Skip to content
6 reacties
219 weergaves

Wat doen andere PDD-NOS'sers?

Gewoon een vraagje aan de jongens, wat jullie nou vinden van ADD & PDD? Ik heb ADD en PDDNOS ...... Ik heb ADD, Dit is al op mijn 7e bewezen bij een kinderarts, ik ben toen doorgestuurd naar een psychiater, en die zij hetzelfde. Nu op 15 jarige leeftijd is er ook nog PDD-NOS uitgekomen, Maar wat ik allemaal over PDD-NOS terug lees, zoals de eigenschappen van iemand met PDDNOS. Zie ik mezelf niet.. Ik hoop wat van jullie te horen... Gr. M

15 jaar
10 jaren geleden

6 Reacties

  • Ik heb het ook en voor mezelf is het best hinderlijk. Ik probeer mijn PDD NOS uit mijn leven te halen en probeer er altijd het beste van te maken. Ik heb zelf last van weinig zelfvertrouwen en beetje verlegen zijn. Maar als ik me op me gemak voel kan ik voor mezelf doen wat ik wil. Uit mijn klas weet niemand dat ik autisme heb en dat is ook wel best. Ik scheld anderen ook uit voor auti maar meer als een soort van grap. Ik vind het zo ook minder erg als iemand mij uitscheld voor auti, want ik doe het zelf ook.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • ik heb zelf ook pdd nos en ADHD ik herken mij wel in sommige verhalen hier. zo ben ik ook niet goed in plannen en regel vaak dingen op het laatste moment. ook merk ik bij mijzelf dat als ik aan het werk ben en ik heb iets fouts gedaan dan kan ik daar prima mee om gaan en los ik het op. maar als mensen hier dan constant over door gaan dat het niet goed was kan ik daar ook niet tegen. ik wil ook graag andere helpen met pddnos 

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik snap niet helemaal waarom deze vraag in het 'seks en zo' gedeelte staat, daar gaat deze vraag toch helemaal niet over?

    Ik heb zelf ADHD en een Autisme spectrum stoornis, dat is bij tijd en wijlen best lastig, maar de diagnoses hebben er voor mij juist gezorgd dat ik mezelf beter heb leren kennen. Ik snap nu beter waarom ik sommige dingen anders waarneem en kan er daardoor ook beter mee omgaan. Mijn grenzen ken ik beter, en het heeft er juist voor gezorgd dat ik mij beter kan ontwikkelen. Het heeft mijn leven juist een stuk makkelijker gemaakt. ADHD en autisme had ik immers altijd al, en ik ervaar het nooit als een stempel, het maakt mij gewoon tot wie ik ben.

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb ook "PDD-NOS" het staat voor Pervasive Development Disorder - Not Otherwise Specified... het wordt gewoon aan een persoon gelabeld als er symptomen bijkomen die nergens anders in het autisme spectrum behoren. Het is heel triest, maar PDD-NOS is helemaal niks behalve dan een stempel extra. Iedereen slaat wel dicht bij 1000 vragen, sommige mensen zijn ongeorganiseerd, sommige mensen reageren anders, maar dat is niet meteen een reden om iemand een stempel te geven omdat iemand gewoon zo is, behalve als je een psychiater o.i.d. bent die zulke bevoegdheid heeft. Geloof me, als iedereen een onderzoek liet doen naar autisme, dan heeft iedereen het, echt waar.

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb zelf ook PDD NOS.ik weet het pas sinds Maart (is onderzocht) en ik vindt het zelf erg lastig mee om te gaan. Ik heb zelf problemen met plannen,ik ben erg verlegen en als er teveel dingen aan mij gevraagd wordt om te doen ontstaat er een soort van kortsluiting.Ik heb op een knappe manier zonder problemen mijn basisschool kunnen afmaken en ik ben de laatste tijd oververmoeid. Dat was even mijn ervaring X M

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Neen sorry weet nie wat dat is

    16 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten