Skip to content
7 reacties
201 weergaves

Welke opleiding

Ik moet aankomend jaar een opleiding kiezen maar heb geen idee welke. Hoe zijn jullie daar achtergekomen ? Welke opleiding doe/deed je ? Wat wil/wilde je er mee worden ? Welk niveau is het ?

16 jaar
6 jaren geleden

7 Reacties

  • Thnx @jongen 16. Je hoeft ook niet te worden wat je vroeger wilde worden;) maar het kan je wel helpen met waar je interesses en passies liggen. @jongen 17: mooi dat je een leuke opleiding hebt gevonden! Mag ik vragen welke het is geworden?

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb begin havo 5 hulp gevraagd aan de studie begeleider maar ik had daar al na een paar sessies geen zin meer in omdat ik het gevoel had dat ik er niet verder mee kwam.
    Rond december had ik een beter inzicht waar ik goed in was en dus ging ik meer richting die vakken kijken.
    Ik heb ook gekeken waar ik mezelf zou willen zien// zou willen worden.
    Toen ben ik dus naar een paar open dagen in de buurt geweest (ik heb niet genoeg geld voor op kamers te gaan dus ik kan niet ver weg).
    Na die open dagen had ik één opleiding waar ik zelf een goed gevoel bij had.
    Dusja nu begin ik 3 september op die school en ben benieuwd hoe het zal gaan

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ga waarschijnlijk als ik klaar ben met de havo een tussenjaar doen en als ik dan nog steeds basisschool juf wil worden ga ik een hbo pabo opleiding doen. Maar het lijkt mij ook wel leuk om timmervrouw te kunnen worden dan doe ik daar een opleiding voor. Maar misschien kom ik wel heel iets anders tegen in het tussenjaar en doe ik voor dat vak een opleiding.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Yep, wat j22 zegt is een goede manier. Maar dat wat je vroeger wilde worden werkt vaak niet meer als je 16 bent. Ik mag nog ff door, zit nu in vwo4 en heb nu mijn richting moeten bepalen. Maar wel grappig; vroeger wilde ik componist worden, net als mijn vader. En ik ben er al zeker van dat ik na vwo naar het conservatorium kan. Ben al toegelaten en zit daar nu 1 dag in de week. Ik doe daar klassieke en moderne muziek, (vleugel en synthesizer) Echt super chill.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Je vind vast wel een test ofzo op Google

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Hey. Lastig om een opleiding te kiezen! Heb je nog helemaal geen idee? Vaak wordt vanuit je school wel het een en ander gedaan qua begeleiding bij het kiezen. Je kan ook zelf online tests doen om te zien wat bij je past. Niet dat die heel betrouwbaar zijn, maar misschien geeft het je wat richting. Verder kan je nadenken welke vakken je nu leuk vind, welke hobbies je hebt, wat je vroeger wilde worden etc. Daar valt misschien ook wel een richting aan te kopppelen. Misschien hebben je ouders en vrienden ook wel een idee wat bij je past! Als je dan een beetje een richting hebt kan je open dagen van opleidingen gaan bezoeken. Lees je online via de site in wat je precies kan verwachten. Ikzelf wilde ooit iets economisch gaan studeren omdat mn pa bij een bank werkt en ik verder ook geen idee had. Ik ging toen naar open dagen en dacht, ik heb echt geen zin in die cijfertjes de rest van mn leven. Bij een van die opleidingen zat ook wat van rechten, dat leek me wel leuk. Daar heb ik me toen in verdiept en toen ben ik HBO-rechten gaan studeren. Heb jij al een idee welke richting het ongeveer moet worden? Technisch? Sociaal? Iets met taal?

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb zelf nagedacht over welke vakken op school ik het leukst vond en waar mijn interesses lagen. Zo kon ik een aantal studies bedenken die me leuk leken. Vervolgens heb ik open dagen bezocht en ben ik gaan proefstuderen, om dat lijstje steeds verder in te korten totdat ik uiteindelijk een keuze kon maken.

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten