Skip to content
23 reacties
754 weergaves

Geloof en harde hand.

Waar speelt geloof en harde hand ook een rol, en ben je hiermee eens of niet en pleeg je verzet of juist niet. Wie zit ook in een gezin waarin de bijbel boven de wetten van de samenleving staat.

17 jaar
6 jaren geleden

23 Reacties

  • Jongen 23, ben een aantal weekenden uit geweest , echt gedronken, te laat thuis, mijn ouders reageerden eigenlijk niet, ze dachten laat hem maar, had een soort van afzet,tegen alles, de regels,de wetten, maar klinkt gek, miste het toch,miste mijn vrienden en vriendinnen, het meisje waar ik op viel zag ik niet in de bar,wel in onze gemeente. Maar wilde afstand nemen maar kon het niet, miste alles eigenlijk, ik voelde toch daar hoor ik bij,heb gepraat met de jeugdouderling, heb met mijn vrienden gepraat die verrast waren dat ik toch weer terug kwam, alles lijkt nu anders,mijn ouders begrepen het wel ook al vonden ze het wel erg dat ik een andere kant opging,die ik nu toch niet wil,ben teveel aan mijn gemeente,mijn stad,mijn ouders en familie verslaafd, ook al begrijpt de buitenwerled dit niet, dat ik toch weer kies voor de wetten en regels waar jongens zoals ik zich aan te houden hebben,heb excuus gemaakt, voor mijn grote mond ,tegen stand tegen de jeugd ouderling,tegen mijn vrienden,was blij dat ze me weer op wilden nemen,heb nog wel een aantal gesprekken,mijn pa regelt dit niet, hij laat het aan de ouderling over, zal wel een boetedoening moeten doen,maar vind dit verdiend,toon je aan voor berouw.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Dit gelovige verhaal is niet aan mij besteed en ik trek het met op geen enkele manier aan. Je overtuigt niemand. Je geloofsgenoten waren het ongetwijfeld al met je eens.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik geniet van mijn leven jongen 20, aanvaard de regels en ben er gelukkig mee.Schaam me niet voor het geloof, de wereld is niet volmaakt, een uitbundig leven geeft op den duur geen vreugd, ga voor stabiliteit ook met meisjes die er ook zo over denken, daarbij zie het niet als een last,en accepteer de harde hand,want wordt met liefde gegeven en een wijs zoon laat zich tuchtigen om de ware weg te bewandelen.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Welke voordelen en welke weg ? Maak jezelf niets wijs en geniet van je leven !

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Geloof heeft ook veel voordelen en de bijbel wijst de weg.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat een flauwekul allemaal. Doe wat je wilt en prettig vindt. Baseer dit niet op wat voor godsdienst dan ook. Godsdiensten zijn door mensen bedacht om andere mensen een bepaald soort gedrag op te leggen.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • godsdiensten hebben al veel kwaad in de wereld gebracht zijn meestal gemaakt door mannen ( en voor mannen ) en hebben zeker niet het welzijn v.d. mens op het oog Ze geven de mens alleen schuldgevoelens waarbij de mens dan gemanipuleerd wordt God wordt daarbij afgeschilderd als een meedogenloos, hartvochtig en veeleisend wezen, terwijl het juist andersom is : God is liefde en houdt van alle mensen (zowel hetero's als homo's) en God maakt géén onderscheid, zoals de mensen doen - zonde is alles wat tegen de liefde ingaat (terreur, moord, verkrachtig, enz...) van elkaar en van onszelf houden is nooit zonde! We mogen van alles genieten voor ons welzijn en dat van een ander
    Seks is bij vele godsdiensten taboe en is de "moeder van alle zonden" terwijl seks juist een grote gave van God is, omdat Hij van ons houdt en ons dat genoegen gunt Alleen sommige mensen gunnen de mensen dat genot niet, meestal uit jaloersheid, vooral masturbatie wordt als zwaar zondig betiteld, (bij bijna alle godsdiensten) terwijl dit een groot genoegen en weldaad vooral voor jonge mensen is - seks, met wederzijdse toestemming, of alleen met jezelf is een prachtig geschenk van de Schepper en kan NOOIT als zonde bestempeld worden !!!

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • veel sterkte jongen 17 vergeet niet dat God enorm veel van je houdt en het beste met je voorheeft Je mag genieten van het leven, dat is ook de reden waarom je hier op aarde bent De Bijbel is wel Gods woord maar wordt niet altijd goed geinterpreteerd en teksten worden verkeerd uitgelegd waardoor men alleen maar schuldgevoelens krijgt Alles wat goed en gezond is voor je lichaam mag je doen seks is om ervan te genieten, maar dan wel op de goede manier
    Ga om met mensen/vrienden die het goed met je menen en die van je houden : liefde is het mooiste wat bestaat, want God IS liefde !!!

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Helemaal met je eens jongen 23, ben ts. Zit al 2 jaar ongeveer te denken om te stoppen met die kerk, noem geen naam,blijf discreet,maar het was allemaal zeer conservatief, buiten de maatschappij,geen omgang met mensen van de wereld, zelfs een aparte basisschool. Gelukkig is dit voorbij en kom ik nu in contact met andere jongeren dan alleen van de kerk, die steeds verder van mij af gingen staan,voelde de verwijdering. Wat kerst betreft dit jaar voor mij geen zwart pak, maar gewoon mijn eigen stijl,die ik gekocht heb zonder mijn ouders goedkeuring. Heb hun nu verteld dat ik stop met het geloof dat me opgedrongen wordt,, ik geloof wel, blijf ook geloven maar niet meer in een instituut waar ik me niet thuis voel meer. Mijn ouders waren geschokt, boos, ze hebben zelfs al weer hulp in geroepen van een ouderling, de bijbel werd er weer bij gehaald, maar heb gezegd dat ik niet meer praten wil met een ouderling,of wie dan ook, mijn beslissing staat vast, ga de laatste tijd al meer om met vrienden en vriendinnen die niet tot onze kerk behoren, ja, ze zien wel in dat ik het meen, dat ik niet meer wil, en dat dreigementen niet helpen meer, die tijd is voorbij,ook al hebben hun er grote moeite mee, ik wil normaal en in vrijheid geloven en niet met angst en dreiging van zonde besef dat iedere keer maar weer gepreekt wordt, bedankt voor je reactie.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • er zijn enorm veel Godsdiensten in de wereld en alle beweren de waarheid te hebben : maar niemand heeft de waarheid !
    Godsiensten zijn gemaakt door mensen (meestal mannen ) het monothéisme (één God) laat een strenge,veeleisende God kennen, terwijl het juist anders om is : God is liefde en Hij houdt van alle mensen. Bij die Godsdiensten is seksbeleving hun stokpaardje en NIETS mag en NIETS kan De mensen krijgen hierdoor schuldgevoelens en worden dom en meestal arm gehouden ...
    Bij hen mag je niet genieten van het leven en het leven is bij hen alleen LIJDEN !!! Gelovige ouders zijn meestal streng en hun kinderen wordt veel genoegen ontzegd, ook al omdat ook de ouders dit hebben meegemaakt : al wat met genot te maken heeft is taboe
    De meeste oorlogen hebben met Godsdienst te maken en terroristen doden in "naam van God" Zonder deze Godsdiensten zou het leven mooi zijn, helaas dit is verre van zo !!!

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 21 anglicaans komt deze kerk ook in nederland voor, heb geen ervaring met andere kerken, krijg ik de kans ook niet voor.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Dus mijn topic had anders opgezet moeten worden, zo van wie heeft nog te maken met een harde hand, alleen speelt bij ons thuis het conservatieve geloof hierin een rol.Maar kan dus ook andersom zijn jongen 21.?Ontstond hierover dan geen botsingen tussen je ouders, mijn moeder zwijgt.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Snap het niet jongen van 23 , ontken je dat het niet gebeurd bij andere gezinnen of dat er jongens zijn die ergens het er wel mee eens zijn.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Omdat je oogst wat je zaait zeg ik dat het niet zo is.

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Wordt hier gesuggereerd dat alleen gelovigen een harde hand toe passen, zijn genoeg gezinnen die niet geloven maar wel in een harde hand, daarbij geloven zelfs veel jongens dat ze het daad werkelijk nodig hebben,en wie zegt dat het niet zo is.?

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • J17, jij voelt dat het niet bij je past. Je vrienden leven in dezelfde sfeer en passen zich daar (nog) bij aan. Ergens ben jij wakker geworden, dat is mooi en goed, maar ook lastig. Probeer er maar een paar jaar tussendoor te laveren, zorg dat je straks een baan kan krijgen en dan ben je ineens weg daar. Jouw leven zal anders zijn en dat zal in het begin lastig zijn, maar je gaat dan wel tot je recht komen omdat je jezelf kan zijn. Ik heb het meegemaakt. Sterkte.

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Mijn vader is Nederlander en hij is atheïst. Hij was thuis degene met de harde hand. Mijn moeder is Engelse en Anglicaans. Dat is een godsdienst die de mensen helemaal niet onderdrukt of sws als zondig beschouwt. Nu woon ik niet meer thuis maar als ik ff kan, ga ik nog graag met haar naar het anglicaans kerkje. En heerlijk uit volle borst die prachtige hymnen meezingen. Ze is zo trots op me dan. Ze straalt dan gewoon tegen de andere kerkgangers. En na de dienst gaan we met de andere kerkgangers naar een Engelse pub om de keel te spoelen. Niet elke religie is kommer en kwel hoor.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 23, ze weten niet beter, angst speelt ook een rol, veel ouders en ouderlingen hebben een autoritair gezag, tegenspraak wordt niet geduld, zijn er meer jongens van mijn leeftijd die dit mee maken? Studeren,andere stad, ja, zijn mijn ouders fel op tegen, op alleen wonen, met vrienden kan ik er niet over praten, zeggen gewoon,onze ouders weten wat het beste is voor ons. Maar pleeg wel eens verzet, maar dan is het weer verzet moet je breken dit advies wordt dan gegeven met bijbelse normen.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Hm, ja, ze weten niet beter. Jij wel, je voelt goed wat je daar niet vinden kan. Je bent al 17, zoek een baan om op jezelf te gaan wonen, of ga studeren in een andere stad. Zorg goed voor jezelf. Laat liefde je gids zijn: vrienden, misschien familie die niet onder zo'n juk leeft, hier op dit forum. Je bent niet alleen.
    J15: Koran of Bijbel, maakt maar weinig uit, ze hebben dezelfde oorsprong en zijn verworden tot gesels daar, waar liefde ooit bedoeld was. Heb geduld tot je op jezelf kan wonen.

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Waarom geef je ts een tip voor boek van Godfried G. jongen 23 waarin homosexualiteit een rol speelt.? Zelf gay, ken het boekl wel. Tip, zie you tube gesprek Margreet Dolman met schrijver Godfried G.

    20 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten