Skip to content
13 reacties
754 weergaves

Beugel doet zo erg pijn

Vandaag heeft de ortho mijn beugel weer strak gezet. Nu doen mijn tanden weer zo veel pijn. Hij zegt dat dit normaal is en er bij hoort. Doet het bij jullie ook zo veel pijn?

18 jaar
6 jaren geleden

13 Reacties

  • Paracetamolletje? Je mag er max. 6 per dag als ik het goed heb (check bijsluiter!!!). Heeft mij enorm geholpen na ook een tijdje martelen.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Een operatie doet pas pijn. Heb nog steeds een beugel. Ben in januari geopereerd. De bovenkaak is naar voren gebracht en de onderkaak iets naar achteren. Deze correctie was alleen met een beugel niet mogelijk. Ben super blij met het resultaat. Maar dan stelt het aandraaien van de beugel en elastiekjes niets voor.....

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • De orthodontist heeft weer aan mijn beugel gewerkt. De beugel staat nu echt super-superstrak en doet ontzettend pijn. De orthodontist zegt dat dit bij mij zo moet voor een goede correctie vsn mijn tanden. Maar ik kan deze marteling niet meer aan! Mijn moeder zegt dat ik niet moet zeuren want wie mooi wil zijn moet piin lijden.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Helaas maar het hoort er echt bij. Je tanden gaan nl. niet vanzelf weer recht staan, anders hoefde je geen beugel :-) In de eerste dagen trekt de metaaldraad je tanden telkens weer een beetje naar de juiste plek toe. De dagen daarna neemt de pijn af en zorgt de draad ervoor dat je tanden op de nieuwe plek blijven. Met opnieuw strak zetten begint het weer van voren aan enzovoort tot de boel goed staat. Heeft bij mij ruim 3 jaar geduurd. Heeft de ortho je dat niet uitgelegd dan?

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Weer naar ortodontist geweest en nu doet mijn beugel weer superveel pijn. Echt heel erg. Iedereen zegt dat dit normaal is en er bij hoort. Weet iemand of dit echt zo is? Ik heb al paracetamol, maar het doet nog steeds pijn. Dit is echt pijn lijden.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Mag hij doen. Operatie mag ook. Kan ook pijn doen achteraf

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb momenteel ook een beugel en heb hetzelfde problem. Tip pak een pijnstiller zoals een paracetamol, get helpt veel.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Pijn doen ontkom je niet aan, maar het moet na een dag toch wel een stuk minder zijn, anders zit het toch te strak. Als het te vervelend voor je is, ga dan even langs en laat het iets losser zetten.

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Mag een orthodontist dit eigenlijk wel bij mij doen? Ik vind een beugel zo strak zetten dat het pijn doet een vorm van mishandeling.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb ook een beugel gehad tussen mijn 13 en 15 jaar en na het aanspannen deed het nogal pijn gedurende een dag. "s Anderendaags was het een beetje gevoelig maar niet lager dan dat.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • ja hoor is normaal. soms wel tot 4 dagen pijnlijk. gebruikte die tijd altijd paracetamolletje half uur voor het eten. pijn is dan iig de helft minder en je kunt een beetje prettig eten (nou ja, bijna dan :-) ).

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • wacht maar tot je elastiekjes krijgt... die doen nog meer pijn

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Hoi. Ik heb zelf 4 jaar lang een beugel gehad en ik heb soms ook hele erg pijn gevoeld. De pijn kwam altijd terug wanneer hij het weer strakzette. Vooral de eerste 2 dagen zijn even doorbijten... Maar na een dag of 3 is dat weer helemaal weg! Wat je voelt is normaal. Het hoort erbij. Voor je het weet staan je tanden weer keurig recht. Succes!

    17 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten