Skip to content
31 reacties
1575 weergaves

laarsjes met hakken

Ik heb laarsjes met hoge naaldhakken gekocht. Ik vind ze echt fantastisch: ze zijn supermooi, ik ga er heel elegant van lopen, mijn houding verbetert en mijn figuur toont slank met lange benen. Ik zie dus alleen pluspunten. Maar toen ik ze droeg kreeg ik heel veel negatieve reacties. Waarom doen mensen zo negatief over zulke laarsjes? En waar zou ik ze het beste kunnen dragen zonder negatieve reacties te krijgen?

18 jaar
5 jaren geleden

31 Reacties

  • Met dit verschil dat ballet een vorm van kunst is en heupwiegen op hoge hakken een vorm van provocatie.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Mannen kunnen wel elegant en sierlijk zijn. Kijk maar naar balletdansers. Die vind ik prachtig. Mooi gespierde lijven die gracieus dansen. Zeker als ze op balletboots dansen, dan staan hun ze helemaal op hun tenen. Mooier en eleganter kan niet, maar ja balletdansers trainen daarvoor al vanaf heel jong voor om om zo elegant te worden.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Elegant en sierlijk zijn nou niet twee woorden waar ik aan denk bij een man op naaldhakken. Een mannenlichaam is nou eenmaal anders dan een vrouwenlichaam, en op naaldhakken ziet het er voor de meeste mensen dan al gauw raar uit. Die vinden dat niet mooi. En ze associëren het al helemaal niet met mannelijkheid en elegantie.

    Ik keur zulke vervelende opmerkingen niet goed, zelf zou ik ze niet maken omdat iedereen van mij mag doen wat hij/zij mooi vindt. Maar je kunt niet verwachten dat iedereen het mooi vindt en jou zo elegant vindt op je naaldhakken. Wat je doet valt ontzettend op, in die zin is het ook wel logisch dat het reacties oproept.

    Of je nou homo of hetero bent; als je bewust opvallende kleding gaat dragen kun je aandacht verwachten. Dat zal soms ook negatieve aandacht zijn.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat ik homo ben heeft niets met het dragen van hoge naaldhakken te maken. Ik draag gewoon hakken omdat ik het mooi vind net zoals vrouwen hakken dragen. Draag verder gewoon een jeans erbij hoor. Omdat ik veel negatieve reacties krijg als ik op hakken loop, zou ik graag willen weten hoe anderen daar mee omgaan en waar ik het beste op hakken kan lopen waar dat geacepteerd wordt. Is Amsredam een idee? Ben nu van plan een trip naar Barcelona te boeken dit voorjaar en daar een hele week op hakken te gaan lopen. Weet iemand of dit een goed idee is, want een weekje Barcelona is best duur.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vind het echt wel iets van een homoding. Kijk, ik ben gay en zie er heel androgeen uit (is meisjesachtig) maar ik kleed me niet zo. Je wordt dan echt beter geaccepteerd (al word ik nooit gepest of zo) dan dat je expres er als een meid gaat bijlopen. Ik vind het logisch dat je vervelende opmerkingen krijgt. Ik snap niet zo waarom je hiet constant loopt te klagen. Wat wil je precies bereiken hier?

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Gisteren echt een heel vervelende situatie meegemaakt. Moest naar de Doe-het-zelf Bouwmarkt iets kopen, en omdat ik thuis toch al mijn laarzen met hoge naaldhakken aanhad, dacht ik, ik hou ze gewoon aan. Nou dat had ik beter niet kunnen doen. Echt heel erg vervelende reacties van de mannen daar gehad! Dus voor wie ook hakken draagt: hoge hakken zijn nog niet overal geaccepteerd!!!

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoge naaldhakken dragen heeft niets met homo zijn te maken. Het gaat bij hoge naaldhakken om mooi elegant en sierlijk te lopen en er aantrekkelijk uit te zien. Dit is voor jongens en meiden hetzelfde. Het is dus een schoonheids-ding en geen homo-ding.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Zelf ben ik biseksueel, en ik ben wat dingen gewent na de gay pride van vorig jaar. Mijn oordeel over homoseksualiteit is duidelijk: het moet en zal geaccepteerd worden. Maar ik vindt dat sommige homoseksuele jongens te ver gaan in hun homo zijn. Natuurlijk mag je jezelf zijn, maar als je wilt dat de maatschappij homoseksualiteit gaat begrijpen en accepteren, moet je bij de kern starten. De maatschappij zal terecht raar reageren op een homoseksuele jongen met naaldhakken, want normaal worden deze gedragen door meiden. Mijn reactie wordt door vele als homofoob gezien, maar dit is mijn mening. Je moet klein beginnen, bijvoorbeeld zorgen dat het in geloven zoals het christendom en de islam besproken gaat worden, zodat het ook meer geaccepteerd gaat worden.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • De bedoeling van hoge naaldhakken is dat de hoge hakken je dwingen heel elegant en mooi sierlijk te lopen. Je kunt niet anders lopen met naaldhakken aan. Dat is zowel bij mannen als bij vrouwen. Ik loop op de hoge hakken om juist al mijn mannelijkheid er bij uit te krijgen. Ik hoor wel eens dat ik al eleganter loop dan sommige vrouwen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ieder z'n meug. Ik associeer een man op naaldhakken nou niet direct met elegantie en mannelijkheid.

    Dat gezegd hebbende, ik zal er ook niet negatief over zijn als ik het in het echt zie. Iedereen moet het lekker zelf weten. Persoonlijk vind ik het niet mooi, maar als iemand zich er prettig bij voelt, prima toch?

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Voor dames is het heel gewoon, die dragen ook naaldhakken omdat ze het zelf mooi vinden. Ik vind naaldhakken ook mooi en daarom draag ik ze. Alleen krijgen vrouwen op naaldhakjes complimenten en ik krijg negatieve reacties, wat ik blijkbaar maar moet accepteren. Blijkbaar mag je een man op naaldhakken negatief bejegenen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Dan moet je het zelf weten!! Dan blijf je negatieve reacties krijgen. Ik miet er niet aan denken om op naaldhakken te lopen

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik wil juist zo sierlijk en elegant mogelijk lopen. Al mijn mannelijkheid moet er bij mij uit! En door die laarzen met superhoge hakken moet ik wel elegant lopen, die hakken dwingen echt dat je je mannier van lopen en houding helemaal aanpast, dan is er echt niets mannelijks meer aan! Maar dat wil ik juist! En dat mensen mij dan bekijken en bewonderen omdat ik er zo mooi elegant bijloop!

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Sierlijk en elegant lopen is niet iets wat mannen normaliter doen, dat behoort toe aan de vrouw. Mannen trekken toch ook geen sexy lingerie of ondergoed aan? Dat jij hakken draagt is anders, niet per se verkeerd, maar je moet maar accepteren dat niet iedereen je zal accepteren en doen alsof het heel normaal is. En een plek waar ze je zou kunnen dragen? Tja, wat verwacht je? Een speciale plek waar iedereen laarsjes met naaldhakken draagt?

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Het wordt gemaakt omdat er blijkbaar vraag naar is, maar dat betekent nog niet gelijk dat het heel gangbaar is dat jongens hakken dragen. Dan ben je toch nog steeds een uitzondering.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongens kunnen net zo goed op hoge hakken lopen als meisjes. Waarom worden er anders laarzen met hoge naaldhakken tot en met 46 gemaakt?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • “Zo werkt de wereld” zoals j16 beneden mij zegt. Ik moet er zelf niet aan denken om op hakken te lopen, nog niet voor de fun.

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Waarom worden hoge hakken bij een meisje wel normaal gevonden en bij een jongen niet? Op hakken ga je veel mooier lopen of je nu jongen bent of meisje maakt niet uit. Je gaat veel eleganter lopen en je houding verbetert enorm op hakken. Ik snap daarom niet dat niet iedereen gewoon op hoge hakken loopt, jongens en meisjes.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Tuurlijk moet je doen wat je wilt, maar verwacht negatieve reacties. Zo werkt de wereld.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Negatieve reacties kun je verwachten!

    12 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten