Skip to content
9 reacties
3981 weergaves

te kleine ballen

bij het schoolonderzoek door de doktor kwamen ze er achter dat mijn ballen nog veel te klein waren voor mijn leeftijd. ik weet niet beter en ballen vergelijke met andere jongens doe je ook niet.
dus ik moest voor controle naar een kinderarts in het ziekenhuis die om de 2 maanden met een soort van kralenketting mijn balgroote op ging meten. dat is num een half jaar geleden maar ze willen nog niet groeien en waarschijnlijk moet ik over een paar jaar medicijnen krijgen.ik ben wel al in het begin van de puberteit, heb wat dons schaamhaar en een lange maar nog dunnen piemel. ook kom ik klaar als ik met mezelf speel.
wie heeft dit ook wel is meegemaakt of kent iemdand?
ik zag op internet dat zon kralenketting vaker wordt gebruikt om te meten maar de eerste keer vond ik het wel raar.

14 jaar
8 jaren geleden

9 Reacties

  • je testikels moeten zich tijdens je pubertijd ontwikkelen tot volle wasdom. Blijft dat achter dan kan dat gevaarlijk zijn voor je vruchtbaarheid. Dus als je later kinderen zou willen, kan dat een probleem opleveren.
    Daarom wordt de ontwikkeling van de testikels tijdens de pubertijd gevolgd door een schoolarts. En vooral in België doen ze dat door met een hand te voelen aan je testikels (om de beurt) terwijl in een andere hand kralen aan een kralenketting worden vergeleken in omvang. Op iedere kraal staat dan aangegeven bij welke leeftijd die omvang hoort. En zo weten ze of jouw ontwikkeling op schema ligt of bijv. achter loopt. Wanneer je ver zou achterlopen kunnen ze de groei van je testikels stimuleren met medicijnen die je dan moet innemen.
    Komt best wel vaker voor hoor, dus zo vreemd is dat alles niet.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Probeer eens een weide onderbroek dat je ballen meer "ruimte" krijgen

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • @jongen 14jr je zegt dat je wel klaar komt als je met jezelf speelt. maar krijg je dan ook sperma en hoeveel is dat? inderdaad maakt de grootte van je ballen niet echt veel uit voor de hoeveelheid. het is wel prettig als je ook echt wat kunt spuiten als je wat ouder bent. misschien dat ze je daarom later die medicijnen willen geven. gaat dus niet zo erg om de grootte van je ballen maar om hoeveel sperma je kunt maken

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Waarom is het erg als je ballen klein zijn dan? Als je piemel klein is krijg je toch ook geen medicijnen?

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Er zijn jongens die hun ballen vergelijken met een basketbal maar de mijne zijn ze zo groot als een pit van een perzik wel is de ene groter dan de andere maar dat is normaal.
    Maar is je bal(en)zak wel van een "Normale" grootte of zitten je ballen tegen je lichaam aan? dat zou wel iets kunnen verklaren dat ze iets te klein zijn.
    De grote van de ballen maakt niet veel uit voor je sperma ik had ooit een date met een jongen die echt bull bals had en die spoot echt maar een paar druppels terwijl een andere jongen bijna geen balzak had en die spoot zo erg dat ik me lakens meteen in de was kon donderen.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • mijn ballen kun je nu met knikkers vergelijken en ik krijg mannelijke hormonen ofzo toeediend. mijn ballen heeven ook niet groter hhor., meer sperma zou niet verkeerd zijn.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • En die medicijnen, wat dóen die dan, behalve je ballen vergroten? Want grotere ballen, leuk, maar gaat het bv om beter of meer sperma?

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Met wat kunnen we jouw ballen vergelijken?

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb er nooit eerder van gehoord... Welke medicijnen krijg je daarvoor?

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten