Skip to content
18 reacties
1359 weergaves

Gay en voetbal

Hoi, ik ben gay en ik zit al vanaf mijn vijfde op voetbal. Ik hoor vaak... Hè? Zit jij op voetbal??? Jij bent toch homo? Ja klopt. Maar kunnen homo's niet voetballen dan? Ik uhhh.... Ik heb gezocht of er homoseksuele prof voetballers zijn. Ik kan ze niet vinden. Wel een homoseksuele scheidsrechter. Ik ben een snel spitsje en in mijn team ben ik wie ik ben. Wat is daar nou gek aan?

15 jaar
5 jaren geleden

18 Reacties

  • Ik ben ts. Ik heb geen problemen in mijn team. Zij vinden het geen probleem dat ik gay ben. Maar wat zijn nog veel mensen anti homo!!!! Een jongen zei hier dat hij zich niet veilig/happy voelt als hij zou weten dat er in zijn team een homo zou zitten. Denk je nou werkelijk dat een homo op alle leuke jongens zou duiken die hij ziet???? Wij zijn gewone mensen, wij willen ook gewoon leven en sporten wat we leuk vinden. Ik haat ballet! Ik hou van voetbal en val op jongens. En als je tegen homo's in je team bent, dan ga je toch zelf iets anders doen? Gemengd volleybal bijvoorbeeld. Kun je naar meiden kijken!;-)

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 16 Jij vindt het prima op die club van jou. Stoort het je niet dat homo's daar worden weggepest ? Jij bent zelf zeker geen homo of zit je nog veilig in de kast ?

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij ons op voetbal wordt gay zijn niet geaccepteerd. Je moet ook niet te lang naar iemand kijken als hij onder de douche staat. Je wordt nogal snel poot of homo genoemd. Als je het echt bent kan je het beter voor je houden anders heb je geen leven en word je weggepest. Ondanks dit vind ik het er wel prima.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • ik weet niet of iemand die graag voetbalt wel op ballet wil eigelijk....

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Voetbal en rugby zijn altijd al gayonvriendelijke sporten geweest. Maar geen nood, er zijn voldoende sporten waar gays van harte welkom zijn. Roeien vreemd genoeg want toch ook een stoere binkensport. In onze 8 met stuurman-ploeg zitten 4 homojongens die uit de kast zijn. Dus net niet de helft. Mss moet je een andere sport zoeken. Tennis, gymsport, schoonspringen. Allemaal gayvriendelijke sporten. En natuurlijk kunstschaatsen en ballet. Daar is zowat iedereen gay.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • ik ben ook gay & voetbal ook. sorrie maar ik zou dat nooiooit zeggen.
    heeft een andere gast bij ons wel gedaan en die is nou echt weg. die kon hier gewoon niet meer spelen van de geplaag. dat was vaak niet eens bruut bedoelt maar ze hebben niet door hoe klote dat voelt als iedereen om je lacht
    en ik doe ook nog vechtsport daar kun je er helemaal niet mee aankomen

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • @j19. En als er een jongen naar je kijkt waarvan je het niet weet of waarvan je weet dat ie hetero is, dan voel jij je niet ongemakkelijk? Weet je wel dat hetero's vaak naar elkaar kijken om zich zelf te vergelijken? Ik kijk naar jongens omdat ik op jongens val. Wat is voor jou het verschil?

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zou het niet willen weten of iemand uit mijn team gay is. Ik zou mij er ongemakkelijk bij voelen. Als ik onder de douche sta en hij kijkt naar mij voel ik mij ongemakkelijk. Beetje voor de lol stoeien enzo zou ik ook niet doen. Heb echt nies tegen gay maar zo voelt het bij mij.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongens met meisjes laten douchen vind ik wel echt iets anders dan jongens met jongens. Hetero, bi of homo, elke jongen heeft een piemel hangen

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Het ongemak is wel een beetje te begrijpen. Zet een hetero tienerjongen in de meisjeskleedkamer waar hij met hen gaat douchen. Dat zouden die meisjes niet leuk vinden. Daar kan je ook zeggen ... die jongen gaat toch geen ongewenste zaken doen bij meisjes die niet willen. Maar goed jongens zijn meestal wel wat verdraagzaam als ik als homo met ze douch.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Voetbal is nou eenmaal een macho sport. Het publiek roept voortdurend homo wanneer iemand een fout maakt. Ongetwijfeld zullen er gay voetballers zijn maar die blijven wijselijk in de kast.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Piemels zijn piemels toch? Niks raars aan om met je team naakt te staan bjj voetbal of je niu gay bent of niet.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Waarom zouden andere spelers zich niet op hun gemak voelen als een homo zich in dezelfde ruimte omkleedt ? Hij heeft toch ook gewoon een pik met eronder teelballen in zijn zak ? Hij is er toch niet op uit hetero's die dat niet willen te verleiden ?

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Nee kan gewoon. Maar je moet het wel snappen als andere in je team zich niet op hun gemak voelen als je in 1 ruimte omkleed. Thomas Hitzelsperger (Duitse voetballer van vroeger) is ook uit de kast gekomen.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Hopelijk is deze onzin over homo's er na een paar jaar uit...

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Is niks geks aan! Wel jammer dat er geen profvoetballers openlijk gay zijn, zou toch moetem kunnen

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Nee, dat zou niet uit moeten maken, maar dat doet het kennelijk wel ! Beroepsvoetballers komen niet uit de kast. Toch moeten die er zijn. Het publiek zou geen homo voetballer accepteren. Bij de medische keuring wordt er niet naar gevraagd maar je wordt genitaal natuurlijk wel onderzocht, maar niet specifiek op homoseksualiteit. Wel op soa's en ontwikkeling als je man bent.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Maakt toch ook niks uit?

    17 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten