Skip to content
23 reacties
395 weergaves

Ben ik de enige?

Ben ik enige die niet van games-spellen houdt. Ik heb er helemaal niks mee, ik heb geen PlayStation of iets anders suffig’s. Ik doe liever andere dingen. Graag reactie’s

12 jaar
5 jaren geleden

23 Reacties

  • J16 Natuurlijk ben je geen alcoholist. Ik heb dit enkel als voorbeeld gebruikt om aan te tonen waar het probleem zit. Iemand die alcoholist is kan enkel geholpen worden, wanneer hij inziet en toegeeft, dat hij verslaafd is.
    Zo zijn er ook nog veel andere verslavingen : een eetverslaving, seksverslaving ..., maar ook een gameverslaving dus. Typisch voor een verslaving is, dat alles moet wijken voor datgene waaraan men verslaafd is. De persoon zelf die verslaafd is ziet dat gewoonlijk niet in en alleszins niet voor er serieuze problemen ontstaan. En zolang je studieresultaten er niet onder lijden, zullen je ouders er niets op tegen hebben. Maar als je hogere studies wil aanvatten, zul je al gauw merken, dat je geen uren meer zal kunnen gamen.

    Nu, het zal mij verder een zorg wezen wat jij met je leven aanvangt. Ik heb in de eerste plaats gereageerd, omdat jij TS, een jongen van 12, 'raar' m.a.w. 'niet normaal' vindt, omdat gamen hem niet boeit. Excuse me ? Moet iedereen soms hetzelfde doen ? Er bestaan nog heel wat andere liefhebberijen en ieder bepaalt voor zichzelf wat hij graag doet en interessant vindt.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • @j20 wrm zit je me te vergelijken met een alcoholist? Ik heb geen verslaving dus ....

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • J16 Nu doe je me denken aan een alcoholist ( dus iemand met een drankverslaving ) die van zichzelf vindt dat hij niet te veel drinkt. Tot hij op een dag willens nillens geconfronteerd wordt met de gevolgen van zijn verslaving.
    En die dag komt onvermijdelijk. Maar intussen vindt hij mensen die NIET drinken ( alcohol uiteraard ) toch maar ' raar '.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • @j20 HAHAHAHA. Ik ben echt 0,0 game verslaafd echt totaal niet. Mensen uit mijn klas wel, die zitten tot diep in de nacht. Hiernaast heb ik ook werk hoor en natuurlijk game ik nog steeds even veel.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • J16 Ik stelde jou die vraag, omdat het gevaar bestaat dat je nu al aan gamen verslaafd bent, en op een gegeven moment neemt die verslaving het gewoon van je over. Ik weet niet hoe lang je nog verder wil studeren of wat je wil worden, maar misschien zal je op een gegeven moment toch moeten kiezen. Een hobby of liefhebberij hebben is goed, maar eraan verslaafd zijn is er zwaar over. Daarbij speelt het geen rol wat anderen doen of willen, maar wel wat jij wil.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • @j20 ik heb nooit huiswerk nooit gehad. Ik heb me diploma VMBO bbl gehaald (allen net geen cum laude), en ik ga nu naar het MBO (niveau 2)

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • J16 En je schoolwerk dan ? Heb je daar nog tijd voor ? Of wil je zo iemand worden die later gaat zitten janken, omdat hij zonder fatsoenlijk diploma niet aan de bak komt of enkel baantjes versiert die niemand anders wil doen ? Of blijf je dan gewoon in Hotel Mama wonen ?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • J20 ja mijn ouders hebben daar totaal geen enkel probleem mee maar natuurlijk niet elke dag skip ook wel eens dagen als er niet veel mensen online zijn. Ff een voorbeeldje: ik kom thuis van school rond 15:00 dan zit ik zeker wel tot rond 18:00 want dan eet ik meestal, daarna ff verder en van vind ik het ook wel zat. Ik vind er niks raars aan. Al mijn vrienden zijn zo en ook alle jongens uit mijn klas sommigen daarvan zitten tot diep in de nacht.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • @ jongen 16. Als er iemand raar is, ben jij het wel. 3 à 4 uur gamen per dag gedurende bijna 4 jaar ? Hallo ! En jouw ouders vinden dat ok ? Heb jij dan echt niks beters te doen ?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben ook geen gamer, kheb ooit een gameboy gehad, da's alles. Nog zo'n oude met Tetris op. Goed voor een uurtje ofzo, méér niet.
    Geen X-Boxen, Playstations enzo.. geen behoefte aan.
    Ik snap niet dat sommigen dat de hele dag of nacht kunnen doen...

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Rare mensen hier, ik game meestal 3 a 4 uur per dag en dat nu al zon bijna 4 jaar

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik game ook niet vaak en als ik het die is het zo'n 20 minuutjes of zo. De laatste keer dat ik nog gegamed heb is zo'n drie weken geleden.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Heel af en toe gamen, maar we wonen op het platteland en we zijn liever buiten op het veld of in de bos. Maar af en toe gamen we natuurlijk ook, als het echt regenweer is en we de lego een beetje beu zijn. Of als er vrienden zijn die liever gamen als lego of spelletjes. Maar alletwee zijn we gamen eigenlijk snel beu. En nee niet in Groningen, wel in Limburg België. En er zijn hier drie oude terrils van de steenkoolmijnen om op te klimmen en spelen!

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ken leterlijk niemand die niet gamen bezig is. Rare mensen op dit forum

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ten slotte kan gamen ook erg verslavend zijn, waardoor je geen zin of tijd hebt om nog iets anders te doen, zelfs ten koste van je nachtrust. Je kiest dus beter een activiteit of liefhebberij die niet verslavend is : sport, muziek, boeken enz.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Het komt erop aan te doen wat je zelf leuk en interessant vindt. Dat kan voor iedereen anders zijn. Ik trek mij niks aan van wat de meeste mensen doen of leuk vinden. Ik ben anders gezegd geen schaap dat met de kudde meeloopt.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Hahahahahah nee TS is heel normaal als je zulke dingen niet leuk vind. De een gamed, de ander rukt de hele dag XD.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Bruh wonen julie allemaal in groningen of een uithoek van nl ofz??

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb helemaal niets met gamen. Ben er mijn beste vriend door kwijtgeraakt. Hij wilde altijd gamen, ik deed wel eens mee maar vond het ook leuk om andere dingen te doen. Op een gegeven moment had hij een game vriend. Waren steeds meer bij elkaar en raakte onze vriendschap uit. Ik vond in een klasgenoot mijn nieuwe beste vriend. Hij houdt ook niet van gamen.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Vragen wij ons wel een beetje af wat je dan wel doet en niet suffig vindt. Maar ik heb ook nooit iets met gamen gehad, dus begrijp je wel. Ik was ook liever buiten, vaak sporten, dingen doen met vrienden (zeilen, filmpjes maken, hiken), dan thuis achter een schermpje (wat ik nu dus doe :p)

    19 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten