Skip to content
22 reacties
1930 weergaves

Sport

Word je soms gevraagd bij een sport (bv zwemmen of wielrennen) om haar als schaamhaar, okselhaar of beenhaar te scheren?

16 jaar
5 jaren geleden

22 Reacties

  • Jongen 16 Je zou kunnen liegen omdat je geil wordt van dit soort rare praatjes. Het mag van mij, maar ik hoef je daarom nog niet te geloven natuurlijk. Kom vooral aan je trekken. Het is je gegund.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Welke sport doe je dan @j15?

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Yow wat ik vertel is egt waar wrrm zou ik liegen 

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Een coach gaat het niets aan of ik schaam- en okselhaar heb. Ik maak dat zelf wel uit en als het ze in welke sport dan ook niet aanstaat, laat staan gaan controleren (aangifte doen van aanranding!) ben ik daar eens weg. Ik denk dat een fors gedeelte hierboven gewoon lul verhalen zijn.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Van mijn balletleraar moet ik ook volledig onthaart zijn. Ik ben het daar mee eens en zorg daarom dat ik op tijd naar de schoonheidsspecialiste ga voor een full-body-wax. Dat geeft een goed resultaat. Mijn balletleraar is daarover erg tevreden.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat klinkt echt raar. Waarom gaan ze je verplichten om te scheren?
    Ik zit op turnen en ben super behaard, maar niemand zegt er iets van hoor.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik kan dit verhaal niet geloven. Maak je een grapje ? Als het wel waar is, moet het bestuur ingrijpen. Dit soort viezeriken moet worden aangeklaagd en onmiddellijk levenslang geschorst worden .

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • @21 onze coach wil niet dat de jongens overal haren hebben staat niet netjes en is lelijk zegt hij en hij controleerd gewoon iedereen op een rij staan effe armen omhoog gestrekt dan voelt en kijk hij als alles glad is dan voelt hij over je benen dat die glad zijn en daarna effe je strak sportbroekje late zakken en kijk en voelt effe dat het daar ook mooi glad is en is dat niet in orde dan mag je effe meegaan naar de aparte medische ruimte dan wordt je daar geschoren van je haren die je nog heb. Al is meegemaakt

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • @15 jaar, hoe bedoel je van onze coach moet dit en hij controleerde ons daar ook op? Ik zelf werk namelijk al een paar jaar in een sportschool en snap dit totaal niet. Waarom zou je dit van hem moeten en hoe controleerd hij dit dan bij jullie?

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • op waterpolo is het ons wel aangeraden schaamhaar te scheren , omdat het anders aan de zijkanten uitkomt ! (pikwijzer mag blijven staan )okselhaar trim ik ook 'k moet niet weten zo'n bos haar onder me oksels ! benen zijn ge épileerd omdat ik veel met de racefiets rijdt!!

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij schoonspringen gaat het wel degelijk ook om het uiterlijk hoor. Heb jij ooit al een teddybeer boven op de springplank zien staan? Of een gymnast gezien met plukken haar onder zijn oksels. Het gaat hier om het respect voor het publiek.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zit op een sportschool en onze coach die eist dat ook gewoon dat wij nergens geen haar meer hebben wij worden erop gecontroleerd ook ik heb nog niet zoveel maar alles moet weg en glad zijn

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Het gaat toch om de sportieve prestaties en niet om uiterlijk ? Voor uiterlijk kan je naar porno kijken.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Inderdaad zeer terecht dat de coach dit eist. Alleen jammer dat het nodig is dat de coach dit tegen de sporters moet zeggen. Sporters zouden dit gewoon uit eigen beweging al moeten doen. Wel goed van de coach dat hij de sporters er op wijst.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb zelf nog nergens haar maar in mijn waterpolo team zijn er genoeg jongens die dat wel hebben.
    Niemand eist dat je scheert. Is toch jouw lichaam.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb begrepen dat wedstrijdsporters het doen vanwege de lucht- en waterweerstand ! Het zal wel. Bij zwemmen en wielrennen en hardlopen hebben we het over minieme verschillen, dus alle beetjes helpen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Onze coach eist dat. Zwemmen, schoonspringen en waterpolo. Terecht vind ik. Zo'n harige atleet dat ziet er toch niet uit?

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij zwammen is mij dit nooit gevraagd. Ik zou het ook niet doen. Je ziet het soms wel bij anderen, maar geschoren okselhaar vind ik verwijfd. De rest van je beharing zie je niet zo.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn balletleraar eist een volledig onthaart lijf. Ik neem daarom regelmatig een full-body-wax bij de schoonheidsspecialiste.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij ons op de zwemvereniging word het niet gevraagd maar de meesten die het hebben scheren wel schaamhaar en okselhaar weg. Zelf heb ik alleen nog maar een beetje schaamhaar maar ook dat scheer ik gewoon weg. Niet omwille van het zwemmen maar wel omdat ik dat veel schoner vind. Van de oudere jongens zijn er ook die de benen scheren omdat dat gladder zou zijn in het water. Als ik dat ga krijgen dan doe ik die ook weg. Al dat haar vind ik bah.

    14 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten