Skip to content
3 reacties
279 weergaves

Vrienden kopiëren me

Ik heb op school een vriendengroepje met 4 jongens.
Het probleem is dat ik ze al ken vanaf het begin van de 1ste klas en dat ze nu me opeens van kopiëren.

Nou kleed ik mij sinds halverwege de 1ste best wel alternatief. Ik hou van studs ( van die riemen met ijzeren blokjes of pyramidestuds). Ik draag mn broek altijd wat lager. Je ziet mn riem zo altijd. Ik was voordat ik dat deed echt ontzettend verlegen, maar er ging op een gegeven moment een knop om. Ik werd sociaal, en ik kreeg schijt aan de wereld, kreeg respect omdat ik me anders kleedde van de klas en had nauwelijks problemen. t Enige probleem was dat mijn vrienden nooit wat zeiden, maar ik kon ook goed omgaan met de rest van de klas. Ik luister voornamelijk Metal maar ben geen emo ofzo.

Laatst kwam vriend K aan van; ik wil me alternatief gaan kleden. Ik had zoiets van; Best joh, zal vast niet zo erg zijn. Hij vroeg waar ik mijn studsriem had gekocht en ik zei ja op een festival. Hij; ik wil er ook zo een.

In de laatste weken voor de zomervakantie zagen mijn vrienden er alle 3 opeens heel anders uit. Vriend M had zijn haar precies t zelfde geknipt als ik. Vriend K en I waren mijn muziek gaan luisteren. Ze droegen alle 3 ineens Studsriemen.

We worden we nu gewoon uitgescheten door de klas, dat werd ik nooit, omdat vriend K & I nogal arrogant overkomen denken ze dat we allemaal zo zijn. We zijn nu een apart groepje in de klas en iedereen noemt ons "die Emo's".

Hoe moet ik hier nu mee omgaan?

15 jaar
7 jaren geleden

3 Reacties

  • Dank je voor je reactie jongen van 20! Ze geven ons volgens mij ons vooral deze naam omdat we allemaal studsriemen om hebben en twee van ons wel arrogant zijn. Vroeger was ik de enige die studsriemen droeg, maar nu doen mijn vrienden dat allemaal, waardoor we zo gezien worden als een groep.
    Ik vind het gewoon vervelend dat ze me nadoen, waardoor hun negatieve dingen ook op mij terecht komen. Maar ik durf er nog niet met ze over te praten

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat vervelend dat de klas jullie nu "emo's" noemt. Begrijp ik het goed dat de klas jullie deze naam gegeven heeft, omdat twee van je vrienden arrogant zijn en de klas dus denkt dat jullie allemaal zo zijn? Heb je al eens met je vrienden gepraat? Misschien zou het een opluchting voor je zijn om je gevoel bij hen te uiten. Ik lees het graag van je!

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Als je je zo vreselijk aan hun irriteert, waarom ben je dan nog met ze bevriend?

    16 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten