Skip to content
8 reacties
535 weergaves

Voorhuid

Help!!! Ik las dat je je voorhuid moet wassen ofzo maar ik krijg het niet over mijn eikel omdat ik te bang ben dat het pijn gaat doen! :( ik probeer het maar het lukt niet.. ik heb best een grote :/ tips?

14 jaar
7 jaren geleden

8 Reacties

  • hou er rekening mee dat die zalf niet altijd werkt. het kan zijn dat je al te oud bent en het probleem blijft zoals het is of na een tijdje weer erger wordt. besnijden is dan misschien de oplossing. wacht er niet te lang mee om naar de huisarts te gaan. operatie stelt niets voor, echt waar (heb ervaring). beter besneden zijn en een leuk sexleven dan jarenlang gedoe met een nauwe voorhuid

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Als je naar de huisarts gaat krijg je zalf en moet je oefenen maar dat gaat heel makkelijk want dat doe je toch al elke dag.
    bij mij gaat het velletje er nu wel over nog wel een beetje strak maar dat is niet erg.
    laat niet in mij snijden.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Behalve als het echt heel erg is dan kan je proberen on in bad te gaan zitten of onder de douche en dan voorzichtig je voorhuid naar achteren halen evt wat baby olie gebruiken om het glijden te bevorderen.
    Doe het wel voorzichtig het moet niet in een ruk maar zachtjes maar wel iets stevig trekken tot het echt zeer gaat doen.
    Gaat het bloeden dan is het toompje in gescheurd en moet je stoppen maar het kan wel een paar keer zijn voor je je voorhuid over je eikel kan krijgen denk maar gerust dat het wel een paar weken kan duren en dat je steeds wat bloed kan verliezen.
    Ook krijg je een branderige gevoel na het plassen dan moet je je eikel wassen met lauw warm water en nooit maar dan ook nooit zeep of shampoo gebruiken.
    Wil je toch je eikel wassen denk dan er eens aan om de douchekop er af te halen en dan het water rustig te laten stromen.
    Je kan dan de slang of het stuk waar de douchekop normaal op zit op je eikel plaatsen en evt met je vingers de voorhuid afsluiten zodat er genoeg water tussen je voorhuid en eikel komt.
    En wees niet bang voor een huisarts die ziet dagelijks wel iemand die zijn broek moet laten zakken.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Je moet het gewoon een keer doen. Ik vond het vroeger ook altijd eng om te doen omdat het in mijn ogen pijn deed als mijn voorhuid naar achter ging. Mijn ouders hebben tot op late leeftij (10 jaar) met veel moeite mijn piemel goed schoon weten te houden. Tot ze ermee stopten, na ong. twee maanden weer keken en zijden dat zij her na die dag niet meer gingen doen en als ik het zelf niet ging doen ik geopereerd moest worden (ik was toen doodsbang voor operaties, naalden e.d., en nogsteeds houd ik er niet van). Ik heb het toen een keer zelf gedaan en kwam er toen achter dat er niks engs of pijnlijks aan is. Gewoon doen dus!

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Gewoon proberen. Als het niet lukt dan gewoon naar de dokter gaan en erover praten. De dokter heeft wel meer piemels gezien en vind dat echt niet gek. Je voorhuid moet er echt vanaf kunnen want je moet jezelf ged kunnen wassen. Onder het randje van je eikel hoopt zich smegma kan gaan stinken en je kan er zelfs ontstekingen van krijgen. Dus echt naar de dokter gaan als het echt niet lukt. Als je jezelf aftrekt lukt het dan ook niet ?

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Kan je voorhuid niet naar achter of durf je het niet te doen? Hebben ze dat bij een schoolonderzoek nooit gedaan of gecheckt dan? Zou er anders inderdaad maar mee naar de huisarts, is het zo voor elkaar. Ben je van de onzekerheid af en weet hoe het moet en hoe ver je kunt gaan. Besnijden kan altijd nog :-)

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Naar de dokter

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • zit het dan te strak dat het niet past of vind je het gewoon te eng dat je m niet verder naar achter durft te doen.

    als hij te strak is dan moet je maar eens aan besnijden denken.

    14 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten