uniformplicht bestaat volgens mij niet in Nederland, verbaasd dat het verplicht was,maar misschien dat de Belgische internaten conservatiever zijn, zelf enige tijd in een jeugdinternaat gezeten, gemend met meiden er bij, eigen kamers, alle vrijheid net als thuis, en geweldige leiding die zich absoluut niet gedroegen als leiders zo van wij zijn de baas, noemden ze gewoon bij de voornaam en onderling een heel prettige sfeer,niks internaat sfeer, gewoon een prettige omgeving om te wonen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • ben een schipperskind en dat heeft gevolgen een ervan is dat ik een tijdlang in een Belgisch internaat heb doorgebracht,uniformplicht was daar heel normaal omdat het een r.k.internaat was werd ik met een paar jongens aangewezen om er misdienaar te worden,ben dat drie jaar geweest en heel bijzonder was het dat de misdienaren van de paters een witte pyama en witte sloffen onder een rode of zwarte toga met superplie moesten dragen het uniform(met stropdas)moest je in de sacristie uitdoen evenals de schoenen in het begin moest ik daar erg aan wennen,verder wel een prettige tijd daar gehad maar de verplichting om er misdienaar te zijn vond ik minder!

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Die oude internaats gebouwen hebben iets kazerne achtig vind ik, wie op afbeeldingen kijkt ziet vaak van die robuuste gebouwen, waar je niet uit kon en waar je als buitenstaander niet binnen kwam, afgeschermd van de maatschappij, maar heb het dus over het verleden, nu is het totaal anders wat ik zelf heb onder vonden.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Inmiddels 18, soms heimwee naar internaat, vriendschappen zijn heftiger dan normaal in het leven,boezemvriend.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 18 je woont nu samen met een vriend uit het internaat,had ook een vriend op het internaat dus, hij valt op jongens en heeft daar ook geen geheimen van gemaakt, ik heb geen meisje, alleen twijfels zijn in min hoofd, of ik nu wel of niet van den jongens ben en niet van den meisjes, en geef den oorzaak aan den internaatsbeleving, wat volgens dien vriend grote onzin is, maar mooi bericht van jou dat het goed met je gaat ondanks misbruik thuis bij jou, ben jongen van topic hier boven.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben op mijn 13de uit huis geplaatst. Thuis was geen veilige plek. Slaan, misbruik, bijna geen of helemaal geen eten als je niet deed wat vooral mijn vader zei. In het internaat waren de oudere jongens de baas. Je kreeg er wel eten, iedere week een schoon bed en dagelijks schone kleren. Maar je werd door de oudere jongens wel gebruikt, wat minder erg voelde dan het misbruik thuis. En het went. Ik heb er niets aan over gehouden. Hou nog steeds van seks en val op leuke jongens. Mijn ouders zijn dood en ik woon sinds kort in een appartementje samen met een leuke jongen ook uit het internaat.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 20 ge overdrijft, ik deel de mening over het begrip van den leiders, veel lof voor hun, alleen wat den geest betreft van het oude kostschoolverleden , we beseften echt wel den moderne tijd en ook dat het hier niet meer bestond, alleen den oudsten ja die daagden ons uit en wij speelden dit mee, misschien den domme stoerheid die iedere jongen wel heeft,dus ge draaft door en verder wil ik er niet meer op ingaan, heb veel plesants meegemaakt.

    17 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten