Skip to content
16 reacties
916 weergaves

Teamgeest.

Wat roept bij jullie het woord teamgeest op. Je hoort hier veel over,op scholen op sport, in het leger, bedrijven, clubs,scouting,de woorden,werken,opbouwen,versterken ,kweken aan of van teamgeest zijn hier van toepassing, wie heeft ervaring zowel positief als negatief,en dan bedoel ik dus het presteren van een groep, wat alles kan zijn.

17 jaar
7 jaren geleden

16 Reacties

  • Dienstplicht is verplicht en daarom kan het bijna nooit een hechte groep worden vind ik.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Waarom moet je een kerel worden,wees gewoon jezelf.Dan ben je een vent. Als ik in een team wil of tot een club wil behoren bepaal ik dat graaf zelf.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Mijn pa zegt altijd dat ze in dienst een kerel van je maken, hoor ik vaker.Hij vind het jammer dat ik niet meer opgeroepen wordt,wat team betreft, je wordt een team zegt hij, gekweekt dus, zelf vind ik het een beetje branie van hem altijd die verhalen van hem.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Militaire dienst wordt vaak gezien als team. Maar vraag me af toen de dienstplicht nog bestond waren alle die jongens wel voor een team bereid,vooral als je een eenling bent.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Een inlijving kan verschillend zijn. Als eerste als een proces van zaken of personen die verbonden worden, waarin kracht,macht en wetten een geheel vormen, als tweede,bij gelijkwaardigheid spreekt men over een fusie,en als derde bij vrije keuze spreekt men tot toetreding.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Teamgeest, toch een soort inlijving in een groep.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Bedankt jongen 17 voor je uitleg. duidelijk. Best een leuke topic.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Goede vraag J17. Een club is een verzameling van individuen en teams. Bij een teamsport zoals voetbal, zijn er natuurlijk teams. Maar bij golf is dit niet zo. Een team is een groep spelers, die samen moeten werken voor een resultaat. Maar een club is vaak vrijwillig, je wordt er dus ook niet voor betaald. Teams zie je niet alleen bij sport, maar ook bij scholen. De teamleider op en school zorgt samen met de leraren voor goede resultaten bij leerlingen. De teamleider in een supermarkt zorgt samen met de vakkenvullers voor goed gevulde schappen. Maar zij worden ervoor betaald. Daarom is dat geen club, maar gewoon werk. Ik hoop dat het duidelijk is, het kan een beetje subjectief zijn omdat ik het heb geformuleerd als hoe ik het beschouw.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat is het verschil tussen een team of club?Is scouting een club of team.Zelfde voor een studentenvereniging .

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Vrijwillig aansluiten , eens , maar je komt soms niet zomaar in een team of in een groep,of club, en dan bedoel ik sommige motorclubs waar je toch als aspirant lid een tijd mee moet lopen, om de wetten en regels te leren van de club, en dan pas word je ingewijd.De politie werkt ook met een team zoals ze het noemen en ook in de zorg, allemaal heel verschillend.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Teamgeest is volgens mij alleen optimaal als elk lid van het team vrijwillig aansluit. Alleen dan krijg je mensen in een groep met dezelfde ideeen en doelen bij elkaar. Zo creeer je een sterke band in een groep. Zodra één persoon een groep samenstelt krijg je nooit de optimale teamgeest omdat het belang/doel van de samensteller telt en niet dat van het team.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Wel interessant, moeilijk, maar wel om over na te denken zoals jongen 20 zegt. Maar je kunt de teamgeest van een voetbalclub niet vergelijken met de teamgeest van een leger corps wat ik hier lees. Of juist wel.Teamgeest kweken is dit agressief? maar snap het wel, klinkt militaristisch.Soms kom je noodgedwongen in een team terecht, maar je kunt ook vrijwillig voor een team kiezen. Op school, je werk, in sport, studentenvereniging,politieke beweging, kan wel doorgaan, maar teams zijn overal in te vinden,alleen hoe ga je er mee om,het besef een éénheid te moeten zijn, niet iedereen kan dit. of kun je dit leren.?

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Teamgeest kweken komt bij mij als eenling wat agressief over.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Saamhorigheid in het corps.Een eenheid vormen van een team dat elkaar blindelings kan vertrouwen, ben dus militair.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Interessant, zelf zit ik op scouting. Ten eerste wordt het versterkt als de groep hecht is. Omdat de groepen niet worden veranderd op scouting, wat bij voetbal wel het geval is, is de groep in de loop der jaren zeer hecht geworden. Met scouting ga je op kamp, en dan heb je als groep ook doelen. Voor sommige doelen moet er gewerkt worden. Dit wordt ook gedaan. Je wordt als het ware beloond met een gratis kamp in de zomer naar een relatief ver land.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Hou van topics waar je moet bij nadenken. Teamspirit? Lastig in woorden te vatten. Groepsgevoel? Samen zijn we sterk? Zoals de phalanx bij de oude Grieken. Jij beschermt je maten links en rechts met jouw schild. Doen zij op hun beurt voor jou. Zo is een phalanx onkwetsbaar. Wanneer jij het opgeeft, sneuvelen jouw strijdmakkers ook. Zoals de 3 musketiers uit de roman van Alexandre Dumas: Un pour tous, tous pour un. Een voor allen, allen voor een. Teamspirit is een mix van dat alles. Niet alleen die highfive, nee, het zit veel, veel dieper.

    20 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten