Skip to content
20 reacties
982 weergaves

alweer een onderzoek

Ik vind het niet erg en normaal medisch gekeurd te worden. Twee keer in 1 week vind ik onzin. Net op school bij de dokter geweest en nu ook nog naar de sportdokter. Ik weet niet of ik mag weigeren. Bij de sportdokter mogen ze mijn dossier van school inzien. Worden jullie ook zo vaak onderzocht of maakt het jullie niet uit ?

17 jaar
5 jaren geleden

20 Reacties

  • ik vind dat die jongen van 18 zijn excuses moet aanbieden aan die knaap van 15

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 18 Je moet niet zo reageren als je geen arts bent. Dat is kwetsend nu je leest wat die jongen van 15 voor ellende met zijn nieren heeft.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Dit is volgens mij een erg zeldzame aandoening. Niet veel jongens zullen dit hebben. Je kunt beter via lotgrnoten-contact het er over hebben, dan hier er over posten.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 18, ik heb een verslechterde nierfunctie. De tumor is verkleind en ingekapseld. Zolang ik leef blijf ik onder controle of de tumor moet helemaal verwijderd worden maar dan kan ik niet meer natuurlijk plassen. De arts wil zien hoe mijn straal is.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 18 Hoe weet jij dat allemaal ?

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je op 8 jarige leeftijd iets hebt gehad hoef je op 15-jarige leeftijd echt niet meer op controle hiervoor. En de dokter gaat echt niet kijken hoe je plast.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Toen ik 8 was kon ik ineens niet meer goed plassen. Ben onderzocht en toen bleek er een goedaardig gezwel te zitten tussen de blaas en de piemel. Daardoor is de linker nier in functie afgenomen en daarom moet ik ieder half jaar voor controle. Moet dan bloot maar heb er geen probleem mee. En hij wil dan ook zien hoe ik plas

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Altijd weer problemen met de voorhuid. Ik heb hier zelf echt nog nooit een onderzoek over meegemaakt.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben achteraf blij dat ik elk half jaar onderzocht werd. Ik groeide niet goed en had een groeiachterstand. Ook naar mij piemel werd steeds gekeken en maar goed ook. Anderhalf jaar terug ontdekte ze dat mijn velletje niet terug kon.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja beetje bizarre verhalen idd. Ik ben 1x bij de schooldokter moeten komen. Was in groep 7 van de basisschool geloof ik, samen met mn moeder. Hoefde totaal niet naakt, dokter vroeg alleen aan mn moeder of mijn ballen al ingedaald waren. Dat was het enige dat over mijn geslachtsdelen ging....

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 18 Volgens mij moet iedereen in de 2de klas naar de dokter/verpleegkundige voor het meten van je lengte, gewicht ,BMI gehoor en gezichtsvermogen. Op je schoenen na houd je al je kleren aan. De meeste jongens gaan een keer naar de sportkeuring. Dat is alles.
    Mijn vader (37 jaar oud ) vertelde me dat je toen hij jong was overal voor gekeurd moest worden. Op school ( lagere en middelbare school ), ieder jaar sportkeuring als je lid van een sportclub was, als je vakantie werk wilde doen, militaire dienst, verzekeringen, pensioen als je ging werken. Alles is wel erg veranderd vergeleken met nu !

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Eerst de schooldokter en dan de sportdokter, jaja. Welke dokter volgt? De voorhuid-dokter of de ballen-hangen-niet-gelijk-dokter?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij ons op school moet je nog steeds naar de dokter in de 2e klas. Het is voor een gesprek en je hoeft alleen je schoenen uit te doen als ze je wil wegen en opmeten. No big deal dus.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 21 Ik ben ook 21 en ben niet alleen op de basisschool maar ook op de middelbare school medisch onderzocht toen ik in de 2e klas zat. Dat werd bij iedereen gedaan. Je werd uit de klas gehaald en moest naar de dokter die in de kamer van de decaan zat.
    Je werd grondig onderzocht. Van de basisschool kan ik me niet veel herinneren. Je moeder zat er bij. Op de middelbare school ging je alleen. Je zat aan het begin van je ontwikkeling tot man en zelfs je broek moest omlaag voor genitaal onderzoek. Ook op je hand blazen voor een breuk, herinner ik me. Behalve op school werd ik ook gekeurd voor sport. Dat was verplicht anders kon je geen lid van je voetbalclub worden. Raar dat dit bij jou allemaal nooit hoefde. Is toch wel eens nodig, denk ik.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben letterlijk 1 keer op de basisschool kort onderzocht en verder nooit. Als ik het mij goed herinner was dit ook niet eens grondig. Gewoon gewicht, lengte, luizen, dat soort dingen.
    Ik begrijp niet waarom een school dit zou doen.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 18. Je komt er nog goed vanaf. Ik moest voor mijn blinde darm operatie een algeheel medisch onderzoek ondergaan terwijl dat bij de opname al gedaan was ! Twee keer dus in 4 uur tijd.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat is toch overal zo? Ik moet een kaakoperatie ondergaan. Mijn onderkaak is iets langer dan de bovenkaak. De kaakchirurg heeft alle onderzoeken in het ziekenhuis gedaan, foto's van mijn gebit, röntgenfoto's, gips afdruk. 14 dagen later kom je bij de orthodontist, die doet alles exact het zelfde als in het ziekenhuis. Hoezo betaal je je scheel aan de zorg?????

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Meisje 21. Klopt natuurlijk wel wat je uitlegt. Bij de schooldokter wordt je ontwikkeling gevolgd en bij de sportarts of je fit bent om te sporten. Toch werd bij de sportarts in mijn onderbroek gekeken. Waarvoor is dat dan toch nodig ?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik moest ook een verklaring van een sportarts hebben om aan een sportcompetitie mee te mogen doen.. De dokter luisterde inderdaad naar hart en longen en ik werd nogal beklopt. Duurde nog geen 10 minuten en ik mocht mijn broek aanhouden. Die verklaring is alleen voor deze competitie geldig.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • om aan competities en/of off. door een sportbond georganiseerde wedstrijden te mogen deelnemen, is vaak een actuele sportkeuring vereist. Deze wordt om de zoveel tijd herhaald. Er wordt dan vooral gekeken naar je hart, longen, rug en je verdere bewegingsapparaat. Dit alles met het doel de kans op letsel te minimaliseren.
    Een schooldokter volgt vooral je fysieke ontwikkeling gedurende je schooljaren en vergelijkt jouw groei en gesteldheid met het gemiddelde van jouw leeftijdscategorie en signaleert wanneer jouw ontwikkeling achter blijft.
    Het doel van beide keuringen is dus verschillend van elkaar en daarom zijn ze alletwee noodzakelijk.

    21 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten