Skip to content
3 reacties
463 weergaves

Zoenen

Oke dit is dus echt een hele domme vraag, maar hoe moet je zoenen, ik heb dit namelijk nog nooit gedaan

16 jaar
5 jaren geleden

3 Reacties

  • Hoe zoen je goed
    Wanneer is iemand een slechte zoener? De meeste vrouwen zullen antwoorden geven als “Eentonig, saai!”, “Wat een wasmachine!”, “Jak, te veel tong”, “Ik weet het niet, te statisch ofzo” of “Ik voelde geen passie”.

    Ik ga je nu uitleggen hoe je goed zoent. Hoe jij zoent als een pro!

    Ook al denk je nu tot de categorie goede zoeners te behoren, ik heb gemerkt dat er voor iedereen nog wel wat bij te leren is als het om zoenen of tongen gaat.

    Hieronder staan een aantal krachtige tips die je zullen helpen elke zoen intenser, lekkerder en verleidelijker te maken.

    Ze zijn, op tip #1 na, niet technisch maar meer bedoeld voor je mindset. Dit helpt je sowieso, ook al krijg je vandaag de dag al complimenten over hoe je zoent.

    Zoentip #1: niet meteen met je (volle) tong erin

    Deze zoentip is dus heel specifiek maar wel even noodzakelijk! Het is namelijk de meest gemaakte fout door mannen, maar ook door vrouwen. Te snel met de tong de verkenningstocht willen starten. Doe dat niet!

    Wacht met de tong totdat je voelt dat ze haar mond meer geopend is voordat je een tongpoging waagt. Ook is het verstandig om eerst met het topje van je tong over haar lippen heen te gaan terwijl jullie zacht zoenen.

    Pas als je merkt dat er een reactie is, dat ze met haar tong tegen jouw lippen aankomt, is het aan te raden om verder te gaan met je tong. Alles mag tijd in beslag nemen, en een goede (tong)zoen zeker.

    Zoentip #2: let op haar ademhaling

    Tijdens het zoenen is ademhaling zeer belangrijk. Haar ademhaling geeft de intensiteit weer waarmee ze gezoend wil worden (zie ook de tip hieronder).

    Het inademen gaat vanzelf meer door de neus wanneer jullie uitgebreid aan het zoenen zijn. Het mooiste is als jullie ademhaling op een gegeven moment synchroon loopt.

    Het is een mooi signaal van haar overgave aan het zoenspel wanneer ze inademt vlak voor de kus. Zou ze lichtjes uitademen voor de kus dan kan er sprake zijn van een lichte verveling. Uiteraard zou dat ook uit andere lichaamstaal signalen moeten blijken, maar het is een teken.

    Daarentegen is een kortstondige inademing een duidelijk teken van opwinding – ze mist zuurstof en dat forceert ze nog net naar binnen voor de zoen.

    Haar ademhaling geeft dus veel weer over haar gevoel en haar mate van overgave.

    Zoen tip #3: voel de intensiteit

    Dat klinkt wat vaag maar het aanvoelen van de intensiteit van haar gevoel is essentieel. Bedenk je twee situaties:

    een vrouw wil dat je haar zachtjes zoent om elkaar op die manier te leren kennen en jij gaat er vol in of
    een vrouw wil dat je haar zoent alsof je leven er van af hangt en jij geeft haar kusjes alsof je Doornroosje probeert te ontwaken uit haar 100 jarige slaap.
    Geen van beiden gaat zoen chemistry opleveren. Het aanvoelen van de intensiteit die zij verlangt en het projecteren van het verlangen wat jij hebt zijn dus super belangrijk voor een goede zoenpartij.

    Begin dus door goed gebruik te maken van zoen tip #2. Haar lichaamstaal geeft aan hoe ze het wel of niet wil hebben - wat ze het fijnst vindt.

    Haar ademhaling geeft je belangrijke aanwijzingen over hoe sterk haar gevoel op dat moment is voor jou. Andere lichaamstaal signalen zijn bijvoorbeeld wanneer ze haar lichaam naar jou toe brengt, of wanneer ze haar armen volledig om je heen werpt.

    Beiden signalen vertellen je dat ze intenser gezoend wil worden. Haar gevoel voor jou heeft een intensiteit en deze intensiteit kan je zien door middel van haar lichaam.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Zoen tip #4: de kunst van het stoppen

    Aanvoelen wanneer je moet stoppen maakt alle verschil. Een zoen die te lang doorgaat heeft juist een negatief effect op jullie samenzijn.

    Sowieso wil je de regel hanteren dat jij altijd als eerste het zoenen beëindigt. Je laat daarmee zien dat je controle hebt, over jezelf en daarmee over haar.

    Bovendien laat je haar verlangen naar meer. Net als dat een korte kus meer verlangen bij haar zal creëren dan meteen een lange zoen.

    Haar lichaam zal jou aangeven wanneer het tijd is om de kus te beëindigen – maar beter laat je het niet zo ver komen. Maak er een gewoonte van het zoenen abrupt af te breken.

    Je blijft daarmee onvoorspelbaar en ze zal je er om aanbidden. Want wat zou ze liever aan haar vriendinnen vertellen? Een spannend verhaal met een cliffhanger over een mysterieuze man of een integrale samenvatting van de avonturen van Gemiddelde Gert?

    Zoen tip #5: kijk af

    In de succes psychologie gebruiken we een techniek die ‘modelling’ wordt genoemd, modelleren in goed Nederlands.

    Hierbij zoek je een succesvol rolmodel waarbij je afkijkt wat hij wanneer doet.

    Probeer dit zelf ook toe te passen. Kijk naar mensen op straat, kijk naar acteurs in films, kijk op Youtube; kijk af en leer van de besten!

    Zoentip #6: zoenen is kunst

    Tip 6 ga je het leukst vinden. Om een meester zoener te worden dien je namelijk veel te oefenen. Maar het is niet per se zo dat degene die meer zoent ook beter zoent.

    Je moet natuurlijk wel te experimenteren.

    Hoe meer verschillende vrouwen je zoent, hoe afwisselender de situaties en plekken waar je zoent en vooral dus hoe veel je uitprobeert maakt of ook jij zoenen tot een kunstvorm weet te verheffen.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoe moet je zoenen
    Voordat je haar zoent zijn er een aantal dingen waar je rekening mee wilt houden, om ervoor te zorgen dat het een geweldige ervaring wordt voor jullie beiden.

    Tip 1. Zorg voor een neutrale adem

    Het is duidelijk dat je een goede zoener kunt worden met een slechte adem.

    Hoe weet je dat je adem ruikt? Geef een lik op je hand en ruik eraan. Of vouw je handen in een kommetje. Hou deze voor je neus en mond en adem uit. Nu ruik je wat anderen ruiken in jouw personal space.

    Zorg voor een schoon gebit en een schone mond. Flos je tanden en schraap je tong schoon. Gebruik kauwgum maar ook niet zoveel dat je daar naar ruikt.

    En eet geen sterk ruikende zaken als knoflook, tenzij je date dat ook doet.

    Tip 2. Zorg dat je niet afgeeft

    Maak van tevoren je lippen een beetje nat. Dit maakt het aangenamer voor je partner om te zoenen.

    Vrouwen dienen te zorgen voor een ‘’lipgloss-vrije-mond’’ zodat na het zoenen de partner niet alle lipgloss op heeft. Mocht dit onverhoopt toch misgaan, dan heb je een goed excuus om je gezamelijk naar de toiletten te verplaatsen ;)

    Tip 3. Comfortabele zoen houding

    Zorg voor een comfortabele positie tijdens het zoenen. Zorg dat je lekker staat en dat je hoofd ongeveer onder dezelfde hoek en in tegenovergestelde positie als die van je partner is.

    Tip 4. Begin teder en volg je gevoel

    Het eerste contact is voorzichtig. Volg je gevoel. Kus bijvoorbeeld eerst haar onderlip. Raak, na enige tijd, je partners lippen lichtjes aan met je tong.

    Als ze haar lippen open doet speel je met je tong. Je gaat zachtjes naar binnen, totdat jullie lippen elkaar weer aanraken.

    Maak het interessant door verschillende bewegingen te gebruiken. Bijt zachtjes op haar lip, draai je tong eerst in een richting, daarna de andere kant op. En vervolgens zoen je haar zachtjes in haar nek.

    Tip 5. Hoe opwindend het ook wordt, blijf ontspannen

    Leer jezelf te ontspannen tijdens het zoenen. Een ontspannen mond zorgt voor een fijnere ervaring bij het kussen als wanneer je kaken en je spieren gespannen zijn.

    Je hoeft je niet te haasten. Geniet ervan zodat zij zich ook zal ontspannen.

    Tip 6. Blijf niet plakken

    Zorg dat je je hoofd erbij houdt, en jij degene bent die als eerste ophoudt. Neem haar ergens anders mee naar toe om verder te gaan, of zorg ervoor dat je elkaar later nog eens ziet. Het is het beste op het hoogtepunt te stoppen zodat ze nog lang zal nadenken over hoe lekker jij haar gezoend hebt.

    Wanneer je kramp in je kaken begint te krijgen dan ben je te lang doorgegaan (of je bent gedrogeerd).

    21 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten