Skip to content
5 reacties
173 weergaves

Hoe vertelen naar ouders en familie

Ik ben homo maar me ouders en familie weten daar nog niets van en ik weet niet hoe ik daar mee moet omgaan wilt iemand me helpen pls

17 jaar
7 jaren geleden

5 Reacties

  • Je bent wie je bent en je mag zijn wie je bent. Dat zal je familie vast met me eens zijn. Je ouders en broers/zussen kennen je al jaren, dus zullen ze er waarschijnlijk ook niet van opkijken... Zij zullen je vast nemen zoals je bent, of je nu homo of hetero bent! Het is jouw leven. ;)

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • K heb t men mam/pap/zus vertelt mee kerst en paar vriendinnen van me + de kapper die ook homo is, k zei t gwn t is nie eng eigenlijk. Gwn aan iets beginnen en wachten op hun reacties

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Vaak hebben ouders en andere mensen om je heen het wel in de gaten dat je gay bent. Ik heb het eerst tegen mijn moeder gezegd. Ik hoefde het niet eens helemaal te vertellen, toen zei ze al dat ze het al wist en dat het goed was. Samen hebben we het mijn vader verteld. Mijn vriend heeft al net zo'n plek bij ons thuis als de vriend van mijn zus en de vriendin van mijn broer. Het is net als wat andere jongens ook zeiden. Loop er niet te lang mee om en zoek eerst 1 persoon uit om het aan te vertellen. Succes met uit de kast komen!

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Je kunt ook proberen een leuke gelenheid uit te zoeken en dan voor die gelegen heid een taart laten maken bij de bakker met een tekst erop die voor jouw zegt wat jij moeilijk vindt om te zeggen. Ik heb dit ook gedaan, omdat ik het gewoon niet in woorden kon vertellen en het werkte geweldig. De taart zei wat er gezegd moest worden en ik hoefde mijn mond er niet voor open te trekken, wat overigens het grootste pluspunt was. Je kunt het beste een speelse manier verzinnen om het te vertellen, dan is de spanning het minste, één ding is zeker, je moet er niet mee blijven zitten, dat gaat namelijk aan je knagen. Heel veel succes, ik hoop dat ze positief reageren en laat je ook even weten hoe het is gegaan ;^).

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Als je ouders ruimdenkend zijn, zullen ze je natuurlijk accepteren zoals je bent. Homo zijn is echt heel gewoon. Je kunt eerst eens met een vriend of vriendin praten over je gevoelens en hoe je daarvoor uit kunt komen. Of kijk eens op een forum voor homo-jongeren. Mocht je het moeilijk vinden om het rechtstreeks te vertellen dat je op jongens valt, dan kun je het bijvoorbeeld ook voor je ouders opschrijven. Of je wacht tot je een leuke vriend hebt, met wie je thuis komt, maar dan houd je het eerst nog voor jezelf en dat lijkt me niet zo prettig. Schaam je niet voor wie je bent en wees jezelf! Dan komt het wel goed. Succes! ;)

    17 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten