Skip to content
24 reacties
2433 weergaves

Jullie ervaring over de keiweek,zuipen, ontgroening,studenten corps.

Wie heeft dit alles mee gemaakt, ik zelf niet, nog niet, maar wie weet,maar wel een oudere vriend van mij, die ondanks alle negatieve berichten over extreem geweld zowel in Nederland als Belgie plaats vind wat tegenstanders oproept om te stoppen en begrijpelijk volgens mij. Maar die vriend vind dit onzin en vind dat je deze traditie's niet zo maar af kunt schaffen.Omdat het een band schept die je nooit meer beleeft volgens hem, zelf is hij corps lid en heeft een bestuursfunctie, en vind dat buitenwereld zich er niet mee moet bemoeien, hij noemt het een cultuur waarin dit nu eenmaal verbonden is.Wie vind dit ook of juist niet.?

18 jaar
6 jaren geleden

24 Reacties

  • Net het Belgische tv nieuws gekeken en ja hoor, weer een dode bij een ontgroening of "studentendoop" zoals ze dat hier noemen. Net dezelfde ingrediënten als bij ons toen. Alles spiernaakt - deze jongens moesten in een sloot tot ze onderkoeld waren - mishandeling en massa's rotzooi slikken. Eentje is dood, nog drie andere op intensive care. Schandelijk dat dit nog kan. Ik ben nog steeds razend over wat ze me toen geflikt hebben maar deze jongen heeft het (alweer) niet overleefd. Dus mijn oproep aan Nederlandse jongeren die in België willen studeren : DOE NOOIT NEVER EVER MEE AAN EEN GEHEIME DOOPCEREMONIE.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ken jongen 18, hij heeft me het boek laten zien maar kende het al, wie het coc weleens bezoekt weet dat het daar ook ligt tussen de oudheden van boeken. Was indertijd spraakmakend dit boek, nu,nog wel te bestellen via internet. Maar de dienstplicht bestaat niet meer, frustratie, verveling speelden hierin een rol, maar wel herkenbaar. Maar misschien ook een excuses voor ontkenning van jezelf als homo dat je toch hetero wilt zijn. Dit bespeur ik bij deze jongen,die ook ontkent, maar wel interesse heeft. En lichtelijk toe gaf dat hij zelf wel eens uitgedaagd zou willen worden tot deze vorm van toetreding. Latent homo gedrag,wat niet klopt volgens mij, in veel culturen is dit gangbaar en normaal voor de jongen die nog niet klaar is voor volwassenheid en een huwelijk.

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Beetje verkapt of latent homo gedrag bespeur ik soms bij hetero jongens, een ontgroening is een algemeen excuses soms om een andere jongen in zijn blootje te zetten,vond een oud boek hierover van ,, het leger maakt een man van je"in een kringloop winkel, en dacht toch eens lezen. En dat ging hier over.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Hetero of homo maakt niet uit, maar ontgroenen of uitdagen is toch meestal gekoppeld aan de hetero. En je hebt altijd voor en tegen standers, maar het is toch niet verplicht om je ergens bij aan te sluiten.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • J.17 ook hetero jongens kunnen zich aan getrokken voelen tot een vriendenclub, studenten clubs zijn nog altijd populair,ook de klassieke waar meiden taboe zijn.Een inwijding is traditie en mag best stoer zijn, geen mishandelen,of echt vernederen gaat te ver,maar zoals op Amerikaanse highschools een paar klappies met de paddle moet kunnen, ondanks commentaar vind ik dat dit moet kunnen.ps zelf homo.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ben die jongen die ingewijd was in een vrienden groep,maar die groep heeft maar een paar maand geduurd. Dit wil toch niet, jammer, maar 2 hadden of hebben al een vriendin, die andere jongen vond het ook niet echt leuk meer. Ze kiezen toch voor de meiden, behalve ik, toen ik vroeg waarom ze mij gevraagd hadden kreeg ik als antwoord,we wilden je uitdagen,en je trapte er in, maar zie het als gein,en we dachten ergens dat je op jongens viel, daarom hebben we je enigszins getest,maar vonden je wel dapper. Twijfel nu ook aan mezelf,hebben ze gelijk,ben ik homo.En daarom zo geinteresseerd in een vrienden club, maar voel me enigszins gebruikt,maar zit er niet echt mee. Wie begrijpt me enigszins.?

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Dat het verboden is wil nog niet zeggen dat ze zich er aan houden, waar bemoeien ze zich mee, laat dat aan de jongens van het leger zelf over, dus zal misschien nog wel gebeuren?

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 21, mijn oom vertelt dit, ook over zijn reizen en belevenissen, over een ontgroening niet veel.Alleen toe de regering de baksplanktraditie wou verbieden was hij tegen,omdat het ook veel gein en lol en leedvermaak gaf . En omdat het toch stoer was om zo afscheid van je jeugd te nemen.Zelf geen ontgroening nog mee gemaakt.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Mijn vader is een ex-marineman en denkt er net zo over. Je bent geen echte man als je niet ontgroend bent. Wanneer ik die verhalen hoor hoe het er op de basis aan toe ging dan ben ik er nog goed van af gekomen aan de universiteit.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Mijn oom is vroeger ingewijd bij de marine en 21 jaar geslagen met de baksplank, maar hij vind het larie dat het afgeschaft is, omdat het traditie was dat nog wel in andere landen geaccepteerd wordt. Ergens met hem eens of ben ik grazy.?

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Duidelijk jongen 21, het zijn hetero jongens die dit dus deden, soort van machts misbruik noem ik dit, kan me voor stellen dat je er nog boos om wordt, dit ging te ver, maar bedankt voor je uitleg.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen20, dit gebeurde aan een buitenlandse universiteit. In Nederland is zoiets ondenkbaar. Het begon studentikoos en vrij onschuldig maar door de drank liep het volkomen uit de hand. Met "verkapt homogedrag" bedoelde ik niet dat homo's dit soort dingen doen maar dat de ontgroeners het opwindend vonden om heterojongens te dwingen tot intieme dingen. Zo herinner ik me nog dat de ene groep feuten naakt op de grond moest liggen en de andere groep push-up's doen boven ze. Zodat je telkens mekaar raakte met je piemels. Dat was buitengewoon vernederend en het maakt me nog steeds boos.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 21 toch even een opmerking, weet niet waar dit gebeurde deze bizarre gebeurtenis bij jou?Je zegt en meerderen met jou verkapt homo gedrag. Dat woord homogedrag klopt dat wel, alsof dit gewoon lijkt bij homo's, denk zelf dat de meeste homo's dit tegen staat dat geweld erbij zoals aan de haren trekken, neem aan dat het hetero's waren die dit deden dus noem ik het geen homo gedrag maar meer een gewelddadig gedrag.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Wij moesten andere jongens schoon likken die ze met nutella en pindakaas ingewreven hadden. En in een kring zitten met onze benen wijd open en met een balletje gooien tussen de benen van de overburen. Alles helemaal naakt en we werden uitgescholden en vernederd en zelfs aan onze haren getrokken. Nou, als dat geen verkapt homogedrag is dan weet ik het ook niet. Na twee jaar heb ik nog wel eens een nare droom van.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 20 als vriend mag je dit denken, maar zoals je zegt verkapt homogedrag is een gedrag van hetero's, dus of ik nu hetero of homo ben, dat maakt dus niets uit.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 17, allemaal goed en wel, noem het toch verkapt homo gedrag.Maar ook herkenbaar voor de hetero, al denk ik dat jij homo bent.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongensromantiek ha ha, nu een echte ontgroening wil ik het niet noemen, geen zuip of extreem gedoe. Alleen we zijn een stel jongens die bij elkaar zijn, via ,via, meiden houden we op afstand en houden van jongensachtige meligheid van vrienden.Beetje stoer,beetje macho, vandaar die traditie.Veel lol en leedvermaak van de makkers die er al bij horen.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Niet normaal,ben vriend jongen 17, heeft er met mij over gehad.Maar als hij er zelf achter staat dan is het prima toch, mag het wel die onvervalste jongensromantiek, die dit nog kunnen waarderen om er bij te kunnen horen.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Wou ook bij een vriendengroep horen, vereiste wel dat ik me moest bewijzen,heb toe gestemd, vond het ergens normaal dat ik als traditie een aantal slagen op mijn kont kreeg.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Als je bij een club aan sluit, dan weet je dat je dit kan verwachten en zou er niet te moeilijk over doen, beetje een vent tonen ha ha.

    17 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten