Skip to content
8 reacties
3507 weergaves

Wanneer is het incest?

Ik ga heel vrij met mijn vader om. Vooral mijn kontje is van hem waar we allebei erg van genieten. Maar als je het zelf wilt is het dan ook incest?

14 jaar
8 jaren geleden

8 Reacties

  • Ow ik had het dan iets verkeerd begrepen van je zin "vooral mijn kontje is van hem" , dat kwam bij mij over dat je anale sex had ofzo. Aanraken of kriebelen is toch wel iets anders dan echte sex.
    Maar als ie een bovengemiddelde interesse heeft om je kontje vaak aan te raken of te kriebelen , of als hij bijvoorbeeld ook de behoefte heeft om af en toe je pik aan te raken , dan vind ik het toch wel een beetje creepy worden. Maar goed, als het verder geen sex is, en jij voelt je er verder happy bij waarom zou ik dan oordelen ?

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben de jongen die de topic heeft gestart. Ik heb geen orale en penetratie seks met mijn vader. Hij mag me wel overal aanraken en kriebelen. En me kontje krijgt gewoon de meeste aandacht....

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Natuurlijk , bloot zijn bij je ouders is heel normaal in bepaalde gezinnen. En dat jongeren ook seksuele gevoelens hebben klopt ook .
    Sex tussen een 14-jarige en een 18 jarige is misschien illegaal volgens de wet , maar hier heb ik geen moeite mee als beide personen dit zelf graag willen. Maar bij een veel grote leeftijdsverschil wordt het toch wel dubieus vind ik. En al helemaal als het je eigen vader betreft, zelfs al wil je het zelf blijkbaar ook. Zoals jongen17 al zegt , nu vind je het misschien spannend en leuk, maar op een gegeven moment ga je er anders tegenaan kijken en kriijg je er geheid spijt van. Met alle respect, je vader lijkt me niet helemaal in orde als ie sex heeft met zijn eigen zoon nog wel. Dat is absoluut incest en niet in de haak.
    Praat er met hem over, en doe het nooit meer met hem. Voor jezelf, maar ook voor je vader. , want als iemand er ooit achterkomt zal zijn leven totaal verwoest zijn. Denk aan gevangenisstraf, uitgekotst worden door de omgeving etc.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Als je nudist of naturist bent is de drempel van intimiteit lager ook tussen gezinsleden. Het mag natuurlijk niet als je minderjarig bent. Als je meerderjarig bent kun je gewoon vrij en alles doen wat je wilt. Maar natuurlijk hebben minderjarigen ook intieme en seksuele gevoelens. Dat is een natuurlijke reactie wat ook tussen gezinsleden plaats vind. Wat voor de ander incest is, is dat voor een ander normaal.... Ik begrijp zowel de voor als tegenstanders in deze topic.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Bij ons thuis is bloot ook heel gewoon en niets is taboe. Mijn zus heeft meer met mijn moeder ik meer met mijn vader. over hoe het bij ons thuis gaat zullen anderen ook zeggen dat het incest is. Voor ons is het een normale omgang.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen 14, bel eens met de kindertelefoon, echt, hier komt in de toekomst moeilijkheden van als dit door gaat, ouders en kinderen mogen geen sex met elkaar, dit is echt een ongelijke verhouding.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Dit is incest. je vader is verkeerd bezig. Je zegt dat je het zelf ook wilt maar dat is geen excuus voor je vader.
    Je wilt het nu wel,maar over een aantal jaren niet meer,omdat je dan verandert, dan ga je toch op zoek naar je eigen leeftijdsgenoten.
    Verder is dit vaag, zijn je ouders nog getrouwd, weet je moeder dit,of is dit geheim voor haar, jammer dat dit gebeurd,dit is niet normaal ook al vind je zelf van wel, je bent 14, begin tienerleeftijd, beginfase van allerlei ontdekkingen, je vader belemmert je hier in , ook al zie je dit zelf misschien nog niet zo, vind het net als die andere jongen van 17 niet oké dus en echt praat met hem en stop er mee,je hoeft je zelf niets te verwijten, je bent ook nergens schuldig aan,maar je vader had dit echt nooit moeten laten gebeuren,en maak hem dit duidelijk.Dan je zegt wel , dat is van hem,nu,niets is van hem als het om jouw lijf gaat,dat is alleen maar van je zelf.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Eeuhm ja als hij jou anaal neemt of jij hem dan is dit incest maar als jij het zelf wil dan is dat jou probleem en zou ik er zeker niet met andere over praten. Komt jou vader ook in je klaar en jij in hem of niet want dat zou denk ik dan weer te ver gaan. Als jij je er goed bij voelt moet je het doen maar ik persoonlijk vindt t niet oke. Als je dit niet wilt stop er dan mee

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten