Skip to content
14 reacties
305 weergaves

afvallen met maaltijdvervangers

Omdat ik slank moet worden, mag ik nu alleen maaltijdvervangers en verder niets (alleen nog water). Dit is echt superzwaar. Mag 3x per dag een maaltijdvervanger van 150 calorieen. Ik heb dit nu in een dieetkuur van 14 dagen gehad en moet nu starten met weer een kuur van 14 dagen om nog meer af te vallen. Maar ik kan bijna niet meer. Hoe moet ik dit gaan volhouden? P.S. mijn training in de sportschool (4x per week) gaat tijdens de kuur gewoon door. Mijn sportschema wordt niet aangepast of lichter gemaakt. Ik moet gewoon maximaal sporten tijdens de kuur om het effect van de maaltijdvervangers zo groot mogelijk te laten zijn en de voor mij maximaal mogelijke slankheid te krijgen.

18 jaar
5 jaren geleden

14 Reacties

  • Advies: een man mag best stevig gebouwd zijn. Bij de sportkeuring gingen ze met een tangetje vet meten op een aantal plaatsen op mijn lichaam. Van mij hoeft dat niet en ik ga zeker geen moeite doen af te vallen

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vind het niet normaal van jouw vriend. Ik zou hier maar snel mee stoppen. Als je vriend echt van je houdt begrijpt hij dit echt wel.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Natuurlijk staat er op de beschrijving dat het niet ongezond is, ze willen verkopen. Wie af wil vallen die gaat naar zijn dokter en samen met hem of haar begin je aan een verantwoord dieet.Jij zegt dat je het moet van je vriend, je hebt toch een eigen wil. wat vind je zelf. Niet iedereen houdt van slank,heb een vriend die het juist cool vind dat ik stevig gebouwd ben,en van mezelf hoef ik echt niet af te vallen, vind het prima zo.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Dit soort kuren zijn idd echt ongezond! Dit soort relaties trouwens ook. Je moet het natuurlijk zelf weten maar ik zou die "vriend" zo snel mogelijk dumpen!

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Dit is echt niet gezond! Ook al zitten alle voedingsstoffen die je nodig hebt in je voedsel, het is niet gezond zo plots en zonder reden die overgewicht betreft zo veel af te vallen. Het Hier heb je een paar links: https://www.fit.nl/afvallen/snel-afvallen-onverstandig https://echtgezondafvallen.nl/te-snel-afvallen/ www.esquire.com/let-op-dit-zijn-vier-rare-bijwerkingen-van-veel-afvallen    

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Dus geen medische reden en/of controle? Dat is niet zonder risico. Hier zijn er enkele : 1. verstoring van je spijsvertering. Gevolg: vochtverlies/vitaminetekort. 2. Tekort aan mineralen. Gevolg: o.a. hartritmestoornis door kaliumtekort. 3. Verstoring van de glucose in je bloed. Gevolg: hypoglycemie. Bewusteloosheid en zelfs coma. 4. Ketoacidose: verzuring van je bloed door afgebroken vet wat in je lichaam blijft hangen. Ketoacidose kan dodelijk zijn. 5. Anorexia. Je lichaam heeft een afkeer gekregen van alles wat voedsel is. Vrijwel alle anorexiapatiënten kregen hun ziekte na een crashdieet. Overtuigd?

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • TS mag ik vragen hoeveel je weegt en hoeveel je inmiddels bent afgevallen ?

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat je er goed uit wilt zien voor je vriend begrijp ik, maar het is echt geen goed idee om met deze kuur door te gaan, TS. Het kan dat volgens de beschrijving alles wat je nodig hebt in die kuur zit, maar producenten van dat soort kuren kunnen best dingen beweren die niet kloppen. Je lichaam heeft gewoon een bepaalde hoeveelheid calorieën per dag nodig om te functioneren, en juist als je zo actief sport, heb je er meer nodig dan gewoonlijk. Dat je je zo slecht voelt, is een teken van je lichaam dat je te weinig binnen krijgt. Drie maaltijdvervangers van 150 kilocalorieën op een dag is echt te weinig, ook voor iemand die wil afvallen. Als je wilt afvallen, doe dat dan in overleg met een professionele diëtist of een arts. Zulke extreme diëten volgen op eigen initiatief is nooit verstandig.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Het moet van mijn vriend. Hij wil mij zo slank mogelijk hebben, dat vind hij mooi. Maar ik wil het zelf ook hoor, hij dwingt mij niet. Hij geeft alleen aan hoe hij mij het liefste ziet. Het sporten moet van hem om mijn lichaam beter gevormd te krijgen met strakkere spieren. Mijn vriend heeft de kuur voor mij besteld via internet. Volgens de beschrijving is het niet ongezond, want alle noodzakelijke stoffen zitten in iedere maaltijdvervanger, alleen met heel erg weinig calorieen. Ik dacht dat ik 1 kuur van 14 dagen moest. Ik ben al flink afgevallen door de kuur en dacht dat mijn vriend mij zo goed genoeg vond. Maar hij heeft nog een kuur van 14 dagen bijbesteld voor mij die ik ook nog moet. Sjoemelen met stiekem eten is niet mogelijk, want mijn vriend controleerd dagelijks mijn gewicht op de weegschaal. Zodat hij kan zien of ik genoeg vooruitgang haal.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Idd, moet je afvallen om medische redenen of puur estetische reden? Doe je dit onder toezicht van een (huis)-arts of is dit jou aangepraat door jouw sportschool? Sportscholen verkopen ook spul zoals maaltijdvervangers en hebben hier dus alle belang bij. Een crashdieet zonder begeleiding is zondermeer gevaarlijk.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • TS: Jammer dat je nog niet gereageerd hebt op de vraag waarom en van wie je moet afvallen. Zonder die informatie kan je op dit forum nooit een goed advies krijgen

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Houd op met dit ongezonde gedoe.Ga flink sporten en eet minder. 

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Lijkt me niet gezond. Je schrijft dat het moet, maar waarom en van wie? Raadpleeg een goede diëtist. Wat je nu doet is absoluut onverantwoord, daar kan je blijvende gevolgen van gaan krijgen.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Waar moet je voor afvallen?

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten