Skip to content
14 reacties
254 weergaves

Opgewonden

Ik ben een jongen van 15 jaar en ben de zanger van een bandje. Als we optreden zing ik altijd met microfoon, waardoor me stem versterkt door de boxen komt. Ik wordt altijd opgewonden dat me stem zo versterkt wordt en zoveel mensen me tegelijk kunnen horen en merk dat aan me pik die wat stijver wordt. Is dat heel raar?

15 jaar
10 jaren geleden

14 Reacties

  • Ik had pas eerder een schaamtemoment met een microfoon dan dat het opwindend was. Deze zomer werkte ik op een mega grote camping in Frankrijk, waar we een megafooninstallatie in de camping hadden. Als iemand naar de receptie moest komen, dan hadden we de megafooninstallatie met over het terrein heel veel megafoons die zo over het hele terrein te horen was. Deze oproep deed altijd de hoofd receptioniste. Tot dat op een dag een man met een huilend kind in paniek bij mij bij de receptie komt. Het kind was zijn ouders kwijt en kon tussen alle tranen door amper vermelden wie hij was en wie zijn ouders waren. De man die hem had gevonden stelde voor om zijn ouders maar om te roepen. Goed idee, dacht ik, maar wie gaat dat doen, wat de hoofd receptioniste was er niet? Ik dus! Wat ga ik zeggen? Geen idee, maar dat komt wel op het moment dat ik de knop van de microfoon indruk, wat ik vervolgens deed. Waarna een vage boodschap met mijn stem met heel veel uuuhhhhhhs door alle boxen over de camping werd geschald. Ik kon wel door de grond zakken, want iedereen kon meegenieten van mijn gestuntel. Schrijf op wat je wilt melden en druk dan pas op die knop bedacht ik me toen. Maar het leed was al geleden.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • @jongen 14: ja dat is vet he. Ik heb ook een keer een schoolfeest aangekondigd door de omroepinstallatie van mijn school. Die is echt megagroot met 2500 leerlingen. Dat is echt een gek idee dat als je iets in de microfoon zegt dat je stem in elk lokaal, op de gangen en buiten uit honderden luidsprekers komt :).

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik kan me er wel wat bij voorstellen. Ik moest een keer wat omroepen door de omroepinstallatie van onze school. Toen kwam m'n stem ook opeens uit alle luidsprekers tegelijk in elk lokaal in m'n school waardoor ik voor iedereen te horen was. Dat was ook wel opwindend.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb eens meegedaan met the voice kids. Het idee dat je stem als je in je microfoon zingt uit miljoenen luidsprekers komt bij mensen thuis en zoveel mensen je tegelijk kunnen horen is supervet! Ik werd daar ook wel een beetje opgewonden van...

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik vind een microfoon ook supervet. Het idee dat als je praat of zingt je stem niet te horen is, maar als je door een microfoon praat je stem opeens overal versterkt te horen is door de luidsprekers, vind ik wel een kick geven.

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben de TS. Ik vind het fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die zich opwinding kan voorstellen door op te treden.
    @jongen 14: als ik zing hou ik de microfoon net als jij bij de kop beet en hou hem dan recht voor me en ik zing met de microfoon tegen m'n lippen. Behalve dat ik dat er wel stoer vind uitzien moet ik de microfoon wel zo gebruiken: het volume van mijn band en m'n stem uit de boxen is zo hard dat mijn microfoon alleen mijn stem van heel dichtbij kan oppikken, anders krijg je feedback met zo'n hoge piep.

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • Optreden met een microfoon is vet! Ik rap en heb pas voor het eerst opgetreden en dat was erg cool! Het was op een groot festival waarbij m'n stem hard door de boxen over het terrein ging. Das best opwindend! Ik hou de microfoon trouwens recht voor me vast bij de kop en zet hem tegen m'n mond. Doen jullie dat ook als je zingt?

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Me vriendje zingt in een bandje en ik vind het heel vet dat hij savonds optreedt voor veel mensen en dat ik hem daarna helemaal alleen voor mij heb en met hem kan vrijen. Ik ga vaak naar z'n optredens toe en ik vind het altijd heel stoer hoe hij durft op het podium te staan en in z'n microfoon zingt voor zo veel mensen. Dat vind ik heel opwindend.

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik ben een meisje en ik zing ook in een bandje, maar ik kan wel zeggen dat het erg cool is om voor veel mensen op te treden. Ik ken weinig dingen die meer een kick geven, dan als je een microfoon tegen je lippen zet en vervolgens alles wat je zingt duidelijk door de luidsprekers komt en veel mensen zo van je kunnen genieten. Dus ik herken het gevoel vain de jongen van 15 wel.

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Fijn, dank voor jullie reacties! @jongen16 de eerste keer dat ik op trad was ik best nerveus, maar dat is snel over gegaan. Ik vind het inderdaad wel een kick om op te treden en m'n eigen stem door de zaal uit de boxen te horen schallen als ik door de microfoon zing. Dat is een lekker gevoel voor me.

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • Een (beetje) een stijve krijgen van opwinding, ook als het niet seksueel is, dat is heel gewoon. En wat maakt het uit als je broek een tijdje heel strak zit? je pik werkt gewoon prima, geniet ervan, en blijf lekker optreden

    19 jaar
    10 jaren geleden
  • Lijkt me wel cool om op te treden voor veel mensen. Volgens mij geeft het je gewoon een kick dat veel mensen je horen, net als de jongen van 16 al zei.

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik kan me er best wel wat bij voorstellen. Ik ben rapper maar toen ik de eerste keer met een microfoon in me hand op een podium stond was ik eerder zenuwachtig. Zeker als je je stem zo hard door de boxen hoort en iedereen dat in de zaal hoort. Had jij dat niet? Als je vaker optreedt geeft dat wel een kick dat je in de aandacht staat en zoveel mensen je tegelijk horen, niet geil ofzo. Is dat het niet meer bij je?

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Of het heel raar is weet ik niet maar toch een beetje raar.

    18 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten