Skip to content
9 reacties
221 weergaves

Weet het nie meer

Hi, ik ben niet suicidaal ofzo maar ik begin echt gewoon depressief te worden omdat ik van mezelf weet dat ik gay ben maar ik kan me gewoon geen leven voorstellen als homo. ben gewoon bang dat mensen me raar aankijken en ben ook bang voor me ouders want die zeggen de hele tijd mijn zoon die is niet gay en ze maken er ook grapjes over.

14 jaar
7 jaren geleden

9 Reacties

  • Los van seksuele geaardheid komt depressief zijn wel vaker voor bij deze leeftijd, kan dus ook (mede) de pubertijd zijn.
    5-HTP is een supplement dat vaak goed werkt bij depressiviteit, het is geen medicijn, maar een aanvulling op je voeding.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey. Ontzettens kut kan je wel zeggen. Zelf ook tijdje depressief geweest. Ik raad je niet aan trouwens ala enige stap naar mentor gaan. Die helpt je weinig mee omdat school weinig kennis heeft over dot soort gevallen. Psycholoog is een aanrader of een goeie oom? Dat is ook erg handig hoor! Grtj

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 14 (topicstarter) Ik ben ook gay maar ik weet idd hoe je je voelt ik heb dat ook gehad en ik heb daar ook net pas een jaar vanaf en mij boeit het niet maar wat andere van me vinden.Vind het namelijk gwn jammer als mensen (in dit geval dus jij) op deze manier denken Groetjes van R

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey jongen van 14 Ik ben zelf ook homo en ik heb best een moeilijke tijd achter de rug en nog een lange weg te gaan maar jij bent geweldig zoals je bent niet iedereen hoeft het zelfde te zijn en je ouders zouden je ook moeten accepteren ook al ben je homo als jij gelukkig bent horen hun dat ook te zijn.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Het is niks om je voor te schamen ofzo je vind vast andere die ook zo zijn je moet houden van wie je wil je moet je niet door andere laten tegenhouden omdat ze je miss "raar gaan aankijken". Het is niks om je voor te schamen!!! Kop op!

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Het is aan de ene kant fijn dat je al weet dat je gay bent, omdat je dan niet meer met die twijfel zit. Wel ontzettend jammer dat je het blijkbaar nog niet helemaal kunt accepteren. Wellicht idd door hoe je omgeving staat ten opzichte van homo's.

    Dat je ouders niet echt open staan voor zoiets maakt het natuurlijk niet beter. Ik weet niet waarom je ouders zo reageren. Als het is omdat ze conservatief of religieus zijn kan het erg moeilijk zijn voor ze om het te accepteren. Soms is het ook omdat ze zich gewoon zorgen maken met al die verhalen van homohaat in het nieuws en dat ze bang zijn dat je een leven van angst tegemoet gaat.

    Wat ik uit je verhaal opmaak is dat het voornamelijk gaat om angst voor wat anderen ervan zullen denken. Ik zou je aanraden om te kijken bij 'jongenout.nl'. Je kan hier chatten met andere LHBT-jongeren en ervaringen uitwisselen. Daarnaast organiseren ze ook bijeenkomsten, dus misschien kun je er één bezoeken bij jou in de buurt en dan gewoon met gelijkgestemden praten. Een luisterend oor doet vaak al veel goed als je je wat depri voelt.

    Hopelijk als je ouder wordt kun je beter met alles omgaan en een gelukkig leven en toekomst tegemoet zien. Succes met alles.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Hier kan je alvast terecht, nu verder: zoek steun bij gelijkgezinden, er zijn er genoeg, ook in de buurt waar je woont en op school. Kijk of je een andere jonge kan vinden die ook van jongens houdt en ga eens thuis met z'n ouder praten.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat zwaar dat je in deze situatie zit. Is er misschien iemand anders dan je ouders die je vertrouwt en aan wie je hierover zou kunnen praten? Misschien een mentor of vertrouwenspersoon op school, of zelfs een vriend?

    Bij depressie raad ik je ook aan om met een psycholoog te gaan praten. Mijn ervaring is dat dat echt kan helpen. Daar kun je als het goed is ook in vertrouwen praten.

    Heel veel sterkte!

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Het jongen 14, ik ken het soort dip waar je op dit moment in zit, ik heb dit op mijn 15e ook gehad, maar ik heb doorgezet en ben erachter gekomen dat er wel een leven te leven valt als homo. Ik ben op mijn school een klein gezelschap begonnen dat mede leerlingen helpt met alle lhbt gerelateerde problemen die ze hebben. Homoseksualiteit wordt meer en meer geaccepteerd, je moet niet naar Rusland of een aantal landen in het midden oosten gaan, maar verder valt het reuze mee hoor. En wat je ouders betreft, het is juist meestal een goed teken dat ouders grapjes maken over dit onderwerp, dat betekend dat ze het niet vermijden en er vaak ook voor open staan. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen en mocht je nog meer vragen hebben, stel ze dan gewoon, ik heb vast wel een antwoord.

    17 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten