Skip to content
107 reacties
6624 weergaves

Douchen bij voetbal?

Hoi allemaal. Ik ga vanaf dit seizoen op voetbal. Ik vroeg me af hoe het zit met douchen na een traning/wedstrijd word dar uberhaupt nog gedaan? Zo ja douchen jullie dan naakt en hoe kijken jullie daar dan tegenaan? En hoe word er tegen schaamhaar aangekeken op mijn leeftijd? Alvast bedankt, J 15

15 jaar
9 jaren geleden

107 Reacties

  • Wat de jongen van 21 beschrijft lijkt me meer een collectieve W.A.-verzekering. Meestal heb je die al via je ouders als je minderjarig bent. Zonde van het geld dit ook via voetbal nog eens te doen.
    Voor een W.A.- verzekering hoef je niet medisch gekeurd te worden.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen23, natuurlijk biedt een keuring geen absolute garantie dat je kerngezond bent en dat zal blijven tot de volgende keuring. Het gaat hier vooral over sportletsels die je zelf (je glijd uit in de douche) oploopt of aan een ander toebrengt (lichte hersenschudding bij een kopduel). Dat soort ongelukken. Jongen20, wat er nou precies gedekt is door deze groepspolis weet ik ook niet. Bij ons betaal je zelf de premie in die zin dat ze in mee in het lidgeld zit.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • @ jongen van 21 Jij stelt dat die keuring verplicht is door de verzekering. Dat roept toch vragen op.
    Om wat voor verzekering gaat dat ? Ik bedoel wie betaalt de premie en wat is er dan verzekerd ?
    Aan wie wordt er uitbetaald ? Aan de ouders van het slachtoffer bij overlijden? Aan het slachtoffer als hij niet meer kan voetballen ?
    Ik hoop dat iemand hier meer van weet.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Bij elke keuring geldt: Garantie tot aan de voordeur. Dit geldt zeer zeker ook voor dit soort sportkeuringen. Tal van recente berichten melden hartproblemen bij mannen die wel degelijk grondig gekeurd zijn. Je hebt er dus niet veel aan. Enige garantie is het zeker niet.

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Het is verplicht door de verzekering. De eerste keer is dat grondig. Dan kijken ze vooral naar je hart. Je kan namelijk een kleine hartafwijking hebben zonder dat je het zelf weet. Maar bij zware inspanning kan zoiets een hartstilstand veroorzaken. Die keuring duurt een halve dag bij een instituut voor sportgeneeskunde. De volgende jaren is het een formaliteit.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik denk dat iedere vereniging dat zelf bepaalt. Wij hebben een vaste clubarts. Je gaat er heen als je een blessure hebt.
    Verder komt hij in augustus. Je moet dan met ontbloot bovenlichaam allerlei oefeningen doen zodat hij kan zien of je goed beweegt en alles in orde is. Dat gebeurt in een groep per elftal.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Kapitein Moeten jullie naar de sportkeuring? Dat moet bij ons als je lid wordt en als je 18 wordt. Mag een voetbalvereniging dit zelf bepalen of is dat verplicht?

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Nee joh, wij gaan ook niet naakt op de lokale tv of in een buurtblaadje. Stel je voor. Vragen stellen wanneer we net uit de douche komen mag. Foto's uitsluitend na toestemming van de trainer en kapitein (ik dus). Wanneer alle jongens aangekleed zijn dus. Bloot bovenlijf kan eventueel voor wie stoer wil doen maar nooit meer dan dat.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Naakt in de kleedkamer is gewoon. Dat je trainer en anderen dat zien is normaal. Wat ik niet zou willen is naakt op de lokale tv. Niet iedereen hoeft mijn pik en m'n blote kont te zien. 

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Tuurlijk mag een trainer zijn spelers naakt zien. We zijn tussen 17 en 22. Dus meisjes en vrouwen mogen er niet meer in. Maar verder is onze kleedkamer - ook wanneer we douchen - een echte duiventil. Onze voorzitter, bestuursleden, onze sponsors, verslaggevers van de lokale pers, ze zien ons elke week naakt. Dat stoort ons helemaal niet. Alleen vrouwen zijn op dat moment niet welkom en doen dat ook niet.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Douchen met boxer aan is idd. vies. Volgens mij is het niet verboden dat de trainer in de kleedkamer komt en jongens naakt ziet. Hij is toch ook gewoon een man ? Er moet soms orde worden gehouden en dat kan niet als hij niet in de kleedkamer mag komen

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • wat ik allemaal hoor sommige met boxer bah en waar de trainer bij blijft schandalig dat mag zelfs niet want die zijn ouder dan 18 jaar. wij douche naakt.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • ik zit op voetbal en douche mij altijd naakt , al gans mijn leven .de rest van het team mag doen wat ze willen, zijn er toch 2/3 die douchen met onderbroek of boxer vind dat gewoon viezeriken!!als je bezweet bent en ge douche u met je onderbroek blijft dat ganse zootje in je boxer kleven
    bach echt vies . deze die naakt douche zijn ook geschoren of getrimd , ik ben glad geschoren tot aan mijn pikwijzer.
    benen zijn ook geschoren (modder wast beter af)nooit heeft er iemand iets over gezegd , ze zijn dat gewoon mij zo te zien.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Je boxer aanhouden met douchen is voor pussy's.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Op de camping en het naaktstrand heeft 2/3 schaamhaar.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Iedereen heeft schaamhaar in mijn team (JO17). Stuk of 6 scheren het af.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • In begin is het eng douchen met je team maar je bent na drie keer gewend en dan is het gwn normaal toch (bloot)..

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Bij ons in de selecties mag je niet met onderbroek vanwege hygiëne maar vind zonder wel normaal ook.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Gewoon zonder naruurlijk wie doucht er nou met onderbroek bij voetbal.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • De meeste jongens( ik ook) krijgen een stijve onder het douchen niet omdat ze gay zijn, want als je gay bent heb je liefdes gevoelens voor jongens, maar je kan wel opgewonden worden als je met een hele groep naakt staat te douchen, dat is echt niet erg. Ook kan ie stijf worden door de inspanning van daarvoor of door het temperatuurverschil van buiten en dan onder een warme douche

    15 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten