Skip to content
23 reacties
4351 weergaves

Wat dragen onder wetsuit(duikpak)

Wat dragen jullie onder jullie wetsuit? Ik ga binnenkort beginnen duiken maar ik weet niet wat ik eronder aan moet.

15 jaar
6 jaren geleden

23 Reacties

  • Dat plassen maakt toch ook niets uit, je plas is in principe steriel, het is je eigen plas ook nog en er zitten alleen wat afvalstoffen uit je eigen lichaam in, je kunt het zelfs drinken, uiteindelijk komt er toch water van buiten in en spoelt het weg daarom heet het een wetsuit en nogmaals de meeste duikers of surfers dragen niks onder hun duik- of surf pak, zie ook het probleem nog steeds niet huur-, leen of eigen pak kwestie van even schoonspoelen maar echt nodig is dat niet eens.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Hallo, Topicstarter hier. Ik heb dus een eigen wetsuit dus geen leen- of huurpak. Dat van dat plassen doe ik niet maar ik draag er wel gewoon niets onder.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • jongen 12 maakt toch niets uit of trek jij een gewassen onderbroek of spijkerbroek van je vriend niet aan als dat nodig is, je wordt helemaal nat dat pak ook dus ik zie nog steeds het probleem niet, als je een speedo of onderbroek aan houdt wordt ook alles nat of denk je dat dan het water in het pak zich niet mengt met dat in je speedo of onderbroek, moeilijk doen over iets wat niet moeilijk is lijkt mij.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • J20 volgens mij heeft de Ts het niet over het even naakt zijn maar wat je onder dat pak aantrekt als je er een leent, en er dus meer mensen erin gezeten hebben

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Helemaal niks, doen de meeste duikers en surfers idem dito, begrijp het probleem eigenlijk niet als je dat niet wilt houd je toch een speedo of onderbroek aan maar als je daarna moet omkleden is dat ook nat en moet je ook in je nakie staan dus niks is net zo makkelijk.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Gewoon je speedo. Wat anders? En waarom zou je daar in je blote billen in moeten? Daar is geen enkele reden voor. Seksuele fantasieën van posters hier.....
    Maar inderdaad; het is waar dat duikers en surfers vooral in het koude seizoen vaak eerst in hun pak plassen. Er vormt zich dan een dun laagje tussen het pak en hun lijf en dat heeft een aangename temperatuur. Doe je dat niet en stap je zo het water in, dan voel je dat laagje omhoog komen en dat is dan koud water. Brrrrr. Maar hygiënisch is dat niet natuurlijk. Zeker niet in een huur- / leenpak.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi. Ik duik al sinds mn 12e en zou andviseren om met een huurpak iets van een onderbroek/speedo er onderaan te doen. Je weet niet wie er van te voren mee heeft gedoken en of die het goed gewassen heeft. Er is een gezegde in het duiken: Er zijn mensen die in hun wetsuit plassen, en er zijn mensen die er over liegen. Als je een eigen wetsuit heb zou ik ook lekker naakt gaan. Veel plezier nog met duiken!!

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Gewoon met je blote billen in dat pak

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 15 Je hoeft echt niet in iemands kruis te knijpen om te zien of het wetsuit strak genoeg zit. Dat kan je gewoon zien zonder iemand aan te raken. Wat er gebeurd is, is seksueel misbruik en de dader moet gestraft worden voor aanranding.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • @Jongen 16, Misschien was het gewoon om te kijken of het wel strak genoeg zat. Het is belangrijk dat een wetsuit strak om je huid zit.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 12 Je weet zelf ook wel dat je niet in je kruis geknepen mag worden door die viespeuk. Meld het aan het bestuur van je vereniging en aan je vader. ik neem aan dat je het niet wilde en je je er tegen verzet hebt.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • De 1e keer duiken ging ik ook gewoon naakt erin en de begeleider voelde toen in m’n kruis of alles goed zat. Geen idee waarom hij dat deed weet iemand van jullie dat?

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je een zwembroek er onderaan doet dan is de kans groot dat die toch uitgaat als je de wetsuit uit trekt.
    Je zou een lange wielrenbroek zonder zeem kunnen nemen maar zonder is gewoon normaal.
    En strak in het kruis, nou en? je bent toch wel een jongen en dat mag best worden gezien.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • naakt, dat doe ik ook.  

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Niks

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Doe een speedo hydrasuit badpak aan. Doe ik maar mijn vriend ook! Zit heerlijk.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • De meeste jongens met wie ik duik dragen er niets onder. Ikzelf ook niet.Je kan inderdaad behoorlijk bobbels van je geslachtsdeel zien en ook een stijve . Bij mannen onder elkaar hoef je je niet te schamen en ia=s dat seksueel niet opwindend.Je ziet het natuurlijk wel, maar niemand maakt zich er druk om. Het gaat om het duiken.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Gewoon naakt ofc

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Topicstarter: Ik ben vannamiddag voor het eerst gaan duiken. Ik had besloten er niets onder te dragen. Het duiken was leuk! @Jongen 18: Dank je voor je antwoord, het is waar dat je je kruis wat beter ziet. Dat merkte ik bij een vriend die mee dook en jullie advies ook volgde. Bij mij merkte je er niets van omdat mijn pik niet zo groot is. @Jongen 17: Ik heb dat ook even geprobeerd maar het was ontspannender zonder. Toch bedankt voor je advies!

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Duikers geen idee. Surfers niks. Wij chillen graag achteraf nog wat met onze suit zo laag mogelijk.

    18 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten