Skip to content
11 reacties
95 weergaves

haar

ik vind borsthaar echt afschuwelijk en heb eens een onthaarder geprobeerd maar dat deed echt zotveel zeer.. Als je gewoon afscheert komt het sneller terug toch? iemand tips?

18 jaar
8 jaren geleden

11 Reacties

  • @j21 Ik heb gezegd dat borsthaar iets mannelijks is: dat is een feit en geen waardeoordeel. Ik heb nooit gezegd dat de topic starter niet mannelijk zou zijn als hij zijn borsthaar afscheert: dat is jouw conclusie. Bovendien zit ik helemaal niets op te dringen, ik noem enkel bovenstaand feit. Dat ik het mooi en stoer vind is mijn mening en ik heb (gelukkig) het volste recht die te uiten.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Het komt wel sneller terug als je het scheert omdat je dan niet heel het haarzakje uit je trekt. Als je het scheert groeit het dus gelijk weer verder en anders moet er weer een heel nieuw begin gemaakt worden. Maar laat het gewoon staan joh. Maar die laatste zin is mijn mening.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • @J20,

    Tja, en TS zegt dat hij borsthaar afschuwelijk vindt. Dus ga hem dan ook niet aanpraten dat het zo stoer en mannelijk is, waarmee je in feite zegt: jij bent niet stoer en mannelijk als je geen borsthaar hebt.

    Hetzelfde gebeurt ook regelmatig als het over schaamhaar etc gaat, dat er gelijk een paar beginnen te gillen hoe mannelijk is. Dat is echt de grootste onzin. Vandaar mijn punt dat het gewoon om smaak en/of verzorging gaat, en niet om 'stoer' of 'mannelijk'.

    Dus inderdaad, laat iedereen in z'n waarde en dring een ander niks op met jouw waardeoordelen.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • @j 21 Borsthaar, want daar gaat dit topic nog altijd over, is een van de secundaire geslachtskenmerken van mannen, hoe je het ook wendt of keert. Jij haalt er steeds andere soorten lichaamsbeharing bij en dwaalt daarmee zelf af van het onderwerp.
    Ik ben trouwens ook niet gevoelig voor mode, laat het borsthaar gedeeltelijk staan omdat ik dat gewoon mooi vind. Een behaarde borst hoeft bovendien niet onverzorgd te zijn: je schetst een veel te eenzijdig en gekleurd beeld van de zaak. En een 'metro man', die je zo verheerlijkt, is (of eigenlijk: was) net zo goed een modeverschijnsel, iets waar je je tegelijkertijd tegen afzet. Een beetje tegenstrijdig dus.
    Laat iedereen gewoon in zijn waarde. Smaken verschillen, klaar.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Iedereen moet zelf weten wat ie doet, maar er wordt steeds van alles bijgesleept door een paar haar-fetishisten. Het boeit ook helemaal niet wat mode is (of zou zijn) anders zou iedereen nu met zo'n idiote hipsterbaard en een vettige knot aan de quinoa zitten te lurken. Gelukkig zijn dat er maar een paar, en zijn er steeds meer mensen die gewoon doen wat ze zelf mooi en fijn vinden. Er zijn er hier alleen een paar die zelf op lichaamshaar geilen en op elk topic over oksel of schaamhaar steeds weer reageren met de opmerking dat het zo 'mannelijk' zou zijn. Dat slaat gewoon nergens op. De tijd dat onverzorgd synoniem was voor 'mannelijk' is allang achterhaald. De verzorgde metro man is steeds meer ingeburgerd gelukkig, al zal het in de provincie misschien minder zijn. En ik zie nog steeds overwegend geschoren oksels en ballen op het naaktstrand en in de sauna, althans bij jonge mensen. Weet je wat echt mannelijk is? Dat ding wat bij sommigen onder die bos haar zit.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Het gaat hier niet over schaamhaar, maar over borsthaar. Dat is toch echt iets mannelijks: dat valt niet te ontkennen. Daarnaast vind ik het ook mooi, maar dat is iets anders.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Het is sinds de jaren '00 lang mode geweest om zoveel mogelijk haar op het lichaam weg te halen, maar voor die tijd (tot en met de jaren '90) was het heel gebruikelijk dat mannen hun schaamhaar, borsthaar, beenhaar en okselhaar lieten staan (als ze dat hadden). Volgens mij is de 'scheer-trend' inmiddels alweer lang over z'n hoogtepunt heen en kiezen veel mannen weer voor wat meer beharing, al houden velen het misschien wat beter bij dan voorheen werd gedaan.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Vrouwen hebben ook schaamhaar hoor... Zo'n onzin dat 'mannelijk'. Zeg gewoon dat jij iets leuk vindt, en kom niet met smoezen aan.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik vind het juist heel mooi en stoer... Mannelijk ook! Gelukkig laten meer jongens het weer staan tegenwoordig.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Het komt niet sneller of zwaarder terug als je scheert. Dat is volgens mij een mythe. Ik scheer ook alles, en heb nergens last van iig. Nou ben ik lichtbehaard, dus het is niet veel werk. Anders zou je een ontharingscrème kunnen proberen. Een ouder iemand die ik ken laat het af en toe professioneel waxen. Maar dat voel je wel even.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Gewoon laten staan

    16 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten