Skip to content
13 reacties
383 weergaves

Gezakt voor de tweede keer

Ik was vorig jaar best wel dik gezakt en nu ben ik op DRIE A vakken gezakt dus een her zit er ook niet meer in. Kill me ofzo!!! Ik heb het zo gehad met school het liefst leef ik de rest van me leven van een uitkering en dan kan ik lekker gamen zal ik dit maar gwn doen? dit is zo hopeloos...

18 jaar
7 jaren geleden

13 Reacties

  • Precies hetzelfde hier 2x mavo examen gedaan En 2x gezakt... Enkel ben ik met mn 2e examen op 0.13e punt gezakt.... Mja. Ik ga er een paar jaartjes tussenuit. (Fulltime werken) en dan ga ik via de vavo mn Engels en wiskunde halen. (

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Dat laatste kan niet, dan ga in je in de bijstand. Dat is echt heel weinig? geld (terecht). En onthou dat heel Nederland met een baan JOU haat, omdat je geen zin had om te leren. Dus gewoon een niveautje lager en lekker leren. Dan kan je wel de nieuwste console kopen.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Je zit aan een aantal dingen vast, o.a. dat we deze maatschappij toch met z'n allen runnen.
    Kan je iets van een opleiding bedenken die je leuk vindt? Of misschien een andere school?

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Ga kijken voor een mbo 1 opleiding . En een uitkering krijg je zoizo niet wand je moet minmaal niv 2 afgerond hebben dus als ik jou was ga op zoek maar een school die bij je Past waar ze niv 1 hebben das 1 jaartje en dan kan je door stromen naar iets wat je wel leuk vind . Succes

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb t ook niet helemaal juist verwoord. Volgensmij is het zo dat je voor een bijstandsuitkering eerst in de WW moet hebben gezeten alvorens je aanspraak kunt maken op de bijstand. Hiervoor zul je eerst moeten werken en ontslagen moeten worden. Als je niet hebt gewerkt kom je vgm alleen maar in aanmerking voor een uitkering als je arbeidsongeschikt bent. De zogenaamde WIA en in ts' geval de Wajong. Ook daar moet veel gebeuren alvorens je wordt afgekeurd om te werken.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Om een uitkering te krijgen, moet je hebben gewerkt. De lengte van je uitkering hangt af van hoe lang je hebt gewerkt. Is je uitkering voorbij of heb je niet gewerkt dus ook geen uitkering? Dan krijg je een bijstand, dan kun je nog maar net rondkomen. Gamen kan dan niet, want waar haal je dat geld vandaan? Je zult toch even je best moeten doen. Ga een niveau lager doen zodat het soepeler gaat en dan krijg je wat hogere cijfers en dat zorgt voor motivatie. Maak aantekeningen in de les, vooral als een leraar iets benadrukt. Dat soort dingen gaat de leraar dan vaak in de toets stoppen.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 22 het hele idee van een uitkering is dat mensen zónder werk toch een inkomen kunnen krijgen. Alleen kan je een uitkering maximaal twee jaar achter elkaar krijgen, en je moet een minimaal aantal sollicitaties voeren per week, wat je ook moet kunnen aantonen. Als je wél een baan hebt krijg je juist geen uitkering

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Sowieso heb je zonder werk en zonder zware handicap geen kans op een uitkering. Ik snap je goed. School is kut, maar ga maar eens fultime werken nu. Dat is nog kutter. Je werkt je naar de gvd en houdt aan het eind van de maand praktisch niks over van je salaris nadat al je vaste lasten en eerste levensbehoeften zijn gedekt.
    Ga in gesprek met je mentor of decaan over hoe je dit het beste kunt aanpakken. Je kunt natuurlijk ook nog altijd Vavo gaan doen.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Luie donder als ik je ouwelui was had ik je een hamer gegeven en jou persoonlijk die hele fokking game console aan gort laten slaan. Diploma halen zul je! :-)

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Tja, wat moeten wij hiermee, ga een gerichte studie volgen die je leuk lijkt. Werken kun je altijd nog

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Je bent tenminste eerlijk. Dat moeten we waarderen. Ik zal straks wel gaan werken om jouw uitkering mee te betalen. Ach, beroeps steuntrekkers zijn ook mensen. Dit is geen sarcasme, hoor. Ben gewoon in een hele goeie bui vandaag.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Er zijn altijd oplossingen! Gewoon opnieuw proberen of ga naar mbo! Een eind aan je leven maken is Sws nooit een oplossing. En een baan krijg je Sws wel. Sterkte!

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik zal school zeker niet opgeven. Je bent sowieso tot je 21ste levensjaar leerplichtig. Je kan er voor kiezen om naar het mbo te gaan. Je moet dan alleen een niveau lager gaan doen dan je nu doet. Zonder een diploma kom je tegenwoordig nergens meer aan het werk en leven van een uitkering kan niet tot je 67ste. Denk er hierbij ook aan dat anderen deze uitkering voor je moeten betalen, omdat jij wil gamen.

    16 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten