Skip to content
9 reacties
606 weergaves

Zweten

Ik zweet heel erg, onder mijn oksels, mijn rug, voorhoofd, net onder de borst, bij mijn liezen, bij mijn kont en mijn voeten. Wat kan ik hier aan doen? Ik durf geen gekleurde kleding meer aan omdat ik altijd zweetplekken heb en durf ook maar weinig in te spannen. Kan iemand mij helpen?

17 jaar
5 jaren geleden

9 Reacties

  • Ts hier, scheer ook mn oksels, dus dat zal t ook niet zijn

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Geschoren oksels vind ik iets voor meiden.De geur van mannenzweet kan wel aantrekkelijk zijn. Nu het zo warm is spuit ik er natuurlijk wel wat deo onder.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Het kan een medische oorzaak hebben. Je gaat er niet dood aan maar kan erg vervelend en gênant zijn. Mijn broer is 18 en die heeft het ook overmatig. Ik heb het niet. Zweet eigenlijk nooit. Ik scheer mijn oksels, en goed wassen en deo. Haar houdt de geur van zweet vast waardoor je ook gaat stinken

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 23. Ik ga niet naar een dokter omdat ik zweet onder m'n oksels en m'n liezen. Dat is toch geen ziekte ? Gaat wel minder worden volgens mij vader. Hij zweet ook meer dan gemiddeld. en gebruikt heel veel deo.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • @j20, ts hier. Ik heb totaal geen overgewicht en ben best wel sportief. Dus daar zal het niet aan liggen. Op internet vond ik een ander middel, odorex? Iemand bekent mee?

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Als het altijd al zo was, dan past het zo bij jou, niets aan te doen. Had je het vroeger niet dan even langs de huisarts, want dan kan er wat aan de hand zijn.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zweet ook heel veel, maar heb totaal geen overgewicht en sport ook nog veel. Juist als ik sport zweet ik.Vooral onder mijn oksels, onder mijn borst, liezen en kont. De adviezen van de jongen van 20 zouden mij dus niet geholpen hebben. Koude douche helpt wel, maar daar kan je niet uren onder staan. Axitrans is fantastisch. Ik gebruik het vooral onder mijn oksels en in de liesstreek. Mijn huisarts en de schoolarts kunnen geen oorzaak vinden. Ze denken dat het na de puberteit vanzelf minder wordt

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi TS, ik ken je niet dus ik mag niet oordelen. Het kan zijn dat je te zwaar bent en dat je bij de minste of geringste inspanning zweet. Dan kun sprayen zoveel als je wil, maar dat helpt niet echt. Advies dan: ga net als ik naar de sportschool en pas je leef(eet) patroon aan. Ik had het probleem van overgewicht en het heeft mij in ieder geval geholpen. Laat ff wat van je horen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Je moet op zoek naar de oorzaak van je overmatige transpiratie. Kan aan je kleding liggen (te strak of synthetisch) maar kan bijvoorbeeld ook stress gerelateerd zijn. AXITRANS is een middel om transpiratie lokaal (bijvoorbeeld onder je oksels) te stoppen. Vrij verkrijgbaar bij apotheek of drogist. Maar je mag AXITRANS nooit over je hele lichaam aanbrengen want transpiratie is gewoon noodzakelijk. Ik gebruik het voor oksels en handpalmen en het werkt prima.

    21 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten