Skip to content
90 reacties
7069 weergaves

Tondeuse

Gasten, hoe vaak gaan jullie naar de kapper? Hoe voelen jullie je als je wordt geschoren met de tondeuse? Krijgen jullie ook zo een nekkraagje om? Zouden jullie je door je vader durven laten millimeteren?

16 jaar
5 jaren geleden

90 Reacties

  • Erg goed van jou. Ik had en heb dezelfde ervaring als jij. Ik ben nog steeds opgewonden als ik mijn drukke herenkapper binnenstap met mijn nog flink korte haar. Zien hoe alle aanwezigen worden opgeschoren. Plaats nemen terwijl iedereen kijkt. Goed van jouw kapper om een scheermes te gebruiken. Daardoor blijft het langer mooi en kun je 2 weken met dit kapsel doen. Je zult dan weer terug moeten. Doen he! Probeer eens een Marokkaanse herenkapper. Je zult het verschil ervaren. Zelf overweeg ik om korter te gaan omdat mijn haar bovenop nog best wel lang is. Kijk eens naar youtube Zero back and sides van Jeff Neilson.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • @18 ik ben vandaag voor het eerst geweest bij de Turkse kapper in het dorp. Eerst voelde ik me ongemakkelijk toen ik moest wachten in een volle winkel tussen alle gasten die ik niet kon en allemaal zaten toe te kijken hoe andere werden geschoren. Later kon ik er wel van genieten dat alle gasten met een lang kapsel kwamen en allemaal met een fresh kapseltje of opscheertje naar huis gingen. Na een uur wachten mocht ik eindelijk. Toevallig had een jongen voor mij dat hoe ik het ongeveer wilde hebben alleen wilde ik volgas kort. Omdat me haar al vijf weken niet is geschoren moest er veel af. Door het idee dat iedereen het zag werd ik opgewonden. Vertelde ik wat ik wilde en begon hij te scheren met een tondeuse. Super zenuwachtig. Eerst met een tondeuse maakte hij een kale lijn echt bijna tot in me haar bovenop en maakte alles daaronder kaal met een scheermes en schuim. Bovenkant met een andere tondeuse wel geschoren maar dat er wel gel in kan. Hele bolletjes haar vielen er af. Scheermes kale zijkanten voelen echt sick aan zeker als je op een kussen light. Wel tof dat de haren die altijd om hoog gaan staan volledig kaal zijn!

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ligt er aan wat voor type je bent. Bij stevig gebouwde jongens met een markante kop staat gemillimeterd haar stoer.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • #16. Super dat je met het filmpje naar de kapper gaat. Ik zou een Marokkaanse kapper aanraden omdat zij veel ervaring hebben met zeer korte tondeusekapsels. Je hebt gelijk dat je na twee weken een vervaging ziet. Het beste en het mooiste zou zijn om iedere week naar de kapper te gaan voor een verse kale hoge opscheer. Dit model blijft wel twee weken mooi als de kapper een goede tondeuse gebruikt die echt kaal scheert. Het mooist wordt het met een balding clipper. Die scheert op 000. Jammer dat je niet naar mijn kapper kunt. Dan zou je exact hetzelfde kapsel kunnen krijgen als op het filmpje. Laat wel even weten hoe jouw kappersbezoek is afgelopen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • @18 ik heb het op YouTube opgezocht. Wat een tof kapsel! Ik moet elke week me haar kort doen aan de zijkant omdat ik een weerborstel op me achterhoofd heb wat anders alle kanten op ga staan. Hier word ik gek van maar met dit kapsel word het helemaal kaal geschoren. Ik ga toch maar even naar de kapper hiermee :) Is om de 2 weken niet lang? Dan is het kale toch al aardig aangegroeid?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • #16. Mooi! Zelf ga ik iedere twee weken naar mijn Marokkaanse herenkapper voor een hoge kale opscheer. Mijn haar is exact hetzelfde als het filmpje op youtube. High and tight haircut gamaakt door AB Fernandez. Staat schitterend!

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Een kapsel wat je met de tondeuse maak vindt ik echt top. Eerst liet ik het altijd bij de kapper doen. Ik ging elke week wat ik later toch zonden van me geld vond. Toen heb ik een best goede tondeuse gekocht en Toen ging me pa me elk weekend millimeteren. Soms doe ik het bij me zelf. Je word er zelf erg handig in door een beetje te proberen met een overloop en lengteverschil. Je moet we een spiegel hebben waar je ook je achterkant kan zien. Tuurlijk zal het dan een keer mis gaan. Dan scheer je alles kaal en een week later is het terug en kan je het weer proberen. Ik heb er geen spijt van gehad.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Millimeteren vind ik wel ineens heel kort. Ik zou een tussen weg zoeken. Ik heb bovenop lang haar naar achter en daar om kort. Me pa scheert tussen door wel het haar van de zijkanten en achterkant met de tondeuse op het kortste kam af. Dus bijna kaal. Me kapper doet het met overloop van kaal naar langer me pa kan dat niet dus is dat een lengte maar dat vind ik niet erg want het lange haar valt er over. Bespaar veel geld door niet elke week naar de kapper te moeten.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • @ts ik doe wel altijd me broer zijn haar omdat hij dunner haar heeft met de tondeuse op stand 3 millimeter scheren. Hij vind het zonden om daarvoor naar de kapper te gaan. Vandaag waren we een beetje aan het dolle en wilde hij me ook in de stoel duwen om te scheren. Omdat ik dit al stiekum lang al wil vond ik dit goed en heb ik nu ook een kale kop. Kan niets fout gaan. Ideaal in het zwembad en met het warme weer. Ik zeg doen!

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • #12. Gewoon doen. Een opscheer staat geweldig mooi. Ga naar een Turkse of Marokkaanse herenkapper. Vraag om een hoge opscheer met langer bovenop. Hier weten ze als geen ander op te scheren omdat ze hier niet anders doen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • #12 ik zou gewoon een overloop doen en boven een betje langer doen

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • ik heb nu wat langer haar maar wil het ook laten opscheren. hebbne jullie tips?

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • #16. Mijn kapper scheert mij altijd tot aan de bovenkant van mjjn hoofd op zonder opzetkam met een balding clipper dus #000 ofwel kaal. Helemaal bovenaan wordt mijn haar opgeknipt. Zo ontstaat een zeer hoge overloop.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Welke stand gebruiken jullie bij het scheren met de tondeuse? Doen jullie een stand of toch met een overloop?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedankt voor jullie reacties. Ondertussen heeft mijn vriend mijn zijkanten en achterkant kaal opgeschoren zonder opzetkam. Maandag gaat gelukkig mijn herenkapper weer open. Heb al een afspraak staan.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen van 17. Als je een opscheertje heb zonder overloop erin kan je dit toch ook bij je zelf doen? Gewoon een tondeuse ergens scoren en dan kiezen welke kam je wilt of dat je op het op de ijzeren kam laat. Dan ga je van onder naar boven scheren. De bovenkant doe je met een lange stand. Je moet alleen wel twee spiegels hebben. Je kan ook iemand vragen dit te doen. Mijn broer blijkt verborgen kappertalent te hebben en doet mijn haar in deze tijden.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • K krijg altijd een steek in mijn zei als de tondeuze (van een moeder van me beste vriend/echte kapper) dan vind k echt heel ### want je moet stilzitten, iemand tips of iemand die dit ook heeft

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Gewoon zelf doen! Mijn kapsel is aan de zijkant en achter opgeschoren en dan boven lang naar achter met gel (slick back ofzo). Het korte deel werd veel te lang. Dit ging bol staan. Toen heb ik met me pa zijn tondeuse de zijkanten eraf geschoren. Omdat het haar boven er over valt heb ik ook niet een overloop nodig. Ideaal! Gelukkig hebben we een badkamerspiegel waar je ook de achterkant goed kan zien.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 16, ik heb dezelfde dilemma als jou gehad want mijn haar was ook voor het model veelste lang maar gemillimeterd wilde ik ook niet. Ook ik had een opscheertje met bovenop een schuine scheiding met lijntje en dan een kuif. Mijn vriendin heeft me overgehaald om mijn haar te knippen maar dat ging niet echt goed dus toch besloten kaal te gaan. Dus heeft ze me met de tondeuse volledig kaal geschoren. Voor nu prima en dit kan ik je aanraden. Als je iemand in je familie hebt die wel behendig is zou ik het door hem of haar laten doen. Anders wachten tot alles voorbij is en misschien alleen je contouren doen?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat doen jullie nu met jullie haar nu de kappers gesloten zijn. Ik ben enorme fan van hoog en kaal opgeschoren kapsels met korte kuif. Zelf heb ik dit kapsel ook. Ging iedere twee weken naar de kapper voor een verse coupe. Nu is het vier weken geleden. Mijn haar is ondertussen veel te lang en daardoor ziet het er niet uit. Volledig kaalscheren is voor mij geen optie. Tips?

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten