Skip to content
4 reacties
162 weergaves

Zwangere vriendin

Hey, ben een jongen van 16 en heb een probleem. Ik ging al een jaar met een leuke meid, ook 16. Hadden eerst seks met condoom. Zij ging aan de pil en een tijdje later deden we het zonder condoom. Of ze de pil is vergeten, of dat het door iets anders kwam weet ik niet, maar ze raakte zwanger. Alles ging goed tot dat haar ouders van de ene op de andere dag met juridische aspecten kwamen en mij verantwoordelijk houden voor de zwangerschap van hun dochter. Dat gebeurde na gesprekken met beide ouders. Mijn ouders hadden al aangeboden om 50/50 bij te dragen aan de opvoeding van ons kindje omdat wij allebei 16 zijn. Daar gingen ze in eerste instantie mee akkoord. Nu ineens moet het alleen van onze kant komen omdat hun dochter niet zwanger wilde worden.... Wilde ik het wel dan??? NEEEEE!!!! Het is al zover dat er tussen mijn vriendin en mij een breuk ontstaat. Wie heeft dit ook beleefd, hoe is het opgelost?

16 jaar
7 jaren geleden

4 Reacties

  • Het is misschien heel bot gezegd, maar ik denk dat niemand je juridisch iets kan afdwingen : als je niet getrouwd bent, en je erkent het kind niet, dan ben je juridisch niet de vader met de verantwoordelijkheden die daarbij horen. Dat je wel de bilogische vader bent maakt niet zoveel uit.

    Maar moreel gezien is dat niet goed, immers jullie zijn beiden "schuldig" aan de zwangerschap. En over een abortus moet je niet te licht denken. En als je het niet erkent heb je als biologische vader helemaal niets te zeggen over je eigen kind.

    De grote vraag is hoe jullie zelf denken door te gaan. Het beste zou uiteraard zijn als je je verantwoordelijkheid pakt en dat jullie er samen vol voor gaan, maar als er nu al een breuk is tussen jou en je vriendin zal het op de langere termijn toch niets meer worden. Dat is iets waar jullie eerst moeten uitkomen, en daarna pas nadenken over het vervolg.

    Het feit dat je ouders de helft van de opvoeding voor jou willen betalen vind ik overigens heel fair.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Het zal allemaal wel erg vervelend zijn, een kindje. Doordat het zo onverwachts is gebeurt krijgen jullie allebei natuurlijk stress, dat veroorzaakt dus die breuk. Ga gewoon in gesprek met haar en zeg dat jullie dit hoofdstuk toch echt samen zijn begonnen en dat je graag het hoofdstuk samen af wilt sluiten ;) suc6

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Misschien kan een abortus nog worden toegepast?

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Dit vind ik echt niet kunnen. Zij moet er toch ook aan denken? Het is voor de helft haar schuld, dus voor de helf moet ze bijdragen aan de oplossing Oplossing die ik nu even gauw bedenk:
    - Abortus (als het nog kan dan) ook al is het niet de leukste manier :(
    - Saampjes het kind opvoeden, maar dan moet je haar wel leuk vinden
    - het kind ter adoptie afstaan
    Veel succes.

    14 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten