Skip to content
18 reacties
3166 weergaves

privacy in de badkamer

Mijn vader en broer van 22 vinden het doodnormaal de deur van de badkamer open te laten staan als ze onder de douche staan. Ze lopen soms ook zonder onderbroek na het douchen door de gang. Zonder kloppen komen ze binnen als ik onder de douche sta of in mijn kamer ben.
Ik vind dat heel vervelend, maar ze zeggen dat het normaal is dat mannen elkaar naakt zien en dat die verlegenheid vanzelf overgaat als ik uit de puberteit ben. Mijn vader heeft zelfs een keer gekeken hoe ver mijn ontwikkeling is. Ik haat dat, maar het zal wel normaal zijn. Lopen jullie ook de badkamer binnen en douchen jullie met de deur open ?

16 jaar
5 jaren geleden

18 Reacties

  • Er is ook gezegd dat je er met je vader en broer over moet praten en al helemaal als je er zelf moeite mee hebt je broer met een stijve te zien, die stijve begrijp ik trouwens niet wij lopen als nudist vaak naakt ook mijn zus en moeder en ik of mijn vader lopen nooit met een stijve dus een beetje raar is je broer dan wel.
    Ik heb ook gezegd dat elkaar naakt zien niet zo raar is maar respect voor elkaar moet er wel zijn en zo maar zonder kloppen elkaars kamer inlopen is niet respectvol wat ik overigens ook vindt van rondlopen met een stijve dat is not done.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk dat het aan m'n puberteit ligt dat familie me niet naakt mag zien.. Daarvoor deed ik er niet moeilijk over. Nja en bij het omkleden bij een zwembad draai ik me altijd even om, dan moet het wel. ??

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Verstandig dat je je aanpast. Mannen en zeker familieleden vinden het normaal en gezond elkaar ook bloot te zien. Daar moet je even overheen.We zien er allemaal hetzelfde uit met een pik en tussen je benen een zak met daarin hangend je teelballen en je bijballen.Soms zie je dat je vader of broer een stijve heeft. Ook normaal. Je hebt die zelf toch ook een paar keer per dag? Het is ook niet erg als je moeder je bloot ziet als je in de badkamer bent. Ze heeft je nota bene gebaard en jarenlang ook lichamelijk verzorgd.
    Het is ook normaal dat je vrienden en klasgenoten je bloot zien onder de douche bij l.o. Ook bij de dokter moet je soms uit je broek voor onderzoek of om te kijken of je aambeien hebt. Niet over zeuren. Het hoort erbij.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik begrijp uit de reacties dat het normaal is dat in ieder geval jongens/mannen elkaar thuis naakt zien en daar geen probleem van maken net zoals mijn vader en broer. Ik zal me moeten aanpassen, want ik heb geen zijn in verder gedoe hierover. Ik hoop geen stijve te krijgen. Mijn broer heeft dat wel eens en ik vind dat echt niet kunnen en vind dat het vervelends als ik hem naakt zie. Mijn vader vindt ook dit heel gewoon en maakt er wel eens opmerkingen over. Mijn broer moet daar dan over lachen.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Waarom moet het zo'n probleem zijn? Als je niet wilt dat anderen in de badkamer komen doe je de deur op slot en dat hebben ze te respecteren. Maakt het je niet uit dat er anderen komen dan laat je de deur los. Iedereen bij ons thuis ziet elkaar bloot. Ook de vriend van me zus en de vriendin van mijn broer.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 14, hij heeft natuurlijk niet het recht om je naakt te zien maar het is voor mij wel normaal dat we thuis elkaar naakt zien. Ook m'n moeder en 2 zussen en die zeggen dat ze graag een man naakt zien want vinden het mooi, zeker als ik of m'n vader een stijve krijgen zeiden ze. Ik heb er geen moeite mee want ook dat is heel normaal. We zijn naturist en hebben gelukkig een vrije opvoeding, ook seksueel.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 12 Ik volg je advies zeker niet op. Als ik hem zou trappen lig ik nog geen minuut later met veel pijn op de grond. Hij is heel wat sterker dan ik. Hij is mijn vader en vindt dat hij het recht heeft mij ook bloot te zien wanneer hij dat wil.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • @ J 22, Wat een onzin dat antwoord van jou, wat heeft de ontwikkeling van je lichaam er mee te maken en van je seksuele geaardheid al helemaal niks en iemand die homo is heeft GEEN ZIEKTE dus hoeft NIET GENEZEN te worden.   Dat je elkaar naakt ziet is op zich niet raar zoals ik al eerder schreef maar geen respect voor elkaar is niet netjes en zoals eerder gezegd gewoon met je vader en broer bespreken.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Als mijn vader dat zou doen zou ik hem hard ... trappen jongen. Als ik ergens bloot ben, deur op slot. Als ik ga omkleden moet mijn moeder ook gewoon ophoepelen.

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik laat de deur altijd open. Ook wc. En niet alleen thuis. Ook op school, sportclub, camping, restaurant. Overal dus. Ik kan niet tegen kleine ruimtes, vooral als de deur dicht zit en vind het leuk dat ik gezien wordt. En vind het ook leuk om blote jongens en mannen te zien. Als je spontaan bent zijn ze dat meestal ook voor jou

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik begrijp je probleem niet. Tenminste als je lichaam goed ontwikkeld is en je geen afwijkingen in je lichaamsbouw hebt. Normale lengte, lichaamsbeharing, normaal ontwikkelde borst, armen, benen, buik, heupen enz.
    Er is wel een probleem als je gay bent. Je vader en je broer zouden dat wel eens onacceptabel kunnen vinden en je daarom zo behandelen in een poging je te genezen. Ik hoop voor je dat je hetero bent over je verlegenheid heen groeit.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • ik heb daar nooit last van wij hebben een normale badkamer met douche en bad en een kleine met alleen een douche ik vind het niet normaal als iemand binnenkomt tijdens het douchen ik vind dat het prive hoort te zijn

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat je elkaar naakt ziet is op zich niet raar, wij zijn nudist en wij lopen regelmatig in ons blootje ook mijn moeder en zus ik heb er eigenlijk niet eens meer erg in als we elkaar bloot zien.
    Als de deur dicht is respecteren we dat wel door te kloppen, je kunt immers bezig zijn met iets wat je privé wilt houden en dat kan iets simpels als een verjaarscadeautje zijn.
    Als ik je vraag zo lees ontbreekt het bij jullie aan wederzijds respect of in elk geval van je vader en je broer ten opzichte van jou en zou dat zeker eens bespreken.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Het is normaal dat je je broer en vader naakt ziet en zij jou. Dat is nou eenmaal zo bij mannen. Als je het vervelend vindt kan je je douchen voordat zij opstaan. Op school en bij sport zie je elkaar ook in je blote kont. Volgens mij zijn er niet veel jongens die daar problemen mee hebben. Mij windt het in ieder geval niet op en ik zie bijna nooit een jongen die er een stijve door krijgt.
    Wel zijn er na l.o. jongens die niet douchen. Ik vind dat vies, maar bij ons wordt er niet op gelet door de leraar. Het zou eigenlijk verplicht moeten zijn, vind ik. Op school zijn er wel veel jongens die zich helemaal onder spuiten met aftershave en andere luchtjes. Dat mag van mij verboden worden, want na gym stinkt de hele klas ernaar.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • In de puberteit was ik ook een beetje preuts. Dat gaat vanzelf over. Ik denk er niet eens meer over na als ik me moet uitkleden waar andere jongens of mannen bij zijn, maar natuurlijk wel als er meisjes bij zijn . Wat ik raar en niet goed vind, is dat je vader heeft gekeken naar je "ontwikkeling" Dat is niet normaal als je er mee bedoelt dat hij tussen je benen heeft gekeken of er zelfs aan heeft gezeten. Dat kan de dokter doen, maar niemand anders.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat je vader en broer het doodnormaal vinden de deur van de badkamer open te laten staan is hun keus. Ik vind dat ze dat niet aan jou mogen opleggen ook al ben je de jonger. Naakt door het huis lopen is opnieuw hun keus. Binnen zonder kloppen is onbeschoft en getuigt van weinig respect. Ik kan me heel goed voorstellen dat je het vervelend vind en ik vind dat je daar zeker op een nette manier iets van mag zeggen. Jij bent jij en zij zijn zij. Geef je eigen grenzen aan is een goede zaak. Op zich hebben ze natuurlijk gelijk dat het normaal is dat mannen elkaar naakt zien, maar dan wel als alle betrokken mannen het daarmee eens zijn. Of het verlegenheid van je is kan ik natuurlijk niet zeggen maar ze moeten rekening houden met jouw grenzen en bijv. jou ook het voorbeeld geven over wat beleefd is (dus kloppen voor je bij iemand naar binnen stapt). Ik ben heel vrij opgevoed en we schamen ons absoluut niet voor naakt zijn en iedereen mag mijn piem zien, maar ook wij kloppen als de deur een keer dicht is.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Maakt mij niet uit. Ik laat de deur ook vaak open. Ik schaam me niet voor mijn naaktheid. Ook mijn moeder en zus mogen we gewoon zien. Misschien verandert dat als ik ga veranderen en man word. Mijn stem is ook nog niet echt veranderd.

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Dit is echt niet ongebruikelijk hoor TS. Vooral niet op weekdagen wanneer iedereen haast heeft. Ik heb mijn hele leven samen met mijn grote broer gedoucht terwijl pa zich schoor. Als je moet wachten tot iedereen apart in de badkamer geweest is dan moet je om 5 uur al beginnen. Toch?

    21 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten