Skip to content
38 reacties
1410 weergaves

Straf

Ik ben dus 20 jaar, mijn moeder geeft mij als straf dat ik het weekend niet naar mijn vriendin toe mag gaan. Nu is mijn vraag of dit wel mag? Dat is mijn vrijheid afnemen en dat mag niet.

20 jaar
5 jaren geleden

38 Reacties

  • Mishandeling is wreed en verboden. Maar af en toe een corrigerende tik vind ik geen mishandeling en soms ook terecht. Als je als 20 jarige voor straf niet naar je vriendin mag in het weekend, klinkt dat inderdaad nogal betuttelend maar het was dus ook niet zonder reden. En je kunt dan wel 18+ zijn, als je je niet meer aan de regels thuis wil houden moet je maar het ouderlijk huis met alle bijbehorende gemakken verlaten en op jezelf gaan wonen, Dan heb je het zelf voor het zeggen.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Billenkoek geven aan kinderen als straf is wreed en in Nederland verboden. Helaas komt het toch nog voor.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 18 vind het barbaars,als de voetzolenstraf ook in Europa gegeven wordt kan ik niet bewijzen, wel dat het het niet gangbaar is.Of het idee van straf is dat het pijn doet is dan een vorm van mishandeling en dat kan niet de bedoeling zijn. Daarom ook verboden , de bedoeling van straf is een soort terechtwijzing en daarbij is een aantal tikken op de billen meer bedoeld als vernedering,even je plaats weten dan een mishandeling,wat nooit mag gebeuren.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Het idee van straf is dat het pijn doet. De voetzolen zijn heel erg gevoelig (veel zenuw-uiteinden). Dat is de reden dat met een zweep of stok op de voetzolen geslagen wordt. Omdat het erg pijn doet moeten de voeten goed vastgezet worden. Daarvoor heeft men in de Midden-Oosterse landen het gevreesde voetenblok. Ik denk trouwens wel dat ook in Europese landen de voetzolen-straf (stiekem) gedaan wordt.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 18 kan daar wel normaal zijn maar vind je het dan niet barbaars, vinden de meesten billenkoek ook alleen is dit toch een mindere vorm van mishandeling.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Straf op de voetzolen is daar geen mishandeling maar gewoon een vorm van straf geven voor de opvoeding, zoals wij hier lang billenkoek aan kinderen hebben gegeven. Het moeilijk lopen is juist de bedoeling en hoort bij de straf. Het behandelen van voetzolen is daar ook gewoon wettelijk toegestaan. Hier in nederland kan zo'n straf natuurlijk absoluut niet.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 18 straf op de voetzolen is i.d.d hun cultuur maar vind het wel barbaars of een mishandeling,omdat je daarna niet meer goed kan lopen, vind dit te middeleeuws.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • In Midden-Oosterse landen is straf op de voetzolen heel normaal. Het is daar cultuur en een gewoon onderdeel van de opvoeding.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoewel verboden bij de wet slaan storen sommige culturen of gelovigen zich hier niet aan, hun hanteren de bijbel als leidraad en voeden hun zoons op zoals spreuken dit beschrijft en als raad geeft. En ook de zoons zelf zijn het vaak hier mee eens,je weet niet anders.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Engelsen hebben spanking inmiddels ook af geschaft o.a de scholen.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Straf geven is wat anders dan mishandeling. 

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat ik ervan denk... en denken jullie hier maar ff over na: Mishandelen is fout, daar zijn we het globaal wel over eens, maar slaan, dus een corrigerende tik uitdelen, kan denk ik geen kwaad en is heel menselijk. Kijk vooral eens naar de dieren; Wel eens een aap, of een kat, of welk diersoort dan ook, zo'n tik zien uitdelen tegen haar jongen? Niet zo gek dus, maar wat ik zei, zo'n tik heeft niks met mishandelen te maken want dat is totaal iets anders.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Mishandelen mag nooit, maar een paar slagen op de billen moet kunnen bij vervelende knaapjes , trouwens veel engelsen waren achteraf best trots op hun jeugd spanking.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 17 hoe oud is je broertje? Meesten zijn toch tegen standers, maar wel eens dat het wel helpt, ervaring dus

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Iedereen die zegt, slaan lost niks op. Mn broertje haalde 1x wat uit. Kreeg direct 5 slagen. Hij heeft het nooit meer durven doen. Het lost zeker wat op. Ik ben voorstander van billenkoek. Gewoon luisteren.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Je bend boven de 18 dus ze kan je technisch gezien niets verplichten en als ze je op 20 nog straf geeft is dat volgens mij niet echt een gezonde relatie want je bend namelijk VOLWASSEN ga hen naar je vriendin als ze er wat van zacht jammer dan maar pas wel op dat je boven de 18 bend betekend ook dat je ouder niet verplicht zijn om jou onderdak te bieden en je dus, als je te ver gaat uit huis kunnen zetten veel succes

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ouders kunnen gestoord zijn, zo heb ik een narcistische moeder. Het kan nooit kwaad om uit te zoeken wat wel en niet van deze tijd is en uit te zoeken of je ouders wel en beetje normaal zijn. Ik vind straf nogal een harde maatregel voor dingen als je blouse en die domme prullenbak. Wat bereikt ze ermee? Je bent geen hond!

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • ...er wordt wel over gepraat, ook hier. En dat is goed. Kijk, als niemand zou praten dan veranderd er niks. En met alle respect nogmaals, cultuur afhankelijk of niet, slaan vind ik fout.  'If no one ever changes his mind, nothing ever changes.'

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Misschien heb je gelijk jongen 16, ligt ook aan de omgeving en cultuur misschien, zelf niet zo'n moeite mee evenals jongens uit mijn omgeving. Maar zie dit niet als mishandelen, het is even weten waar je staat, al heb ik het gevoel weleens dat het algemeen niet meer bestaat.Maar er wordt ook niet over gepraat.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Sorry, mag ik dit ff hier zeggen hier, op je traditionele gedachten en gebruiken; echt dan ben je volgens mijn knetter gek geworden! Traditioneel, wow, het idee allen al. Slaan is FOUT! Slaan lost niks op! Kom op zeg!

    16 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten